Αγγλία

Άρσεναλ: Το αφεντικό «τρελάθηκε»!

Η Άρσεναλ είναι το καλύτερο μεταγραφικό μαγαζί των ευρωπαϊκών ομάδων, με τον Αλέξις Σάντσες να είναι ένα ακόμη όνομα που επιβεβαιώνει τον κανόνα και προστίθεται στην ήδη πλούσια λίστα.

Κλείνοντας τον κύκλο μιας τρελής εποχής

Το τέλος των «Invincibles» ήρθε με την πώληση δύο εμβληματικών ποδοσφαιριστών. Η Άρσεναλ που κατέκτησε ως αήττητη την Πρέμιερ Λιγκ το 2004, άρχισε να αλλάζει και να χάνει την αίγλη της δύο χρόνια αργότερα. Το 2006 έγινε η πιο αμφιλεγόμενη και μισητή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ο Άσλεϊ Κόουλ ήταν ο πρώτος που έκανε το βήμα και σηματοδότησε την αλλαγή της εποχής, μετακομίζοντας λίγο πιο Νότια, παραμένοντας στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι. «Έκατσα στο κέντρο και σήκωσα το χέρι μαζί με το τρόπαιο, σα να σήκωνα τη σημαία μου στο οχυρό του εχθρού μου», τα εντυπωσιακά του λόγια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» της Τότεναμ, λόγια που ξεχάστηκαν αμέσως μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Ο καλύτερος επιθετικός στα χρονικά της ομάδας, όπως έχει ψηφιστεί από το φίλαθλο κοινό, θεωρείται ο Τιερί Ανρί. Πρώτος σκόρερ στην Άρσεναλ (226 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), πρωταθλητής, κάτοχος του Χρυσού Παπουτσιού δις και αρχηγός στην Εθνική Γαλλίας. Ο Ανρί «έχτισε» όλη του την καριέρα στο Νησί, έδωσε ηγετικό ρόλο στη θέση που αγωνιζόταν και αποχώρησε εν μέσω αποθέωσης το 2007, για να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Σημαντικοί, αλλά όχι αναντικατάστατοι

Νεότερος σε ηλικία παίκτης των «κανονιέρηδων» παραμένει μέχρι και σήμερα ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο Καταλανός άρπαξε ιδανικά την ευκαιρία που του δόθηκε στην Αγγλία, και έγινε πολύτιμος στην Άρσεναλ για 8 συναπτά έτη. Οι μεγάλες αγάπες όμως δεν ξεχνιούνται και η επιθυμία του να επιστρέψει το 2011 στη Βαρκελώνη έγινε πραγματικότητα, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, λόγω της επιμονής του να αποχωρήσει αν και ήταν πια αρχηγός.

Για μια οκταετία παρέμεινε και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Βενγκέρ έβλεπε στα... πόδια του τον αντικαταστάτη του Ανρί, με την εκτελεστική του δεινότητα να είναι αρκετά πρόσφορη. Άλλαξε πόλη, πηγαίνοντας στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ για να κερδίσει τίτλους το 2012. Συνέβη στην πρώτη του σεζόν να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα να πάρει τον τελευταίο της τίτλο πρωταθλήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x