Αγγλία

Ατσάλινη Λίβερπουλ φτιαγμένη για... τίτλο!

Με μέταλλο πρωταθλητή η Λίβερπουλ απέδειξε ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο στην Αγγλία. Με καθολική υπεροχή και ανατροπή «καθάρισε» με 2-1 την Τότεναμ και διατήρησε το αήττητο μετά από δέκα ματς.

Ατσάλινη και σμιλεμένη από σμάλτο πρωταθλητή.

Αυτή είναι η φετινή Λίβερπουλ που για ακόμα ένα βράδυ απέδειξε και στον ποιο δύσπιστο ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League.

Με τσαγανό και αποφασιστικότητα, έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Τότεναμ την οποία «καθάρισε» με 2-1 και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας του +6 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Κυνηγούσαν το σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό οι «κόκκινοι» που έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Γκασανίγα ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των «σπερς» στο παιχνίδι.

Ρεκόρ για την ομάδα του Κλοπ με 28 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν κάτι παραπάνω από μαγικό για την ομάδα του Ποτσετίνο. Μόλις μετά από 54 δευτερόλεπτα στο «Άνφιλντ» ο Σον δοκίμασε τα πόδια του, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Άλισον και στη συνέχεια της φάσης, ο Κέιν που πήρε το ριμπάουντ, όντας αμαρκάριστος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτα.

Οι «ρεντς» αιφνιδιάστηκαν, αλλά στη συνέχεια ξεκίνησε το σφυροκόπημα στην εστία των Λονδρέζων, με τον Γκασανίγα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος. Ο Αργεντινός πορτιέρε των «σπερς» είχε κατεβάσει ρολά και στεκόταν όρθιος στο επιθετικό κρεσέντο της ομάδας του Κλοπ.

Στο 27ο λεπτό, ο Σαλάχ έπιασε έναν κεραυνό, ο Γκασανίγα είπε όχι, ενώ ήταν σε ετοιμότητα και στην εξέλιξη της φάσης, στερώντας το γκολ και από τον Φιρμίνο. Δύο λεπτά αργότερα οι «κόκκινοι» πάτησαν πάλι περιοχή, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας με τεράστια επέμβαση έβγαλε εξ επαφής την κεφαλιά του Φαν Ντάικ.

Η ομάδα του Κλοπ που είχε εγκατασταθεί στα καρέ της Τότεναμ, έφτασε και πάλι κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Γκασανίγα ήταν πάλι εκεί και στο 30’ όταν σταμάτησε το σουτ του Άρνολντ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Πάντως, στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Τότεναμ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού ο Σον που άδειασε και τον Άλισον έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Μερσεϊσάιντ ήρθε στο 52ο λεπτό. Οι «κόκκινοι» εγκαταστάθηκαν στα καρέ του Γκασανίγα και ο Χέντερσον που βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής αξιοποίησε ιδανικά την μπαλιά του Φαμπίνιο ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ανωτερότητα της Λίβερπουν φάνηκε και στον φωτεινό πίνακα στο 76ο λεπτό. Ο Οριέ έκανε ένα «χαζό» πέναλτι στον Μανέ και ο Σαλάχ από τα έντεκα μέτρα έφερε τούμπα το ματς, δίνοντας προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (77' Μίλνερ), Σαλάχ (85' Γκόμεζ), Μανέ, Φιρμίνο (93' Οριγκί)

Τότεναμ (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Γκασανίγα, Σάντσες, Οριέ (84' Μόουρα), Αλντερβαϊρελντ, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (63' Ν'Ντομπελέ), Ερικσεν (88' Λο Σέλσο), Ντέλε Αλι, Σον, Κέιν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x