Europa League

Απίστευτα πράγματα, «τούμπα» ο όμιλος!

Τα πάνω κάτω ήρθαν στον 11ο όμιλο του Europa League! Η Σπάρτα Πράγας στην κορυφή μετά το απίθανο 1-0 επί της Μπερ Σεβά, ενώ στο κόλπο μπήκε και η Ίντερ που νίκησε με το ίδιο σκορ τη Σαουθάμπτον.

Όλα ανοιχτά για την πρόκριση στον 11ο όμιλο μετά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής. Κόντρα στη ροή των αγώνων, Σπάρτα Πράγας και Ίντερ νίκησαν Μπερ Σεβά και Σαουθάμπτον, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες να παραμένουν σε τροχιά πρόκρισης.

Στο Μιλάνο η Σαουθάμπτον είχε τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και σίγουρα όταν ο διαιτητής σφύριζε τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες της θα αναρωτιόνταν πώς δεν είχαν κατορθώσει να προηγηθούν απέναντι σε μια Ίντερ που απλά συνέχιζε τις αναιμικές εμφανίσεις της στην Ευρώπη.

Με τον Τάντιτς να είναι κίνδυνος-θάνατος από τα άκρα, η αγγλική ομάδα δημιούργησε φάσεις και σε μία από αυτές, με την κεφαλιά του Λονγκ, θα μπορούσε να σημειώσει το γκολ που της έδινε το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε και η φάση που θα συζητηθεί περισσότερο καθώς σε κόρνερ του Τάντιτς, ο Ροντρίγκεζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής είδε επιθετικό φάουλ στον Μιράντα με συνέπεια το γκολ να μην μετρήσει. Μετά από αυτό, οι «νερατζούρι» αφυπνίστηκαν και βγήκαν μπροστά. Ό,τι δεν έκανε ο Ικάρντι στις ευκαιρίες που του εμφανίστηκαν, το έπραξε τελικά ο Καντρέβα ο οποίος μετά από κούρσα του Σαντόν και συρτή σέντρα από τα αριστερά, έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ που έδωσε στην Ίντερ τη νίκη με σκορ 1-0 και την έβαλε ξανά στο… κόλπο.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η ιταλική ομάδα λόγω αποβολής του Μπρόζοβιτς.

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ η εικόνα του αγώνα επιβεβαίωνε αυτό που λίγο-πολύ είχε φανεί στις περασμένες αγωνιστικές. Πως δηλαδή η Μπερ Σεβά είναι ένα πολύ σκληρό «καρύδι» -ιδιαίτερα στην έδρα της και πως δεν βρέθηκε τυχαία στη φάση των ομίλων. Αν και το ματς εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων που είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατόρθωναν να κεφαλοποιήσουν την υπεροχή τους.

Αναμφισβήτητα καθοριστική στιγμή αποτέλεσε η φάση του 21’ όταν προσπάθεια του Χομπαν αντί για τα δίχτυα βρήκε δοκάρι με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το 0-0 που δεν αντικατόπτριζε την πραγματική διαφορά δυναμικότητας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Και όπως συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο… ήρθαν τα πάνω κάτω στο 71’ αφού ο Πούλκραμπ (που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι) κατάφερε να συνδυάσει το πρώτο σουτ των Τσέχων προς την εστία με το γκολ που τους έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα σε λογική και τη ροή του αγώνα!

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Χάποελ Μπερ Σεβά-Σπάρτα Πράγας 0-1
(71’ Πουλκραμπ)

Ίντερ-Σαουθάμπτον 1-0
(67’ Καντρέβα)


Η βαθμολογία

Σπάρτα Πράγας 6
Σαουθάμπτον 4
Χάποελ Μπερ Σεβά 4
Ίντερ 3

Η επόμενη αγωνιστική:

Σπάρτα Πράγας-Χάποελ Μπερ Σεβά
Σαουθάμπτον-Ίντερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x