Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν αλλάζει τίποτα αν παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης!

Ο Σταύρος Κοντονής εκτιμά ότι ο Γκιρτζίκης είναι μέρος του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα ώστε αυτό να λυθεί με τυχόν παραίτησή του.

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης προσανατολίζεται να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ ώστε να πετάξει το μπαλάκι του Grexit στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και να αναγκάσει τον Σταύρο Κοντονή να οδηγηθεί στην απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου.

Ακόμη όμως κι αν ισχύει αυτό το σενάριο και αποχωρήσει ο Γκιρτζίκης υπό το βάρος των πιέσεων που δέχεται έπειτα και από το ξεκάθαρο τελεσίγραφο της FIFA, η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση να αλλάξει απολύτως τίποτα στη λειτουργία και στις ισορροπίες της ΕΠΟ!

Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή ο κανονισμός της ΕΠΟ προβλέπει σαφέστατα ότι δεν είναι δυνατόν να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, αφού διανύουμε ουσιαστικά το τελευταίο εξάμηνο πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας τον προσεχή Οκτώβριο.

Και δεύτερον, διότι αν αποχωρήσει ο Γκιρτζίκης τότε τη θέση του μέχρι τις εκλογές στην προεδρία θα πάρει ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης!

Και έτσι, θα πάει με αυτόν η ομοσπονδία στην κρίσιμη εκλογική μάχη του Οκτώβρη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο καθεστώς στην ΕΠΟ και θα οδηγηθούμε με αυτό στο νέο πρωτάθλημα, αφού ο Τοπολιάτης είναι δεξί χέρι του Γκιρτζίκη και της σημερινής καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων στην ΕΠΟ!

Μάλιστα, μαζί με τον Ευάγγελο Μαζαράκη από την ΕΠΣ Κεφαλονιάς, ο Τοπολιάτης «τρέχει» εδώ και καιρό τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης που διοικεί αυτή τη στιγμή την ομοσπονδία και δίνει αγώνα προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα στην ΕΠΟ.

Οι αρχαιρεσίες στην ομοσπονδία είναι καθορισμένες για τις 6 Οκτωβρίου 2016, οπότε από αύριο μπαίνουμε στο εξάμηνο κατά το οποίο προβλέπεται στον κανονισμό πως δεν γίνεται να πάμε σε πρόωρες εκλογές και απλώς θα τοποθετηθεί ο Τοπολιάτης στην προεδρία αν παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης!

Από εκεί και πέρα, μέσα στη μέρα αναμένεται να μάθουμε επισήμως και την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού στη δεκαήμερη διορία που του έδωσε η FIFA πριν αποβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις τάξεις της. Από το περιβάλλον Κοντονή διοχετεύεται ότι θα επιμείνει στη σκληρή του στάση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υφυπουργός εκτιμά ότι ο Γκιρτζίκης είναι μέρος του προβλήματος και όχι το ίδιο το πρόβλημα ώστε αυτό να λυθεί με τυχόν παραίτησή του.

Ο Κοντονής πιθανότατα θα επιμείνει να αποχωρήσουν άμεσα και τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ που εμφανίζονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» βάσει του πορίσματος Ανδρεάδη: δηλαδή οι Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Υφαντής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο υφυπουργός επικαλείται την αποχώρηση Παπαδόπουλου, ο οποίος οδηγήθηκε στην έξοδο από την ΕΠΟ παρότι ήταν υψηλόβαθμος υπάλληλός της λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Koriopolis του 2011.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x