Stoiximan Super League

Ατρόμητε, δεν είναι πια αστείο!

Τι κάνει αυτός ο Ατρόμητος! Με Ουάρντα-Βασιλακάκη να «ζωγραφίζουν» ξανά και τον Κάναντι να βάζει την πινελιά του από τον πάγκο, οι Περιστεριώτες πέρασαν από την Κέρκυρα (1-3) και δεν σταματούν πουθενά

Στον Ατρόμητο δεν θέλουν ούτε να ακούν για διεκδίκηση πρωταθλήματος, αλλά ο Νταμίρ Κάναντι και οι παίκτες του έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο!

Οι Περιστεριώτες έχοντας εκτός τους Μάντσον, Ντιγκινί και στην εξέλιξη του αγώνα και τον Ντάουντα, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν κατάφεραν να φτάσουν στο πέμπτο τους «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα (τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Super League), επικρατώντας της Κέρκυρας με 3-1, με τον Αμρ Ουάρντα (59’, 62’) να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του και τον Βασιλακάκη (93') να ολοκληρώνει με μια «ζωγραφιά» τον θρίαμβο των φιλοξενούμενων.

Εικόνα live 21961814/14005.jpg

Σημείο-κλειδί του αγώνα, η κίνηση-ματ του Νταμίρ Κάναντι στην ανάπαυλα, καθώς άλλαξε το δυσλειτουργικό 4-2-3-1 του α’ ημιχρόνου σε 3-5-2, διαφοροποιώντας πλήρως την εικόνα του πρώτου μισού του παιχνιδιού που η Κέρκυρα κυριαρχούσε, οδηγώντας την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία είναι και η τρίτη συνεχόμενη.

Από πλευράς γηπεδούχων, που δεν μετουσίωσαν την κυριαρχία του α’ μέρους σε γκολ, μείωσε ο Σιόντης με ένα εκπληκτικό σουτ στο 77’, αλλά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τη σταθερή άμυνα των Περιστεριωτών και μάλιστα δέχθηκαν και τρίτο γκολ από την έμπνευση του Βασιλακάκη.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς έπαιξαν:

Σε πολλές αλλαγές προχώρησε ο Αλέκος Βοσνιάδης, βλέποντας το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των παικτών του, καθώς έδωσε φανέλα βασικού στον Κουτζαβασίλη, αφήνοντας εκτός τον Γιαννακόπουλο, έχοντας στη μεσοεπιθετική του γραμμή τους Νούνες, Επστάιν, Ζορμπά και στην κορυφή τον Μπάουμαν.

Από την άλλη μεριά, μετρημένα... κουκιά ήταν για τον Νταμίρ Κάναντι, καθώς οι σημαντικές απουσίες των Μάντσον, Ντιγκινί και φυσικά του Μανούσου, δεν άφηνε περιθώρια για πειραματισμούς, με τον Κυριακίδη να παίρνει την ευκαιρία του και τον Ούμπιντες να επιστρέφει στην ενδεκάδα παίρνοντας ρόλο στη μεσοεπιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Εικόνα live 21961814/71301.jpg

Το ματς

Το ματς για την Κέρκυρα δεν ήταν ακριβώς ζωής ή θανάτου, αφού ακόμα δεν έχει κριθεί το παραμικρό, αλλά ήταν δεδομένο για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, ότι ενδεχόμενο τρίποντο με τους Περιστεριώτες θα τους έδινε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και παράλληλα θα τους έβγαζε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ανάγκη των βαθμών φάνηκε από το 1' στον τρόπο που έμπαιναν στις φάσεις οι παίκτες των δύο ομάδων, αφού οι γηπεδούχοι έβγαιναν κερδισμένοι σε όλες τις μονομαχίες, επιβάλλοντας το δικό τους ρυθμό και από την άλλη ο Ατρόμητος πραγματοποιούσε μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Πλατανιά.

Μόλις στο 6’ ο Επστάιν εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Γκομές έκανε την προβολή, υποχρεώνοντας τον Γιαννιώτη σε μια σπουδαία επέμβαση, αποδεικνύοντας ότι αυτή την περίοδο είναι ο νούμερο 1 Έλληνας τερματοφύλακας. Μάλιστα, ο νεαρός γκολκίπερ για τους πιο δύσπιστους έκανε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση στο 16’, όταν ο Μπάουμαν νικήθηκε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο σουτ που επιχείρησε.

Σαν να μην έφτανε στον Ατρόμητο η κακή εμφάνιση, με μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η απόσταση μεταξύ των γραμμών του, λόγω της απουσίας του Μάντσον, ο Ντάουντα στο 29’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τους Περιστεριώτες να μένουν χωρίς «καθαρό» επιθετικό, αφού ο Μενσά που μπήκε στη θέση του κινείται περιφερειακά της μεγάλης περιοχής.

Η μοναδική αξιόλογη στιγμή μέχρι το τέλος του α’ μέρους ήταν η εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη, με την μπάλα να βρίσκει απευθείας το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να περνά άουτ.

Ο Νταμίρ Κάναντι ήθελε τη νίκη, αλλά για να απειλήσει η ομάδα του έπρεπε να παρέμβει και ο ίδιος και αυτό έκανε. Άλλαξε το 4-2-3-1 σε 3-5-2, βάζοντας τρίτο σέντερ μπακ τον Καρασαλίδη και η μορφή του αγώνα πράγματι διαφοροποιήθηκε.

Ο Ατρόμητος είχε αναλάβει πρωτοβουλίες, έφερε όλο το παιχνίδι στην περιοχή του Κουτζαβασίλη και στο 50’ έστειλε την πρώτη (και μοναδική όπως αποδείχθηκε) προειδοποιητική βολή, καθώς οι παίκτες του «έκρυψαν» την μπάλα, την εμφάνισαν στον Ουάρντα που έκανε την κεφαλιά από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε «όχι».

Δεν κατάφερε όμως να κάνει το ανάλογο και στο 59’… Ο Βασιλακάκης έστρωσε την μπάλα στον Ουάρντα μέσα στην περιοχή και αυτός έχοντας πλάτη στην εστία, τέλειωσε τη φάση με το αριστερό, κάνοντας reverse κίνηση και την έστειλε στο «Γ» της εστίας των «Φαιάκων» που σοκαρίστηκαν από την εξέλιξη του αγώνα.

Εικόνα live 21961814/54203.jpg

Αυτό το… μούδιασμα εκμεταλλεύτηκε και πάλι ο Ατρόμητος τρία λεπτά αργότερα, με τους δράστες να είναι ίδιοι. Βασιλακάκης την πάσα, ο Ουάρντα το σουτ έξω από την περιοχή (και πάλι με το… κακό του πόδι, το αριστερό) και ο Κουτζαβασίλης μένοντας… άγαλμα είδε την μπάλα να παραβιάζει την εστία του για το 2-0.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Βοσνιάδη έδειξαν ψυχικά αποθέματα, βγήκαν μπροστά για να μειώσουν το σκορ και τα κατάφεραν στο 77’ με έναν… κεραυνό του Σιόντη έξω από την περιοχή, που επανέφερε το ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο επίλογος του ματς γράφτηκε με τον πιο… όμορφο τρόπο διά ποδός του Βασιλακάκη. Οι Περιστεριώτες στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ξεδίπλωσαν την αντεπίθεσή τους, ο Ουάρντα πάσαρε στον συμπαίκτη του, που με μια τρομερή λόμπα «ζωγράφισε» τον Κουτζαβασίλη, υπογράφοντας τον θρίαμβο της ομάδας του με 3-1.

Εικόνα live 21961814/106772.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης – Γκόμες, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης – Αρτυματάς, Σιόντης – Νούνες (64’ Γεωργίου), Ζορμπάς (64’ Κόντος), Επστάιν (73’ Αναστασίου) – Μπάουμαν

Πάγκος: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Κρητικός, Μπαλάφας

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης – Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης – Μπουσούλατζιτς, Κυριακίδης (46’ Καρασαλίδης) – Ούμπιντες (87’ Ζησόπουλος), Βασιλακάκης, Ουάρντα – Ντάουντα (29’ λ.τ. Μενσά)

Πάγκος: Μίρκοβιτς, Νάτσος, Βασιλείου, Μπαστακός

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης
Α’ βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β’ βοηθός: Αθανάσιος Κολοσιώνης
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Το LIVE της αναμέτρησης:



Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x