Champions League

Από τη Γιουβέντους στη Ρεάλ: Η χαρτοπετσέτα που άλλαξε την ιστορία του Ζιντάν

Πολύ διαφορετική θα μπορούσε να είναι η ποδοσφαιρική ιστορία του «Ζιζού» αν δεν είχε αποδεχτεί εκείνη την πρόταση του Φλορεντίνο Πέρεθ, γραμμένη πάνω σε μία χαρτοπετσέτα, το μακρινό 2001.

Μπορεί τώρα όλα να γίνονται μέσω του κινητού, όμως το 2001 τα πράγματα ήταν ακόμα πιο ρομαντικά. Ρομαντική ήταν και η πρόταση που είχε δεχτεί, ο τότε άσος της Γιουβέντους, Ζινεντίν Ζιντάν, από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, γραμμένη πάνω σε μία…χαρτοπετσέτα!

«Θέλεις να έρθεις να παίξεις για τη Ρεάλ;», αυτά ήταν τα λόγια, γραμμένα με ένα στιλό πάνω σε μια χαρτοπετσέτα από τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ήταν σε ένα τραπέζι, στο γκαλά για τα βραβεία του Champions League, στο Μόντε Κάρλο. Η απάντηση; Όπως και σε μία πρόταση γάμου: «Ναι».

Στις 5 Ιουλίου του 2001, ανακοινώνεται στα Μέσα της Ισπανίας η μεταγραφή του Ζιντάν από τους «μπιανκονέρι» στους «μερένχες». Για να φορέσει τα λευκά, όμως, απαιτήθηκε πολύς κόπος και χρήμα. Περίπου 76 εκατ. ευρώ για να έρθει στη «βασίλισσα» ένας από τους παίκτες που έδωσε πολλές χαρές στους οπαδούς της.

Ήταν μία κίνηση που άλλαξε την ποδοσφαιρική ιστορία τόσο για τον Γάλλο παίκτη και νυν προπονητή της Ρεάλ, όσο και για την ίδια την ομάδα.

Αν δεν είχε γίνει αυτή τη μεταγραφή, αν δεν υπήρχαν τα χρόνια του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, αν δεν τον αγαπούσε τόσο το «Μπερναμπέου», τώρς ίσως να μην καθόταν στον πάγκο έτοιμος να κατακτήσει το δεύτερο του τρόπαιο του Champions League, ως προπονητής πλέον.

Και κάπως έτσι, μία χαρτοπετσέτα το 2001, μπορούσε να αλλάξει τα πάντα..

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x