Stoiximan Super League

Αποσύρει η ΕΠΟ την διάταξη που εξόργισε τον Αυγενάκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, η προκλητική διάταξη που επιτρέπει σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ να… αγοράσει μετοχές και σε άλλη ΠΑΕ, δεν θα συμπεριληφθεί στους κανονισμούς.

Η πρώτη αντιπαράθεση ανάμεσα στην νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και την ΕΠΟ, είναι γεγονός, καθώς από νωρίς αποκαλύψαμε το τηλεφώνημα του Λευτέρη Αυγενάκη στον Βαγγέλη Γραμμένο, ενώ ακολούθησε η επίσημη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού που έστελνε μήνυμα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία για άμεση αναδίπλωση στα θέματα των κανονισμών.

Τον Λευτέρη Αυγενάκη τον ενόχλησε το γεγονός ότι η ΕΠΟ προωθεί ελάφρυνση στις ποινές για επεισόδια, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει κάποια διαβούλευση μαζί του.

Κυρίως, όμως, αντιτίθεται –και εδώ απολύτως δικαιολογημένα- σε μια εξωφρενική νέα διάταξη που επιτρέπει σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ να γίνουν μέτοχοι και σε δεύτερη ΠΑΕ!

Το ποιος είναι ο «εγκέφαλος» αυτής της φαεινής ιδέας, το ποιος πραγματικά την προώθησε και το ποιος πιθανόν να ευνοείται από μια τέτοια προσθήκη στους κανονισμούς, όλοι κάνουν τους συνειρμούς τους, αλλά στην ΕΠΟ… ψάχνονται! Οι περισσότεροι, δηλώνουν άγνοια για την προωθούμενη διάταξη, επιρρίπτουν ευθύνες δεξιά και αριστερά και… αναρωτιούνται μεταξύ τους!

Πάντως, επικεφαλής της επιτροπής για τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς, είναι ο ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες του sport-fm.gr αναφέρουν, πως η ΕΠΟ θα αποσύρει την προκλητική διάταξη περί πολυϊδιοκτησίας και δεν πρόκειται να την θέσει προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το αν αυτό θα εκτονώσει την κόντρα που άνοιξε μεταξύ Αυγενάκη-ΕΠΟ, θα φανεί τις επόμενες ώρες, καθώς η ομοσπονδία αφενός προβληματίζεται αν πρέπει να μπει σε διαβούλευση με τον υφυπουργό για τα θέματα των ποινών σε περίπτωση επεισοδίων (θεωρείται εσωτερικό θέμα και εμπίπτει στο αυτοδιοίκητο), αφετέρου δεν θέλει με το… καλημέρα να έρθει σε σύγκρουση με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Να σημειωθεί, τέλος, πως παρά το γεγονός ότι στην δήλωσή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει και τον Μηνά Λυσάνδρου, στην πραγματικότητα δεν του επιρρίπτει καμία ευθύνη και εμπλοκή στο όλο θέμα. Μάλιστα ο πρόεδρος της Super League φέρεται να είναι κάθετα αντίθετος στην διάταξη περί πολυϊδιοκτησίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x