Stoiximan Super League

Τον… σκότωσε στην κόντρα!

Με ένα γκολ στην κόντρα (Μαρσελίνιο 10’) και πέναλτι που είδε μόνο ο Δασκαλόπουλος και μετέτρεψε σε γκολ ο Ούμπιδες (59’), ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Στοπ στο νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού έβαλε ο Ατρόμητος θέτοντας και ένα τέλος στην αρνητική παράδοση που έχει εναντίον του τριφυλλιού στο Περιστέρι. Σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια που μπήκε ξανά δυναμικά στο παιχνίδι της εισόδου στα πλέι οφ.

Εξαιρετική τακτική με αντεπιθέσεις από τον Ατρόμητο που προηγήθηκε με τον Μαρσελίνιο στο 10’ κι έφτασε στο τελικό σκορ μετά από τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι που υπέδειξε ο Δασκαλόπουλος σε μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη. Στην ίδια φάση θα μπορούσε να είχε υποδείξει την εσχάτη των ποινών για χτύπημα στον Ναπολεόνι.

Απίστευτα νευρικοί οι πράσινοι, είδαν πέντε κίτρινες για διαμαρτυρίες-διαπληκτισμούς και μία για μαρκάρισμα, αυτή πάνω στον Δώνη η οποία σήμανε και την αποβολή του.

Το ματς

Τι συμβαίνει όταν βάλεις τρεις γρήγορους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές απέναντι σε ισάριθμους ψηλούς και δυνατούς παίκτες; Η απάντηση εξαρτάται άμεσα από το στυλ παιχνιδιού που θα επιλέξεις. Και ο Νιόπλιας έκανε τη σωστή επιλογή! Οι Περιστεριώτες εφάρμοσαν ένα πολύ απλό σχέδιο: Επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κατεβαίνουν με όλη τους την άνεση τα πρώτα εξήντα μέτρα και κάπου εκεί –με το συνωστισμό να λειτουργεί υπέρ τους- ξεκινούσαν την πίεση.

Στην άλλη άκρη του γηπέδου, οι Ναπολεόνι, Ούμπιδες και Μαρσελίνιο την… έπεφταν στους σαφώς πιο αργοκίνητους Ταυλαρίδη, Κουτρουμπή και Τριναταφυλλόπουλο και το… κακό (ή καλό, ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει κανείς) δεν άργησε να συμβεί. Η βαθιά μπαλιά του Κοντοέ βρήκε τον Μαρσελίνιο, ο Βραζιλιάνος άφησε με ευκολία πίσω του το κατά συνθήκη δεξί μπακ του τριφυλλιού κι άνοιξε το σκορ.

inner

Παρά το 1-0, οι φωνές του τεχνικού του Ατρομήτου φανέρωναν πως αυτή η οπισθοχώρηση ξεπερνούσε κατά πολύ το αρχικό πλάνο κι επέτρεπε στους πράσινους να πλησιάζουν πολύ συχνότερα από το επιτρεπτό. Αντίστοιχα, ο Αναστασίου φώναζε στους δικούς του παίκτες να περιορίσουν τα νεύρα τους που είχαν σαν αποτέλεσμα να… κιτρινίζονται κατά συρροή από τον Δασκαλόπουλο και μετά από λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο όλοι οι πράσινοι -ενωμένοι πια- τα έψαλλαν στον διαιτητή για το πέναλτι που ανακάλυψε σε βάρος του Λαζαρίδη. Εκείνη η φάση έμελε να αποδειχθεί και η ταφόπλακα του τριφυλλιού. Όχι μόνο επειδή ο Ούμπιδες (παρά την απόκρουση του Στιλ) έκανε το 2-0, αλλά και διότι ο Δώνης δέχτηκε (για τι άλλο, για διαμαρτυρία) κίτρινη κάρτα και λίγα λεπτά αργότερα ακόμη μία, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό και με παίκτη λιγότερο.

inner

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Νιόπλια ήταν καλύτερη και έφτασε δίκαια στη νίκη έχοντας κορυφαίους τους Δημούτσο και Ούμπιδες απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν καλός μόνο στο πρώτο ημίχρονο και να αφήνει τα... νεύρα του να του καταστρέφουν το παιχνίδι στο δεύτερο.



Παρακολουθήσατε σε real time το παιχνίδι από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Νάστος, Δημούτσος (87’ Κιβρακίδης), Ούμπιδες, Ναπολεόνι (80’ Καράσκο), Μαρσελίνιο (61’ Μπρίτο).

Στον πάγκο: Μπάρκας, Μπάλλας, Κούρος, Παπάζογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Λαγός (21’ Δώνης), Νάνο, Ταυλαρίδης, Καρέλης (55’ Νίνης), Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Μπεργκ, Πέτριτς (67’ Μέντες).

Στον πάγκο: Κότσαρης, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μαυρίας.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x