Champions League

Αστα-να πάνε...ΑΠΟΕΛ

Η Αστάνα, με ένα γκολ στο 84ο λεπτό, κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει την πρόκριση μέσα στο ΓΣΠ με το 1-1 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ώστε να περάσει για 1η φορά σε ομίλους.

Ο ΑΠΟΕΛ με ένα υπέροχο χτύπημα φάουλ του Στίλιτς, πήρε προβάδισμα και έφερε την πρόκριση σε ισορροπία, όμως ο Μαξίμοβιτς στο 84' διαμόρφωσε το 1-1, που χάρισε την πρόκριση για 1η φορά στην Αστάνα, που έγινε η πρώτη ομάδα από το Καζακστάν, που προκρίνεται σε ομίλους του Champions League. Στους ομίλους του Europa League, θα συνεχίσει η κυπριακή ομάδα, που δεν μπόρεσε να προκριθεί για 4η φορά, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

To ματς

Στο πρώτο ημίωρο το ματς ήταν ιδιαίτερα σφιχτό, με τους δύο αντιπάλους να προσέχουν κυρίως την άμυνα τους και να μην θέλουν να επιτρέψουν τους κενούς χώρους. Στο 35ο λεπτό, ήρθε η πρώτη καλή φάση για την φιλοξενούμενη, με τον Τζολτσίεφ να σουτάρει και τον Βάτερμαν να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μπλοκάρει.

Στο 37ο λεπτό ήρθε η καλύτερη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος, με τον Στίλιτς να βγάζει υπέροχη κάθετη πάσα και Λεάλ να κάνει δυνατό σουτ με το δεξί, τον Έριτς να αποκρούει με το ένα χέρι και την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι για να φύγει εκτός εστίας.

Στο 52’ ο Πάολο Σέρτζιο έβγαλε εξαιρετική χαμηλή σέντρα, στον Ντε Βινσέντι, όμως αυτός προσπάθησε να κάνει κεφαλιά-ψαράκι, με αποτέλεσμα το τελείωμα του, να είναι απογοητευτικό. Αυτό που δεν κατάφερε ο Αργεντινός άσος, το πέτυχε στο 60ο λεπτό, ο Σεμίρ Στίλιτς. Με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Βόσνιος με το μαγικό αριστερό του πόδι, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Έριτς για να γράψει το 1-0. Aυτό ήταν το πρώτο εντός έδρας γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη και το ματς με τον Άγιαξ στην κορυφαία διοργάνωση.

Καλή στιγμή για την Αστάνα με τον Φόξι, να παρεμποδίζεται τελευταία στιγμή, από τον Αστιθ, που γλίτωσε τον ΑΠΟΕΛ. Στο 72ο λεπτό από άλλη μια στημένη φάση ο Χαραλαμπίδης, εκτέλεσε όμορφα από πλάγια αριστερά, αλλά ο Έριτς απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Ωστόσο στο 84ο λεπτό, ο Μαξίμοβιτς ήρθε να "παγώσει" το "ΓΣΠ", όταν μετά από προσπάθεια του Τζολτσίεφ από δεξιά, η σέντρα του πέρασε παράλληλα όλη την περιοχή, για να έρθει από πίσω ο Σέρβος και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και ο αποκλεισμός για την κυπριακή ομάδα.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μάριο Σέρτζιο, Αντωνιάδης (86' Πιατκόφσκι), Καρλάο (83' Γκιγιέρμε) ,Αστιθ, Μοράις, Μακρίδης (55’ Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι , Στίλιτς, Βάντερ, Λεαλ

ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Άνιτσιτς, Ίλιτς, Ποστίνκοφ, Μαξίμοβιτς, Ζουκόφ (89' Μπεϊσεμπέκοφ), Κιθιβοάμα (90' Σέτκιν), Σόμκο, Κάνιας, Νουσερμπάγεφ (68' Καμπανάνγκα), Τζολτσίεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάρτιν Άτκινσον (Σ. Σιλντ – Σ. Μπαρτ)


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x