Stoiximan Super League

Αποκαρδιωτική ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Με έξι βαθμούς σε τέσσερα ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ καταγράφει μία από τις χειρότερες επιδόσεις της όλων των εποχών ως γηπεδούχος σε ξεκίνημα σεζόν. Το sportfm.gr έχει τα στοιχεία.

Η ΑΕΚ πέταξε άλλους δύο βαθμούς στο 2-2 με τον Ατρόμητο και απώλεσε την ευκαιρία για ένα τρίποντο που μέχρι το 60’ έμοιαζε αδύνατο να χαθεί. Με καλή επιθετική παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παραγωγή αρκετών φάσεων, αλλά ταυτόχρονα ανισορροπία στην ανασταλτική λειτουργία και διαρκείς απειλές από τον αντίπαλο, η ομάδα του Ζοσέ Μοράις απέτυχε να νικήσει και βυθίζεται ξανά σε εσωστρέφεια, έχοντας την υποχρέωση πλέον να δουλέψει σκληρά για να αλλάξει πάρα πολλά στη διάρκεια της διακοπής. Έστω κι αν πλέον η απόσταση από την κορυφή μοιάζει αδύνατο να καλυφθεί και ένα ακόμη πρωτάθλημα χάνεται νωρίς…

Ίσως το πιο αποκαρδιωτικό στοιχείο για τη φετινή ΑΕΚ να είναι οι επιδόσεις στην έδρα της. Στο ΟΑΚΑ μετρά μια νίκη επί της Ξάνθης στην πρεμιέρα (4-1) και στη συνέχεια τρεις ισοπαλίες με Ηρακλή, Πανιώνιο (0-0) και Ατρόμητο (2-2). Σύνολο μόλις έξι βαθμούς σε τέσσερα ματς!

Μικρότερη συγκομιδή στις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις της εντός έδρας σε μια σεζόν είχε η ΑΕΚ μόλις δύο φορές τα τελευταία 22 χρόνια. Τη «μαύρη» χρονιά του υποβιβασμού, 2012/13, άρχισε με πέντε βαθμούς σε τέσσερα ματς στο ΟΑΚΑ (0-1 με Αστέρα, 1-1 με Άρη και Κέρκυρα, 1-0 με Πλατανιά), ενώ την περίοδο 2003/04, που τελικά τερμάτισε τέταρτη και στο -22 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, άρχισε με μόλις τέσσερις βαθμούς στα πρώτα τέσσερα ματς ως γηπεδούχος (3-0 με Ιωνικό, 2-2 με Παναθηναϊκό, 1-2 με Χαλκηδόνα και 0-1 με Ολυμπιακό).

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως όσους βαθμούς έχει χάσει η ΑΕΚ ήδη φέτος στην έδρα της σε τέσσερις αγώνες (και συνολικά οκτώ αγωνιστικές), δηλαδή έξι, έχασε πέρσι σε όλο το πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα κέρδισε όλα τα ματς, πλην των αγώνων με Αστέρα και Λεβαδειακό που ηττήθηκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x