Γενικά

Από το «θα πήγαινα μόνο στη Ρεάλ» του Σιμεόνε στο «θα ήθελα να παίξω στην Μπάρτσα» του Ζιντάν (pics)

Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή έκανε η «Marca», σε πράγματα που έλεγαν ότι θα έκαναν ή δεν θα έκαναν οι Πικέ, Ράμος, Μουρίνιο, Ζιντάν, Ινιέστα, Σιμεόνε και άλλοι, αλλά τελικά η ζωή τους τα έφερε αλλιώς.

«Ποτέ μην λες ποτέ», είναι σίγουρα μία φράση που δεν είχαν στο μυαλό τους οι Πικέ, Ράμος, Μουρίνιο, Ζιντάν και άλλοι, όταν έκαναν δηλώσεις τα περασμένα χρόνια και τελικά η μοίρα τους έστειλε σε άλλα μονοπάτια.

Η ισπανική «Marca» θυμάται περιπτώσεις στις οποίες το μέλλον έδειξε ότι μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτο, έως και αντίθετο από τα «θέλω» του καθενός.

Όταν ο Ράφα Μάρκεζ έβλεπε τον εαυτό του στη Μαδρίτη

inner

Ο Ράφα Μάρκεζ πήγε στην Μπαρτσελόνα το 2003 και έφυγε το 2010, έχοντας κερδίσει τα πάντα. Όμως το μέλλον του Μεξικανού θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό. Σε μία συνέντευξή του στη «Marca», θεωρούσε δεδομένο ότι θα έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα πόζαρε με μία φανέλα των Μαδριλέων. «Με βλέπω στα άσπρα», είχε πει τότε.

Όταν ο Σιμεόνε θα πήγαινε μόνο στη Ρεάλ

inner

Ο Σιμεόνε έχει πει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό ότι δεν θα προπονούσε ποτέ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν όμως καταλήξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και όντας παίκτης της Σεβίλλης είχε δηλώσει τα εξής: «Θα άφηνα τη Σεβίλλη μόνο για να πάω στη Ρεάλ. Θα ήταν ψέμα να πω το αντίθετο και σαν επαγγελματίας είναι λογικό να θες να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα». Όλα αυτά τον Απρίλιο του 1994.

Όταν ο Ζιντάν προτιμούσε την Μπαρτσελόνα

inner

Πλέον είναι είδωλο για τη Ρεάλ Μαδρίτης τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Προτού, όμως, παέι στη «βασίλισσα», δεν έβλεπε με κακό μάτι τη Μπαρτσελόνα και μάλιστα σε μία συνέντευξή του είχε δηλώσει τα εξής: «Στην Ισπανία υπάρχουν δύο ομάδες στις οποίες θα ήθελε να παίξει κάποιος: η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Όταν ήμουν μικρός μου άρεσαν δύο ομάδες: η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα. Τώρα παίζω στη Γιούβε, οπότε στο μέλλον θα μπορούσα να παίξω στο “Καμπ Νου”».

Όταν ο Ινιέστα ήταν Ρεάλ «με όλη του τη δύναμη»



Ο Ινιέστα, ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, μικρός δήλωνε τρελός υποστηρικτής της Ρεάλ. «Ήμουν φανατικός οπαδός της Ρεάλ», δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξή του.

Όταν στο Μόντριτς φάνταζε σπουδαίο το να παίξει στην Μπάρτσα

inner

Όταν ο Μόντριτς ήταν ακόμα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον παρομοίαζαν με τον Κρόιφ λόγω της εξωτερικής ομοιότητας, είχε δώσει μία συνέντευξη στη «Mundo Depotivo», ποζάροντας με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και λέγοντας: «Με τη γυναίκα μου περάσαμε μία αξέχαστη εβδομάδα στη Βαρκελώνη και πήγαμε να δούμε το Μπάρτσα – Εσπανιόλ σαν δύο κανονικοί Καταλανοί οπαδοί με τα κασκόλ μας. Πρέπει να είναι τεράστιο να παίζεις για την Μπαρτσελόνα».

Αυτός που δεν θα μιλούσε ποτέ για τη διαιτησία και τώρα το κάνει

Ο Πικέ το 2011 δήλωνε ότι: «Εμείς δεν μιλάμε για τους διαιτητές, παίζουμε μόνο ποδοσφαιρο». Πλέον χρησιμοποιεί πολύ συχνά το twitter για να κάνει έντονα παράπονα και κριτική στη διαιτησία.

Αυτός που δεν μιλάει για τη διαιτησία αλλά κάποτε το έκανε

Ο Σέρχιο Ράμος ακολούθησε αντίθετη πορεία από τον Πικέ. Πριν λίγες μέρες «κάρφωσε» τον συμπαίκτη του στην Εθνική λέγοντας «Εμείς δεν μιλάμε για τους διαιτητές, ούτε βάζουμε tweets». Παλιότερα πάντως μετά από ένα «κλάσικο» είχε γράψει «Ο διαιτητής ήταν καθοριστικός, υπάρχει κάποια πράγματα που δεν μπορείς να παλέψεις εναντίον τους».

Όταν ο Μουρίνιο υποτιμούσε το Europa League

«Προτιμώ να κερδίσω το Europa παρά να βγω τέταρτος στην Πρέμιερ. Σου δίνει τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, έναν τίτλο και την ευκαιρία να κερδίσεις το Σουπερ Καπ Ευρώπης». Αυτά ήταν τα λόγια του Ζοζέ Μουρίνιο προ ολίγων ημερών. Προ τριών ετών πάντως έλεγε άλλα. «Δεν θέλω να κερδίσω το Europa League. Θα ήταν απογοήτευση για μένα. Δεν θέλω να νιώθουν οι παίκτες μας ότι το Europa είναι η διοργάνωση μας». Πως αλλάζουν οι καιροί για τον «special one»…

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x