Stoiximan Super League

Ας βλέπουν τον Ολυμπιακό και...τελευταίο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τις προβλέψεις των οπαδών των άλλων ομάδων για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού.

Όλα δείχνουν (εκτός απροόπτου) πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη διεξαγωγή της τρίτης αντί της πρώτης αγωνιστικής της σούπερ λίγκα. Γίνεται λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό μια συζήτηση, μια κουβέντα αναφορικά με το πόσο έτοιμη είναι η κάθε ομάδα και ο λόγος κυρίως έχει να κάνει με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τους ανταγωνιστές του, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Ποια είναι η αίσθηση λοιπόν που υπάρχει κυρίως από φίλους των τριών αντιπάλων του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του τίτλου; “Ο Ολυμπιακός πάει για πέμπτος” λένε πολλοί σε σχόλια στο διαδίκτυο και σε μηνύματα. Ούτε καν τέταρτος για πολλούς, μόνο πέμπτος. Κι εδώ υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που αφορά τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Για τους πειραιώτες λοιπόν δεν είναι πρόβλημα τι πιστεύουν οι φίλοι των αντιπάλων του; Δικαίωμα τους φυσικά να προβλέπουν ότι μπορεί να καταλήξει και...15ος!

Την “απάντηση” σε αυτές τις προβλέψεις θα τη δώσει εντός αγωνιστικού χώρου η ομάδα του λιμανιού, η οποία καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρει “απαντήσεις” σε σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα. Οι κακές ευρωπαϊκές εμφανίσεις, ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η καθυστέρηση τις μεταγραφικές κινήσεις, ενδεχομένως να οδηγούν πολλούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, στο συμπέρασμα πως η φετινή σεζόν δε θα είναι καλή για τους “ερυθρόλευκους”. Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά πως η ομάδα που έπαιξε με τη Χάποελ και την Αρούκα, θα έχει πολλές διαφορές σε σχέση με αυτή που θα παραταχθεί στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρχουν και πέντε αλλαγές στην εντεκάδα και παράλληλα να είναι περισσότερες οι επιλογές του προπονητή από τον πάγκο. Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής και μπορεί να έγινε μια χρόνια (να τερμάτισε πέμπτος στα πλέι οφ το 2010) αλλά αυτό έγινε μια φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τις άλλες δεκαεννιά φορές ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα τις δεκαοκτώ!

Το θέμα βεβαίως για τους πρωταθλητές Ελλάδος δεν είναι τι θέση προβλέπουν ότι θα πάρει οι οπαδοί άλλων ομάδων. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι ένα καλό ξεκίνημα στη σούπερ λίγκα, ένα ξεκίνημα που θα “δείξει” στους αντιπάλους του ότι είναι έτοιμος (παρά το μεγάλο κάζο του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ) να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο. Και σίγουρα θα πρέπει να επισημανθεί, ότι αν μια ομάδα μπορεί να πει ότι έχει τον τρόπο ν' αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού σ' έναν “μαραθώνιο” , τότε αυτή είναι ο Ολυμπιακός.

Από κει και πέρα, ο Πάουλο Μπέντο ξέρει καλά ότι δεν έχει και πολλά χρονικά περιθώρια για να δώσει λύσεις σε αρκετά αγωνιστικά θέματα που έχει η ομάδα του. Ασφαλώς όμως έχει τώρα στα χέρια του παίκτες όπως ο Καρντόσο, για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x