Stoiximan Super League

Αρχίζει το φύγε-έλα στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί ν’ αναλύσει τα δεδομένα των μεταγραφικών κινήσεων της Ένωσης, αλλά και το ποιοι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ.

Η εβδομάδα που ακολουθεί αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ως προς την μεταγραφική δραστηριότητα της Ένωσης. Άλλωστε η συνάντηση του Μελισσανίδη με τον Μαϊστόροβιτς άφησε το ξεκάθαρο μήνυμα πως θα γίνουν τουλάχιστον τρεις κινήσεις για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδος. Παρά το γεγονός πως οι θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση είναι δεδομένες, οι ισορροπίες μπορεί ν’ αλλάξουν, ανάλογα και με το ποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να φύγουν, οπότε να χρειαστούν προσθήκες σε άλλες θέσεις από αυτές που αρχικά υπολογιζόταν. Άρα η ενίσχυση της ΑΕΚ είναι αλληλένδετη και με το ποιοι θα παραμείνουν.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Αυτό που θα ήθελε η ΑΕΚ σε κάθε περίπτωση είναι να μπορέσει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό τις προσθήκες της για τον Ιανουάριο, κάτι που κατέστησε σαφές και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνάντηση που είχε με τον Μαϊστόροβιτς. Ο Ζοσέ Μοράις θα ήθελε να έχει και τις ενισχύσεις του διαθέσιμες με την έναρξη των υποχρέωσεων της ομάδας στο νέο ημερολογιακό έτος. Απαίτηση απόλυτα λογική, αν σκεφτεί κανείς πως τον Ιανουάριο, μπορεί να υπάρξουν ως και οκτώ αναμετρήσεις πρωταθλήματος και Κυπέλλου που θα κρίνουν κατά μεγάλο ποσοστό την χρονιά.

Τι κοιτάζει από Ελλάδα

Η ΑΕΚ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον Γιώργο Τζαβέλλα και αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχουν όμως και πολλά εμπόδια για την μετακίνηση του στα Σπάτα με πρώτο και βασικότερο το γεγονός πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα εμπόδια, μιας και σε μία πρώτη αναγνωριστική διερεύνηση που έγινε, το κασέ του παίκτη είναι πολύ υψηλό για τα δεδομένα όχι μόνο της ΑΕΚ και δύσκολα ο παίκτης θα υποχωρήσει. Από εκεί και μετά ενδέχεται πάντως και ο ίδιος ο Σαββίδης λόγω των καλών σχέσεων με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να του ζητήσει να μην προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Ο Τζαβέλλας αποτελεί μια περίπτωση που η ΑΕΚ κοιτάζει διακριτικά χωρίς για την ώρα να υπάρχουν πολλές ελπίδες να προχωρήσει, παρά το γεγονός πως θα ήταν μια ιδανική λύση για την Ένωση, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή που καλύπτει δύο θέσεις, τόσο αυτή του στόπερ, όσο και του αριστερού μπακ, οπότε θα κάλυπτε το κενό που άφησε ο Λέσκοτ.

Από την ελληνική αγορά η ΑΕΚ φέρεται να κοιτάζει και την περίπτωση του Θοδωρή Βασιλακάκη, ένας παίκτης που έχει πολλές παραστάσεις από την Σούπερ Λίγκα και βρίσκεται σε ώριμη ηλικία για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Το συμβόλαιο του με την ακριτική ομάδα τελειώνει το καλοκαίρι και στην κιτρινόμαυρη ομάδα κοιτάζουν με ενδιαφέρον την περίπτωση του, προκειμένου να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο.

Από Αργεντινή ο φορ

Η ΑΕΚ σίγουρα θα πάει για έναν φορ περιοχής, ίσως με χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να κινείται και σε περιφερειακές θέσεις. Για τον λόγο αυτό βέβαια ίσως χρειαστεί ν’ αδειάσει θέση ξένου, με πιθανότερη έξοδο αυτή του Ζόριτς, με την παραχώρηση του με μορφή δανεισμού. Πάντως πολλοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές διαθέτουν και κοινοτικά διαβατήρια, οπότε δεν αποκλείεται οι περιπτώσεις που κοίταξαν στην Αργεντινή οι Μαϊστόροβιτς και Ντε Μπαρτόλο να έχουν κι αυτό το αβαντάζ (κοινοτικό διαβατήριο). Θυμίζουμε πως για την μεσαία γραμμή, η μεταγραφή του Αϊντάρεβιτς θεωρείται σχεδόν κλεισμένη, σύμφωνα με τα σουηδικά δημοσιεύματα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί.

Μία δεδομένη και μία διαφαινόμενη αποχώρηση

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι προφανές πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζοσέ Μοράις. Αυτή την εβδομάδα πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει και το τι θα συμβεί με τον Βάργκας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του sport-fm.gr που προκύπτουν τουλάχιστον από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αυτή την εβδομάδα θα γίνει μια κρούση στη διοίκηση προκειμένου να διευθετηθούν κάποια ζητήματα και να παρουσιαστούν προτάσεις που έχει ο ποδοσφαιριστής, προκειμένου ν΄ ανοίξει ο δρόμος για την αποχώρηση του. Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται σχεδόν βέβαιο πως η ΑΕΚ θ’ ασχοληθεί και με την περίπτωση ενός εξτρέμ, από τη στιγμή που ως κλασσικοί ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση θα μείνουν ο Πατίτο Ροντρίγκες και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Θέλει να ξεφορτωθεί και Ντίας

Ένας άλλος παίκτης που θα ήθελε να αποδεσμεύσει η Ένωση, κάτι που έχει διαβάσει εδώ και περίπου έναν μήνα στο sport-fm.gr, είναι ο Ντίας που επίσης καταλαμβάνει θέση ξένου και η ΑΕΚ θα ήθελε να απαλλαγεί, προκειμένου ν’ αδειάσει μία ακόμα θέση. Αν φύγουν Ζόριτς και Ντίας, οι ξένοι που θ’ απομείνουν είναι τρεις, ο Τσιγκρίνσκι, ο Πατίτο και ο Γκάλο, με την ΑΕΚ να έχει την ευχέρεια να κινηθεί καλύτερα για κάτι από την ξένη αγορά, είτε σε αυτό, είτε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Αραβίδης και ο Πέκχαρτ, με τον Τσέχο πάντως να κερδίζει πόντους μετά την εμφάνιση του απέναντι στον Λεβαδειακό. Τα συμβόλαια των δύο τελευταίων θυμίζουμε πως τελειώνουν το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x