Stoiximan Super League

Απόδραση Ολυμπιακού σε ματς-ροντέο!

Με κορυφαίο τον Μιλιβόγεβιτς, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου και έπιασε κορυφή. Κακό ματς, με πολλά νεύρα στη Νέα Σμύρνη, καθώς Λαμπρόπουλος και βοηθοί ήταν… για γέλια και για κλάματα!

Το ματς που άπαντες περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον, θα θέλουν, δυστυχώς, να το ξεχάσουν, επίσης άπαντες, πολύ γρήγορα…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και έπιασε κορυφή (με ματς περισσότερο), σε ένα κάκιστο παιχνίδι, που έγινε «ροντέο» από το τραγικό διαιτητικό τρίο, που σχεδόν δεν πέτυχε φάση!

Τρία ανύπαρκτα οφσάιντ κατά των γηπεδούχων υπέδειξαν Βερρής και Τζαφόλιας, το ένα -το πρώτο- καθοριστικό στο 13’, καθώς ο Ανσαριφάρντ έβγαινε μόνος του με τον Καπίνο, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ στιγμές μετά (15’) με ωραία κεφαλιά του Μποτία, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν.

Στο 34’, ο Λαμπρόπουλος χαρίστηκε στον Ρέτσο -που φαίνεται να ρίχνει αγκωνιά στον Φούντα- αποφασίζοντας να μην του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο νεαρός αμυντικός, όμως, πήρε, τελικά, την άγουσα για τα αποδυτήρια με… καμιά 40αριά λεπτά καθυστέρηση, καθώς αποβλήθηκε στο 76’. Ο ρέφερι από την Ηλεία, δε, έχει στήσει εντελώς λανθασμένα το τείχος στη φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού (εκπληκτική εκτέλεση από τον Μιλιβόγεβιτς στο 64’). Μία φάση, πάντως, η οποία -έπειτα από πολλά ριπλέι που είδαμε στο συνδρομητικό κανάλι- φαίνεται ότι δεν είναι φάουλ, αλλά πέναλτι για τους Πειραιώτες, καθώς ο Μάριν πατάει γραμμή όταν ανατρέπεται από τον Σιώπη και ενώ ο Λαμπρόπουλος είναι μπροστά.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε και δοκάρι στο 72’, με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας από τον Φιγκέιρας σε σέντρα του Τσόρι. Στον αντίποδα, πολύ κακός ο Πανιώνιος, που τελείωσε και αυτός με δέκα, λόγω αποβολής του Βλάχου στο 88’, επίσης με δεύτερη κίτρινη, ενώ τραγικές αντιδράσεις είχε ο Γιαννιώτης και στα δύο γκολ.

Γύρω στο 80’, να σημειώσουμε τέλος, ο Λαμπρόπουλος διέκοψε το ματς, λόγω ρίψης αντικειμένων στο κόρνερ, εκεί που κάθονταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου. Φώναξε τους βοηθούς του στο κέντρο του γηπέδου και προειδοποίησε πως αν δεν σταματήσουν, θα φύγει για τα αποδυτήρια. Τελικά, αν και χρειάστηκαν δύο… προσπάθειες, το παιχνίδι συνεχίστηκε. Η ένταση προήλθε από το γεγονός ότι ο Τσόρι έριξε την μπάλα πάνω στον Μασούντ και στη συνέχεια ο Ιρανός έπεσε μόνος του κάτω. Πάντως ΚΑΙ εδώ ελέγχεται ο Λαμπρόπουλος, για το αν έπρεπε να διακόψει οριστικά την αναμέτρηση…

Πώς έπαιξαν


inner
4-2-3-1 «κατέβασε» ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά στην άμυνα τον Βλάχο και αριστερά τον Αντωνιάδη και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Γκιοατά και Οικονόμου. Σιώπης και Κόρμπος αγωνίστηκαν στα χαφ, με τον Φούντα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Μασούρα στο δεξί και τον Μασούντ πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

4-2-3-1 επέλεξε και ο Πάουλο Μπέντο, με τον Καπίνο στο τέρμα, τον Ρέτσο αριστερό μπακ και τον Φιγκέιρας δεξί, και τους Ντα Κόστα και Μποτία στα στόπερ. Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Μαρτίνς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Σεμπά αριστερά στα εξτρέμ, ο Ελιουνούσι δεξιά και ο Ιντέγε, πίσω από τον Μάριν, στην «κορυφή» της επίθεσης.

Το ματς


Τον καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα ακολούθησε ένα άνευρο 45λεπτο, όπου, δυστυχώς, πρωταγωνιστές δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές, αλλά ο Λαμπρόπουλος και ο α’ βοηθός του. Η φάση που έκανε τον κόσμο στη Νέα Σμύρνη να «βράζει» και να αποδοκιμάζει κάθε απόφαση του ρέφερι από την Ηλεία, έγινε στο 13’. Ο Ανσαριφάρντ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά ο Βερρής (Λέσβου) σήκωσε το σημαιάκι του, ενώ ήταν στην ίδια ευθεία με τον Ιρανό, ο οποίος ξεκίνησε μισό μέτρο πίσω! Στιγμές μετά, στο 15’, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε «μαεστρικά» ο Μάριν, με τον Μποτία να πιάνει μια καταπληκτική κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ. Το τέρμα των Πειραιωτών, αμέσως μετά τη φάση του Ανσαριφάρντ, έβαλε… φωτιά στο γήπεδο, αλλά και στον πάγκο των γηπεδούχων, που ξεσηκώθηκε και για δεύτερη διαιτητική απόφαση στο 34’! Ο Ρέτσος, που είχε αντικρίσει κίτρινη κάρτα τέσσερα λεπτά νωρίτερα, φάνηκε να ρίχνει αγκωνιά στον Φούντα, αλλά ο Λαμπρόπουλος έδωσε μόνο το φάουλ, αποφασίζοντας να μη δείξει και δεύτερη κίτρινη στον νεαρό αμυντικό. Όλος ο «κυανέρυθρος» πάγκος πετάχτηκε όρθιος για να διαμαρτυρηθεί, ενώ ο Νίκος Ζαμάνης αποβλήθηκε.

inner
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός, παρά το -ξεκάθαρο- πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στο πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση την πρώτη, καλή στιγμή του ματς, μόλις στο 4’, όταν ο Ανσαριφάρντ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα από αριστερά, σούταρε, αλλά ο Καπίνο τού είπε «όχι». Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν, πάντως, να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 23’, και πάλι με στημένη μπάλα, με τον Σεμπά να «γεμίζει» με εκτέλεση φάουλ από αριστερά, τον Μποτία να παίρνει την κεφαλιά, να μπαίνει στη φάση ο Ντα Κόστα, αλλά τους αμυντικούς του Πανιωνίου να απομακρύνουν την μπάλα.

inner
Στο δεύτερο 45λεπτο, ο β’ βοηθός, Τζαφόλιας, φαίνεται πως… ζήλεψε τον συνάδερφό του στην απέναντι πλευρά, έχοντας δύο λάθος υποδείξεις εις βάρος του Πανιωνίου μέσα σε δύο λεπτά! Πρώτα, στο 52’, «έκοψε» τον Μασούρα, ενώ ο παίκτης του Πανιωνίου καλυπτόταν και είχε τις προϋποθέσεις να μπει από αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού, και στη συνέχεια, στο 54’, μόνο αυτός είδε τον Αντωνιάδη πιο μπροστά από την «ερυθρόλευκη» άμυνα, από αριστερά και πλάγια (πάνω στη γραμμή). Στο 60’, οι Πειραιώτες είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους μετά το γκολ του Μποτία, όταν ο Ελιουνούσι σέντραρε από δεξιά, βγάζοντας μόνο του τον Ρέτσο, ο οποίος σούταρε άουτ, για να ακολουθήσει η γκολάρα του Μιλιβόγεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 64’! Μία φάση, πάντως, που έκανε τον Μιλόγεβιτς να διαμαρτυρηθεί… χαμογελώντας στον πάγκο του Πανιωνίου, καθώς ο Λαμπρόπουλος έστησε το τείχος κάνα μέτρο πίσω από την προβλεπόμενη απόσταση! Ο Μάριν, ωστόσο, που κέρδισε το φάουλ από τον Σιώπη, φαίνεται πως πατάει γραμμή, άρα κακώς δεν δόθηκε πέναλτι για τον Ολυμπιακό, αλλά φάουλ. Το δοκάρι του Φιγκέιρας στο 72’, με τον Πορτογάλο να «τσιμπάει» ίσα ίσα την μπάλα στην καταπληκτική σέντρα του Τσόρι Ντομίνγκες, ήταν η τελευταία φάση του ματς, το οποίο λίγο έλειψε να… τιναχτεί στον αέρα ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος!

inner
Ο Τσόρι έριξε την μπάλα πάνω στον Μασούντ, ο Ιρανός έπεσε μόνος του κάτω και όλα αυτά… μπροστά στην εξέδρα των οργανωμένων του Πανιωνίου! Ακολούθησε ρίψη αντικειμένων, με τον Λαμπρόπουλο να φωνάζει στο κέντρο του γηπέδου τους βοηθούς του και να προειδοποιεί πως θα φύγει για τα αποδυτήρια! Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν με δέκα, καθώς αποβλήθηκε -εν τέλει- ο Ρέτσος στο 76’ με δεύτερη κίτρινη, όπως και ο Βλάχος στο 88’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος, Γκιοάτα, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (88' Ενγκόνγκ), Μασούρας (68' Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Φούντας.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά (78' Βιάνα), Μάριν (65' Τσόρι), Ελιουνούσι, Ιντέγε (90'+1' Καμπιάσο).

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x