Ισπανία

Αυλαία με… δάκρυα

Το φινάλε της σεζόν στην Ισπανία θα έχει… κλάμα. Για τον Τσάβι που αποχωρεί σαν πρωταθλητής από την Μπαρτσελόνα, για την ομάδα που θα μείνει εκτός Champions League και γι’ αυτές που θα πέσουν.

Πέφτει απόψε η αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος και διευθετούνται και οι τελευταίες εκκρεμότητες. Η βασική, αυτή του πρωταθλητή, έχει ξεκαθαρίσει από την Κυριακή, καθώς με τη νίκη της στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε τον τίτλο. Στον αποψινό αγώνα με τη Λα Κορούνια στο «Καμπ Νου» θα γίνει η στέψη της, αλλά και ο αποχαιρετισμός στον Τσάβι, που ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν μετακομίζει στο Κατάρ.

Η σίγουρα δεύτερη Ρεάλ υποδέχεται τη Χετάφε στο «Μπερναμπέου» με μοναδική… παρηγοριά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ που αναμένεται να «σφραγίσει» ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει 45 γκολ έναντι 41 του Λιονέλ Μέσι.

Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα… ερωτηματικά. Η Ατλέτικο δεν χάνει το Champions League, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους. Είναι τρίτη και θα παραμείνει εκεί έστω και με ισοπαλία στην έδρα της Γρανάδα ή αν δεν νικήσει η Βαλένθια στην έδρα της Αλμερία. Αν οι «ροχιμπλάνκος» χάσουν και οι «νυχτερίδες» επικρατήσουν, τότε θα τους κλέψουν την τρίτη θέση στην ισοβαθμία.

Πάντως η Βαλένθια περισσότερο κοιτά… πίσω της παρά μπροστά της. Κι αυτό γιατί αν στραβοπατήσει και η Σεβίλλη περάσει νικηφόρα από τη Μάλαγα θα μπει στην τετράδα και θα αφήσει εκτός την ομάδα του Νούνο. Για τους Ανδαλουσιάνους, πάντως, υπάρχει κι άλλος τρόπος να παίξουν απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου: κατακτώντας το Europa League στον τελικό της Τετάρτης απέναντι στη Ντνίπρο στη Βαρσοβία.

Στο Europa League θα παίζουν σίγουρα μια εκ των Βαλένθια και Σεβίλλης, καθώς και η Βιγιαρεάλ, ενώ η Μπιλμπάο θα είναι σίγουρα εκεί με νίκη επί του «κίτρινου υποβρυχίου» ή εφόσον κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό του επόμενου Σαββάτου κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Η Μάλαγα ελπίζει σε στραβοπάτημα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε και ήττα της στον τελικό Κυπέλλου, ώστε με δική της νίκη απόψε απέναντι στη Σεβίλλη να βρεθεί έβδομη και να αφήσει τους Βάσκους εκτός Ευρώπης.

Στην ουρά θα ξεκαθαρίσει ποιες δύο ομάδες θα ακολουθήσουν την ήδη υποβιβασμένη Κόρδοβα στη Segunda Division. Εϊμπάρ (32β.), Αλμερία (32β.), Λα Κορούνια (34β.) και Γρανάδα (34β.) είναι στο… χορό. Οι δύο πρώτες ελπίζουν μόνο με νίκη απέναντι σε Κόρδοβα και Βαλένθια αντίστοιχα, ενώ αν νικήσει έστω και μια εξ αυτών, φαβορί για να πέσει είναι η «Ντέπορ» που παίζει στη Βαρκελώνη και δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Η Γρανάδα σώζεται σίγουρα με νίκη ή με ισοπαλία αν στο τελευταίο σενάριο η Αλμερία δεν νικήσει τη Βαλένθια. Οι ισοβαθμίες ίσως παίξουν ρόλο, ενώ τα σενάρια για υποβιβασμό είναι συνολικά 81!




Σάββατο 23 Μαΐου (19:30)

Λεβάντε-Έλτσε 17:30
Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια
Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ
Εϊμπάρ-Κόρδοβα
Θέλτα-Εσπανιόλ
Αλμερία-Βαλένθια
Μάλαγα-Σεβίλλη
Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 21:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x