Γενικά

Ατλέτικο Νασιονάλ-Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε στον τελικό του Copa Libertadores

Μια χρυσή σελίδα γράφτηκε εδώ και λίγες ώρες για την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε, που προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Copa Libertadores.

Πρωτόγνωρες στιγμές ζει η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε, που επικράτησε και στο δεύτερο ματς της Μπόκα Τζούνιορς με 3-2 εκτός έδρας (είχε επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα με 2-1 εντός έδρας) και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό του Copa Libertadores για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Μπόκα Τζούνιορς έκανε ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Κριστιάν Παβόν. Η ομάδα από το Εκουαδόρ δεν πανικοβλήθηκε, βγήκε μπροστά και ισοφάρισε με τον Λουίς Καισέδο στο 25’. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Αργεντινούς, 4 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ιντεπεντιέντε ξανά βρήκε τα δίχτυα με τον Μπράιν Καμπέθας.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το σοκ στο οποίο βρίσκονταν οι γηπεδούχοι και πήραν αέρα δύο τερμάτων στο 51’ με τον Χούλιο Ανγκούλο. Η καταστροφική βραδιά ολοκληρώθηκε για την Μπόκα μετά το χαμένο πέναλτι του Νικολάς Λοδέιρο στο 70ο λεπτό και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 στο 91’ και πάλι με τον Κριστιάν Παβόν.

Έτσι οι «Νεγκριαθούλες» ολοκλήρωσαν την ονειρική πορεία τους στο θεσμό (ξεκίνησαν από τον προκριματικό γύρο) και έγιναν η τρίτη ομάδα από το Εκουαδόρ που θα αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης, μετά την Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ και την Κίτο.

Επίσης, αν αναλογιστούμε πως η Ντελ Βάλε το 2007 βρισκόταν στην τρίτη κατηγορία του πρωταθλήματος στο Εκουαδόρ και μόλις το 2010 ήταν η παρθενική της εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία, τότε πρόκειται για μίνι άθλο.

Στον τελικό της διοργάνωσης θα βρει απέναντι της την Ατλέτικο Νασιονάλ που επικράτησε της Σάο Παόλο 2-1 (είχε νικήσει και στο πρώτο ματς εκτός έδρας με 2-0), τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα Ιντεπεντιέντε στις 20 Ιουλίου ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος μια εβδομάδα αργότερα στην Κολομβία.

Επιμέλεια: Χάρης Αργυράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x