Γερμανία

Ασπιρίνες για τον πόνο της Ντόρτμουντ!

Αφού πρώτα την «κέρασε» δύο γκολ, στη συνέχεια της πρόσφερε και… ασπιρίνες! Η εκπληκτική Λεβερκούζεν επικράτησε 2-0 της φανερά αγχωμένης Ντόρτμουντ, που δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Μπάγερν.

Μια αγνώριστη, απογοητευτική και φανερά αγχωμένη Ντόρτμουντ, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το εντός έδρας στραβοπάτημα της Μπάγερν Μονάχου καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την εκπληκτική Λεβερκούζεν, που είχε σε μεγάλη ημέρα τον Τσαλχάνογλου!

Η γνωστή καλή Ντόρτμουντ που παρακολουθούσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν… εξαφανισμένη στο πρώτο ημίχρονο! Δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στα καρέ της Λεβερκούζεν που ήταν διαβασμένη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να απειλούν διαρκώς. Στο 9ο λεπτό ο Τσιτσαρίτο νίκησε Παπασταθόπουλο και Γκίντερ στον αέρα, όχι όμως και τον Μπούρκι που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Μεξικανού. Από το κόρνερ αυτό προήλθε και το γκολ της Μπάγερ. Ο Τσαλχάνογλου το εκτέλεσε και ο Μεχμέντι με ωραία κεφαλιά «εκτέλεσε» τον πορτιέρε της Ντόρτμουντ.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, το γκολ τους αποδιοργάνωσε ακόμη περισσότερο ενώ και αμυντικά είχαν πολλά προβλήματα. Παράλληλα, Ομπαμεγιάνγκ, Πούλισιτς και Ντεμπελέ δεν βρισκόντουσαν και στα καλύτερά τους! Στο 32’ ο Καμπλ με ωραίο σουτ λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπούρκι για δεύτερη φορά, με τον Ντεμπελέ να σπαταλάει στο 45’ τη μοναδική καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τη Ντόρτμουντ, καθώς μετά το στρώσιμο του Ομπαμεγιάνγκ σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος της περιοχής.

Μια από τα ίδια και στην επανάληψη. Η Ντόρτμουντ ήταν φανερά αγχωμένη μετά τη γκέλα της Μπάγερν, περίμενε τις εμπνεύσεις των ακραίων της και από τον Ομπαμεγιάνγκ που ήταν… εξαφανισμένος αλλά δεν τις πήρε ποτέ. Ο Γκαμπονέζος άσος δεν κατάφερε στο 73’ να νικήσει τον Λένο και να ισοφαρίσει, ένα λεπτό αργότερα ο Τσαλχάνογλου νικήθηκε από τον Μπούρκι και στο 79’, οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το τρίποντο.

Ο καλύτερος παίκτης του ματς, Χακάν Τσαλχάνογλου, έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον Τσιτσαρίτο, ο οποίος με προβολή έκανε το 2-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Αναλυτικά η έκτη αγωνιστική

Παρασκευή, 30/9

Λειψία-Άουγκσμπουργκ 2-1
(11' Φόρσμπεργκ, 52' Πόουλσεν - 14' Γι)

Σάββατο, 1/10 (16:30)
Μπάγερν-Κολωνία 1-1
(40’ Κίμιχ – 63’ Μοντεστέ)

Χέρτα-Αμβούργο 2-0
(29’, 70’ πεν. Ιμπίσεβιτς)

Ίνγκολσταντ-Χόφενχαϊμ 1-2
(95' πεν. Χίντερσεερ - 11’ Βάγκνερ, 35’ Ντεμιρμπάι)

Ντάρμσταντ-Βέρντερ Βρέμης 2-2
(19’ πεν. Τσόλακ – 51’ Σανέ, 67’ Γκνάμπρι)

Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
(4’ Γκρίφο)

Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 2-0
(10' Μεχμέντι, 79' Τσιτσαρίτο)

Κυριακή, 2/10
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Παρασκευή, 14/10
Ντόρτμουντ-Χέρτα (21:30)

Σάββατο, 15/10 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο
Κολωνία-Ίνγκολσταντ
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή, 16/10
Μάιντς-Ντάρμσταντ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Λειψία (18:30)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x