Stoiximan Super League

Αστέρας… Survivor!

Συνεχίζει τον αγώνα επιβίωσης ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες έμειναν στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το… θρίλερ για την παραμονή συνεχίζεται! Τρομερός Πασχαλάκης, γκολ ο Μανιάς απέναντι στην «πρώην».

Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι και κυρίως, έτσι όπως ήταν ο Πασχαλάκης -και- σήμερα, επιτυχία ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης ο βαθμός που… τσίμπησε (1-1) απέναντι στον ΠΑΣ!

Οι Αρκάδες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 70’, με το πρώτο γκολ του Μανιά στο «Θ. Κολοκοτρώνης», απέναντι, μάλιστα, στην ομάδα που τον ανέδειξε, το τέρμα του Ζάιρο (27’) και να διατηρηθούν στο +3 από τον Λεβαδειακό, που την ίδια ώρα έπαιρνε σπουδαία ισοπαλία στην Ξάνθη.

Όλα τα λεφτά, ωστόσο, ήταν ο γκολκίπερ του «Άγιαξ της Ηπείρου», που έβγαζε τα πάντα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο!

Όπως και να έχει, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Σούπερ Λίγκας το… θρίλερ διατηρείται σε ό,τι αφορά τις δύο ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

inner

Το ματς


Με τη… θηλιά -από τη βαθμολογική τους θέση- στον λαιμό, οι Αρκάδες επιχείρησαν να περάσουν μια τέτοια στον ΠΑΣ, πιέζοντας στο ξεκίνημα, αλλά μόνο για το πρώτο τέταρτο. Το σκαστό σουτ του Καλτσά στο 3’ δεν αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη -που έκανε την πρώτη από τις πολλές και εντυπωσιακές αποκρούσεις του στο ματς- όπως και ο ξαφνικός «κεραυνός» του Μανιά στο 14’, με τον 27χρονο γκολκίπερ να λέει «όχι» και στην αδύναμη κεφαλιά Μάσα, που πήρε το… ριμπάουντ. Στο ενδιάμεσο, ο Ντοναρούμα είχε… ζηλέψει τον συνάδελφό του, βγάζοντας εντυπωσιακά το πανέμορφο σουτ του Κόντε.

Με πρωταγωνιστή, ωστόσο, τον τελευταίο -και ενώ οι Ηπειρώτες είχαν κλείσει τους χώρους από το 15’ και έπειτα, περνώντας ένα… ευχάριστο απόγευμα στην Τρίπολη- η ομάδα του Γιάννη Πετράκη άνοιξε στο 27’ το σκορ! Ο Ισπανός, συνεχίζοντας τις πολύ καλές του εμφανίσεις, ξέφυγε, από αριστερά, δύο αμυντικών του Αστέρα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ζάιρο, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή.

inner
Η συνέχεια, ως το φινάλε του πρώτου 45λέπτου, είχε πολύ άγχος για τους γηπεδούχους και… ακόμη περισσότερο Πασχαλάκη για τους φιλοξενούμενους! Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι, η πρώτη τους τελική, μετά το γκολ του Βραζιλιάνου, ήταν στο 43’, με το -κακό- σουτ του Μάσα! Με την είσοδο του Ιωαννίδη στον αγωνιστικό χώρο, όμως -στη θέση του Καλτσά, προκειμένου ο Μανιάς να μην είναι ολομόναχος στην κορυφή- ο Αστέρας απέκτησε περισσότερη αυτοπεποίθηση και κίνηση στο παιχνίδι του, χάνοντας, μάλιστα και μεγάλες ευκαιρίες, ώστε να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλος! Λογάριαζε, ωστόσο, χωρίς τον Έλληνα γκολκίπερ του «Άγιαξ της Ηπείρου», που πρώτα, στο 44’, αρνήθηκε στον Μανιά το καλύτερο γκολ που ΘΑ είχαμε δει φέτος, με τον 27χρονο να κάνει το περίφημο «χτύπημα του σκορπιού», ενώ στα… χασομέρια, απογειώθηκε στο «Γ» στην εκτέλεση φάουλ του Μάσα, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

inner
Στο δεύτερο ημίχρονο… χάσαμε τον ΠΑΣ! Οι Ηπειρώτες κλείστηκαν στα καρέ τους, την ώρα που ο Αστέρας πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58’, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Τσουκαλά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, για να έρθει, τελικά, το πολυπόθητο τέρμα των γηπεδούχων στο 70’, με τον Μανιά να πληγώνει την παλιά του ομάδα!

Έπειτα από προσπάθεια του Κώτσιρα, λοιπόν, ο Έλληνας φορ έκανε μία εξαιρετική κίνηση, πλάσαρε και έφερε το ματς στα ίσα. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται στο 1-1 και την αγωνία για τις ομάδες που «παλεύουν» για τη σωτηρία τους να κορυφώνεται!

inner

Τα στιγμιότυπα



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γκαϊντούτσικ (54’ Κώτσιρας), Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (39’ Ιωαννίδης), Φαρίνια, Μάσα (77’ Κυριακόπουλος), Μανιάς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Λίλα, Μπουκουβάλας (90’ Καρανίκας), Γιάκος, Μιχαήλ, Ναδάλες (81’ Κοροβέσης), Τζημόπουλος, Ακόστα, Ζάιρο, Κόντε (66’ Κοζορώνης).

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x