Ελλάδα

Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης

Ο Γιάννης Δρόσος, καθηγητής δικαίου, θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης, που ανέλαβε δράση υποκαθιστώντας το ρόλο της ΕΠΟ. Ποια τα υπόλοιπα μέλη που ανακοίνωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, που θα αναλάβει τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοίνωσε τα τρία πρόσωπα που δεν είχαν διαρρεύσει μέχρι τώρα.

Πρόεδρος θα είναι ο καθηγητής δικαίου Γιάννης Δρόσος, αναπληρωτής ο Νικόλας Μπάρτζης και μέλος ο Απόστολος Γέροντας.
Θα τους πλαισιώνουν ο Γιώργος Μπίκας που θα είναι υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας ως υπεύθυνος εθνικών ομάδων και ο Αλέξης Δέδες ως εσωτερικός γραμματέας και άνθρωπος που θα τρέχει την καθημερινότητα. Παρατηρητής εκ μέρους της Super League ορίστηκε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Στράτος. Η Επιτροπή θα λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ και κάθε 7-10 μέρες θα συνεδριάζει το ΔΣ, ενώ ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να προσθέσει υπογραφές ή να αναθέσει την υπογραφή του αλλού.

Ο Κύπριος επιτετραμμένος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δήλωσε: «Το ΔΣ της FIFA αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στη FIFA για να εξομαλύνει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να προετοιμάσει τις εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα. Η διοικούσα είναι αναγκαία για να ηρεμήσει μια κατάσταση. Είναι από τις προτεραιότητές μας το νομοθετικό πλαίσιο να αλλάξει κατά τρόπο που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την εύρεση και συγκρότηση της προσωρινής διοικούσας ανατέθηκε στον υποφαινόμενο, στον εκπρόσωπο της FIFA Πρίμο Κορβάρο και στον Άντζελο Ρηγόπουλο».

Μετά την αποκάλυψη των ονομάτων της επιτροπής ο κ. Κουτσοκούμνης τόνισε πως «… η Επιτροπή FIFA/UEFA διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εφόσον απαιτηθεί. Κρίνουμε επί του παρόντος πως τα έξι αυτά άτομα είναι αρκετά. Θα υπάρχει συμμετοχή εξωτερικού συμβούλου, του κ. Ιάκωβου Φιλιππούση ως συμβούλου επικοινωνίας». Όπως διευκρινίστηκε από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη «... Ο κ. Φιλιππούσης δεν είναι μέλος της Επιτροπής. Έχει προσληφθεί από εμάς και παραιτήθηκε από την δουλειά του στο Υφυπουργείο».

Ο κ. Δρόσος τόνισε: «Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη. Ευχαριστώ την FIFA και την UEFA για την τιμή. Είμαι δικηγόρος και καθηγητής στη Νομική Αθηνών. Είμαι εδώ για τις γνώσεις και τα προσόντα που έχω και όχι επειδή προέρχομαι από το ποδόσφαιρο γιατί δεν προέρχομαι. Είμαι εδώ για να υπάρξει διαφάνεια».

Ο κ. Μπάρτζης, νομικός και δικηγόρος σε θέματα ΕΠΟ (υπήρξε μέλος στην Επιτροπή Αδειοδότησης και το Διαιτητικό Δικαστήριο), ανέφερε με τη σειρά του: «Να μας βοηθήσετε σε θέματα καλής κριτικής και για να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο».

Ο κ. Γέροντας, καθηγητής ιδιωτικού δικαίου, αρκέστηκε σε μια τυπική τοποθέτηση, όπως και Αλέξης Δέδες αλλά και ο Ζήσης Βρύζας.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ξαναπαίρνοντας το λόγο ανέλυσε γιατί ανατέθηκε η συγκεκριμένη αποστολή σε αυτά τα μέλη: «Έχουμε αναφέρει πως ένα θέμα είναι η κείμενη νομοθεσία. Ένα δεύτερο είναι η ενδεχόμενη αναθεώρηση του καταστατικού και μετά η αναθεώρηση των Νόμων. Έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα νομικών», απάντησε.

Σχετικά με το πότε θα γίνουν εκλογές είπε: «Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαΐου. Δεν είναι πρόθεσή μας να κάνουμε κατάχρηση. Πρόθεσή μας είναι να παραδώσουμε ως διοίκηση κάτι σωστό και κάτι που να δουλεύει κανονιστικά. Σύμφωνα με την FIFA οι εκλογές θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις. Αυτή η απόφαση του Διαιτητικού που έθετε τον Νόμο πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ ήταν αυτό που δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε. Είναι δύσκολο να βάλουμε τώρα χρονικό ορίζοντα για τις εκλογές. Κρίθηκε πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον έως το τέλος του Μαΐου. Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα πιο νωρίς».

Ερωτηθείς αν είναι θεμιτό η FIFA να ορίζει επιτετραμμένο της έναν άνθρωπο από την Κύπρο, που είναι αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, απάντησε: «Παρακάμπτω το οποιοδήποτε κακόβουλο της ερώτησης. Δεν έχω κανέναν ειδικό ρόλο εντός επιτροπής. Ο δικός μου ρόλος είναι να κατευθύνω την Επιτροπή και να διεξάγουμε μία υψηλή εποπτεία, η οποία αντιλαμβάνεστε πως είναι μία ανεξάρτητη Επιτροπή που απαρτίζεται από Έλληνες. Έλληνας είμαι και εγώ αλλά ανήκω στην Κ.Ο. και δεν αναμειγνύομαι στα εσωτερικά σας».

Όσο για πιθανές αντιδράσεις από τις Ενώσεις που δεν εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, ο Κύπριος παράγοντας ανέφερε: «Δεν λείπουν μόνο οι Ενώσεις. Λείπουν και πολλά άλλα μέλη που ενδεχομένως θα είχαν την απαίτηση να είναι στην διοικούσα. Κοιτάξαμε να φτιάξουμε μία διοικούσα δυνατή. Δεν κοιτάξαμε από που είναι. Για παράδειγμα έχει απουσίες από μεγάλες ΠΑΕ».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε κάπως… άκομψα, με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να μη δέχεται άλλες ερωτήσεις για τα μέλη της επιτροπής («να αφήσουμε τη διαιτησία στην ησυχία της», είπε χαρακτηριστικά για τα ερωτήματα προς τον Γιώργο Μπίκα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x