Champions League

Αποκλεισμός - σοκ για Γιουνάιτεντ! (video)

Στα ουράνια η Βόλφσμπουργκ και μαζί της και η Αϊντχόφεν. Η Γιουνάιτεντ έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκλειστεί στην Γερμανία, οι λύκοι την δάγκωσαν και την... πέταξαν με σκορ 3-2 στο Europa League.

Τα έκανε… θάλασσα η Γιουνάιτεντ στην «Volkswagen Arena» και έμεινε εκτός από την φάση των «16» του Champions League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έβγαλαν μαζεμένα όλα τους τα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, η Βόλφσμπουργκ τα εκμεταλλεύτηκε και τους υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα, 3-2, που τους στέλνει στο Europa League.

Την 2η θέση «έκλεψε» η Αϊντχόφεν, που τα… χρειάστηκε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως πήρε την πολυπόθητη νίκη, 2-1, πανηγυρίζοντας στο σπίτι της την μεγάλη πρόκριση.


Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο:
1. Βόλφσμπουργκ 12
2. Αϊντχόφεν 10

3. Γιουνάιτεντ 8
4. ΤΣΣΚΑ 4

Βόλφσμπουργκ-Γιουνάιτεντ 3-2



Με ονειρεμένο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ. Με την συμπλήρωση 10 λεπτών στο ματς ο Μαρσιάλ έγινε αποδέκτης μια εξαιρετικής κάθετης πάσας του Μάτα και νίκησε με υποδειγματικό τρόπο τον Μπενάλιο. Πριν καλά-καλά το χαρούν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ είδαν τους Γερμανούς να απαντούν με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση (13’) του Νάλντο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες. Κι ενώ από εκεί και πέρα κανείς δεν είχε την υπεροχή, μια έμπνευση των «λύκων» άλλαξε τα πάντα και ο Βιεϊρίνια είδε το όνομά του να μπαίνει στον πίνακα των σκόρερ στο 29ο λεπτό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ενώ είδαν τον κόσμο να γυρνάει ανάποδα έβαλαν την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα, όμως το γκολ του Λίντγκαρντ στο 45’ σωστά ακυρώθηκε αφού ο Μάτα ήταν οφσάιντ και επηρέαζε την φάση.

Αναγκασμένη να μπει και να βρει τουλάχιστον την ισοφάριση ήταν η Γιουνάιτεντ από την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου. Σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να ζορίσει την αντίπαλη άμυνα όμως το δίχτυ δεν… κουνιόταν. Το παιχνίδι άνοιξε επικίνδυνα, ο Ντε Χέα κράτησε όρθιους τους Άγγλους, που φάνηκε ότι θα ήταν πιστοί στο ραντεβού τους έστω και αργά. Στο 82’ ο Γκιλαβογκί έστειλε άθελά του την μπάλα στην εστία του Μπενάλιο και οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αγκαλιά με το εισιτήριο. Η Βόλφσμπουργκ όμως δεν μπορούσε να δεχτεί την ήττα, εκμεταλλεύτηκε την αδικαιολόγητη χαλάρωση της ομάδας του Φαν Χάαλ και με τον Νάλντο στο 84ο λεπτό πήρε τη νίκη και την 1η θέση κι άφησε εκτός συνέχειας την αντίπαλό της.

Αϊντχόφεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1



Ματς τακτικής και… ραδιοφώνου, αφού το μυαλό της Αϊντχόφεν ήταν και στο άλλο παιχνίδι, ήταν αυτό στο «Philips Stadion». Αφού οι δύο ομάδες φρόντισαν να σπάσουν η μία τα νεύρα της άλλης… η αναμέτρηση έγινε ροντέο στο τελευταίο τέταρτο. Η ΤΣΣΚΑ, που ήθελε μόνο νίκη για να πάει στο Europa, ρίσκαρε και δικαιώθηκε αφού άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Ιγκνάσεβιτς στο 76ο λεπτό. Οι Ρώσοι δεν πρόλαβαν ούτε… να πανηγυρίσουν, αφού το γκολ τους ξύπνησε τους γηπεδούχους, που απάντησαν με τον Ντε Γιονγκ στο 78’ και λίγο αργότερα με τον Πρέπερ (85’) πήραν τη νίκη, που τους έστειλε στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x