Stoiximan Super League

Απολαυστικός Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Αυτά θα τα έδινε και η Φουρέιρα»

Χορταστικός ήταν ο Παναγιώτης Βαρούχας κατά τον σχολιασμό των διαιτητικών αποφάσεων στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Η ατάκα του για την Φουρέιρα, τι είπε για την εφαρμογή του VAR.

Απολαυστικός ήταν ο Παναγιώτης Βαρούχας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις των διαιτητών στις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Ο καθηγητής διαιτησίας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως για τα λάθη των διαιτητών δεν ευθύνεται ούτε η ΚΕΔ, ούτε και η ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στις σκέψεις για την εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

«Η κατάσταση τη διαιτησία αυτή τη στιγμή θυμίζει καράβι που παίρνει φωτιά και βουλιάζει. Δεν μπορεί να έχουμε αλλοιώσεις από την 3η αγωνιστική. Δεν φταίει καμία επιτροπή διαιτησίας ή ο Γραμμένος. Στον Λεβαδειακό ακυρώθηκε γκολ το οποίο δεν γίνεται να ακυρωθεί. Δεν μπορεί λοιπόν ο διαιτητής να κάνει τέτοιο λάθος. Θυμάστε μια εκπομπή που η Φουρέιρα είχε πάει στον Αρναούτογλου και την ρώτησε τι είναι οφσάιντ; Ε δεν θα υπήρχε καμία διαφορά αν σφύριζε η Φουρέιρα.

Θα μείνουμε χωρίς διαιτητές όπως πάμε. Διαιτητής χωρίς λάθος δεν υπάρχει, όταν όμως είναι τρανταχτά τα λάθη και επαναλαμβανόμενα τότε θα πρέπει να μας προβληματίσει. Δηλαδή, στην ΚΕΔ πρέπει να πουν στους διαιτητές ''εμείς σου κάναμε την τιμή και σε βάλαμε, όμως από και πέρα φίλε δεν κάνεις. Κάτσε σπίτι σου γιατί μας ταλαιπωρείς όλους''. Αν δεν γίνει έτσι δεν θα προχωρήσει το θέμα. Στο Κέρκυρα-Παναθηναϊκός την προηγούμενη αγωνιστική έγινε στο τέλος ένα πέναλτι όπου τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής, δεν γίνεται να μην το είδε. Η κλωτσιά που δέχθηκε ακούστηκε μέχρι την... Ηγουμενίτσα!

Ο βοηθός είναι υπεύθυνος για την φάση στο AEL FC Arena όπου η μπάλα περνάει τη γραμμή. Σε αυτή τη φάση ο βοηθός έπρεπε να είχε τα μάτια του δεκατέσσερα και είναι βασικός υπεύθυνος γιατί δεν πήγε δίπλα στο σημαιάκι. Εκεί δεν ευθύνεται ο διαιτητής.

Ο παίκτης της ΑΕΚ μπαίνει κάθετα προς την περιοχή, γούρλωσε τα μάτια σου και δες. Κοντά είσαι. Χρειάζεται να τσιμπήσεις τον εαυτό σου και να δεις ότι κάτι θα γίνει. Στο Καραϊσκάκη είναι πιο δύσκολη η φάση με το αν πέρασε η μπάλα και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ακόμη και με το ριπλέι. Τέτοιες φάσεις δυσκολεύουν το μάτι του βοηθού. Ο Κουτσιαύτης στο πέναλτι του Ολυμπιακού έπρεπε να είχε πιο καλή θέση.

Στην ΑΕΚ σε κάνει ξεφτίλα ο προπονητής της Λαμίας, ενώ έχει κάρτα ο Πίτι έπρεπε να είχε αποβληθεί και μετά από λίγο ο Τεννές τον έβγαλε. Έπρεπε να τον φωνάξει και να του πει πάρε τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη και πήγαινε σπίτι σου. Λίγο μετά ο Τεννές που είναι έξυπνος τον βγάζει. Εκείνη την στιγμή πώς αισθάνεται ο διαιτητής; Να σε δικαιολογήσω σε ένα λάθος που θα χρειαστεί να το δω στην τηλεόραση μια και δυο φορές, όμως εδώ δεν υπάρχει δικαιολογία.

Υπάρχει σίγουρα ανικανότητα. Σας κάνουν την τιμή να σας βάλουν σε αγώνες, σας νταντεύουν, σκέφτονται να σας κάνουν διεθνείς αλλά κι εσείς ως διαιτητές πρέπει να βοηθήσετε. Από τα γεγονότα αυτά ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός παίζουν χωρίς κόσμο και αυτά δεν είναι ωραία πράγματα.

Για το VAR: «Για το VAR χρειάζεται μελέτη. Εδώ είναι κολώνα στη μέση και δεν μπορείς να δεις την φάση. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τις υπόλοιπες υποδομές. Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι λένε για το VAR στην Ελλάδα».

Για το ποιος θα σφυρίξει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Πέρσι που με ρωτήσατε είχα πέσει όλες τις φορές μέσα και στο τέλος θα πει κανείς ότι βάζουμε εμείς τους διαιτητές».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x