Ισπανία

Απέφυγε νέο πατατράκ η Μπαρτσελόνα (video)

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε νέο σοκ η Μπαρτσελόνα που... δεν πατάει καλά! Ένα ανόητο πέναλτι στο 89', έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να λυτρώσει τους Καταλανούς απέναντι στη Λεγανές του Σιόβα, 2-1.

Δεν είναι καλά και αυτό... βγαίνει προς τα έξω! Λίγες μέρες μετά το εφιαλτικό βράδυ στο Παρίσι (όπου διασύρθηκε 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν), η Μπαρτσελόνα φλέρταρε επικίνδυνα με γκέλα στην La Liga. Στο 89', όμως, ένα ανόητο πέναλτι γλίτωσε την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία επικράτησε 2-1 της Λεγανές του Σιόβα και διατήρησε ελπίδες για το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είναι στο -1 από την πρωτοπόρο Ρεάλ, με τη βασίλισσα, βέβαια, να έχει δύο παιχνίδια λιγότερα...

Μόλις στο 4’, ο Μέσι άνοιξε το σκορ (από ωραία μπαλιά του Σουάρες κι ενώ ο Σιόβας είχε… ξεχαστεί και δεν έβγαλε οφσάιντ τον Ουρουγουανό) με κοντινή προβολή. Και η… λογική έλεγε πως αυτό θα ήταν ικανό για να δούμε ένα ξέσπασμα των μπλαουγκράνα. Αμ δε όμως… Οι Καταλανοί δεν ήταν σε καλό βράδυ κι αυτό έβγαζε μάτι. Και δεν ήθελε πολύ να έρθει η ... παγωμάρα στο Καμπ Νου, αν δεν υπήρχε ο Τερ Στέγκεν να πει «όχι» στον δραστήριο Ελ Ζαρ.

Τα λεπτά περνούσαν και το εύθραυστο 1-0 παρέμενε, με την Μπάρτσα να μην μπορεί να διώξει το άγχος από πάνω της. Και είναι αλήθεια πως δεν δημιουργούσε και ιδιαίτερες φάσεις, δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για να αισθανθεί πιο άνετη. Κάπως έτσι… την πάτησε! Στο 71’ ο Ουνάι Λόπεθ πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή τον Γερμανό τερματοφύλακα των γηπεδούχων (κι ενώ η φάση ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ στα άκρα στον Σέρχι Ρομπέρτο) και ισοφάρισε σε 1-1. Η κλεψύδρα άδειαζε, αλλά φάσεις… ούτε καν από την κακή Μπαρτσελόνα. Τελικώς, χρειάστηκε… βοήθεια από τη Λεγανές για να φτάσει στο τρίποντο. Λίγο πριν την εκπνοή, ο Μαντοβάνι έκανε χαζό πέναλτι με το σώμα στον Νεϊμάρ και ο Μέσι με άψογη εκτέλεση… ανακούφισε το Καμπ Νου, γράφοντας στο 89’ το 2-1.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/2

Γρανάδα-Μπέτις 4-1
(18' Καρσελά, 28', 64' Ράμος, 34' Περέιρα - 75' Πέτρος)

Σάββατο, 18/2

Χιχόν-Ατλέτικο 1-4
(49΄ Άλβαρεζ - 46΄ Καράσκο, 80΄, 81΄ και 85΄ Γκαμεϊρό)

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 2-0
(33' Μοράτα, 83' Μπέιλ)

Λα Κορούνια-Αλαβές 0-1
(68' πεν. Μανού Γκαρθία)

Σεβίλλη- Εϊμπάρ 2-0
(30' Σαράμπια, 91' Γιόβετιτς)

Κυριακή, 19/2

Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 0-1

Βαλένθια-Μπιλμπάο 2-0

Θέλτα-Οσασούνα 3-0

Μπαρτσελόνα-Λεγανές 2-1

Δευτέρα, 20/2

Μάλαγα-Λας Πάλμας (21:45)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 24/2

Λας Πάλμας - Σοσιεδάδ

Σάββατο 25/2

Αλαβές - Βαλένθια
Μπέτις - Σεβίλλη
Λεγανές - Λα Κορούνια
Έιμπαρ - Μάλαγα

Κυριακή 26/2

Εσπανιόλ - Οσασούνα
Μπιλμπάο - Γρανάδα
Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα
Μπιλμπάο - Γρανάδα
Χιχόν - Θέλτα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x