Stoiximan Super League

Βόμβες Αυλωνίτου: «Ο Κοντονής δεν ακούει τον Τσίπρα, ακολουθεί τον δικό του δρόμο»

«Κεραυνούς» εναντίον του Σταύρου Κοντονή εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο υφυπουργός. «Δεν ακούει τον Τσίπρα»,δήλωσε

Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του Σταύρου Κοντονή να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό -όπως ανέφερε η σχετική κυβερνητική δέσμευση- τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο, όπως η αλλαγή στην εκλογική διαδικασία και για την ΕΠΟ προς το αναλογικότερο και την απαγόρευση ενασχόλησης με τον χώρο όσων παραγόντων έχουν δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν τη δράση τους στο ποδόσφαιρο.

Μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, «Η έφεση της Τρίτης» η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Ελένη Αυλωνίτου εναντιώθηκε πλήρως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί γενικότερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή της για το γεγονός ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος, καθώς έτσι δεν μπορούν να συζητηθούν οι επίμαχες τροπολογίες που είχαν προωθήσει στις αρμόδιες επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη όπως ο κ. Κωνσταντινέας και τόνισε ότι αύριο θα ψηφίσει αρνητικά για τη συγκεκριμένη επιλογή του υπουργού.

Παράλληλα, κατακεραύνωσε τον Σταύρο Κοντονή γενικότερα για τη στάση του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ακούει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχοντας επιλέξει να τραβήξει άλλον δρόμο, αποφεύγοντας τη συλλογικότητα αλλά και να αγγίξει θέματα που αφορούν το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και τις ομοσπονδίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Κατ’ αρχήν, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA, η τακτική του κ. Κοντονή εκθέτει την κυβέρνηση γιατί έτσι δεν υπάρχει συζήτηση επί του θέματος και κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Τα όσα λέει αυτό το νομοσχέδιο, έχουν εγκριθεί από την WADA από τις 15 Νοέμβριου του 2013, έχει μεταφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών από την 1η Αυγούστου του 2014 και έχει μπει σε διεθνή εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Άρα 14 μήνες το γνωρίζουμε.

Το υφυπουργείο ετοιμάζει το σχετικό νόμο τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2015, έχοντας μεταφράσει το κείμενο και έχοντας νομοθετήσει. Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του υφυπουργού να ζητά τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό που καταλαβαίνω με λυπεί παρά πολύ, γιατί η απόφαση για τη μορφή του κατεπείγοντος, δεν αφορά το ντόπινγκ, αλλά τα υπόλοιπα θέματα του αθλητισμού και κυρίως αυτά που δεν περιλαμβάνονται. Ο κ. υφυπουργός δεν θέλει να θέλει να γίνει καμία συζήτηση για τον αθλητισμό στην Ολομέλεια, ούτε στη Επιτροπή. Δεν θέλει καμία συζήτηση ούτε για το ντόπινγκ, ούτε για το πρωτάθλημα, ούτε για τις Ομοσπονδίες, ούτε για τίποτα. Και δεν θέλει γιατί στην Επιτροπή Ελέγχου και κυβερνητικού έργου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολείται με τον Αθλητισμό, εκεί δεν πήραμε κάποια απόφαση. Εκεί κάναμε κάποιες τροπολογίες που έγιναν και δεκτές, κάτι που σημαίνει ότι ένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Υπάρχουν 70 βουλευτές που ζητούν την τροπολογία, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πέτρου Κωνσταντινέα και έχουν συμφωνήσει όλοι αυτοί οι βουλευτές. Το ζητά και το αθλητικό τμήμα του κόμματος. Δεν υπάρχει κανένας αντικειμενικός λόγος, αν καθυστερήσει να ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος. Είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015, είναι υποχρέωσή μας να τον επικυρώσουμε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το άρθρο 23 που διάβασα στο site της WADA λέει ότι οφείλουν οι αθλητικές ομοσπονδίες και ο εθνικός οργανισμός αντι-ντόπινγκ να έχει αποδεχθεί τον κώδικα, αλλά δεν παραβιάζουμε κανένα άρθρο αν καθυστερήσουμε μερικές μέρες.

Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει αυτόν τον τόνο, έχει ζητήσει να συζητάμε αυτά τα θέματα και να αποφασίζουμε συλλογικά, αλλά μόνο έτσι δεν έχει γίνει σε αυτή την περίπτωση. Ο κ. Κοντονής δεν ακούει τον κ. Τσίπρα, κάνει τα δικά του και έχει επιλέξει άλλο δρόμο. Και περιμένετε μέχρι αύριο. Το αν θα πάει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το αποφασίζουν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων μέσα στην Επιτροπή.

Ζητήσαμε από τον κ. υφυπουργό να μην το φέρει με τη μορφή του κατεπείγοντος εδώ και 1,5 μήνα. Ακούστηκαν κάποιες φήμες ότι θέλει να το φέρει με υπουργική απόφαση. Στην Επιτροπή μας, έγιναν δεκτές κάποιες τροπολογίες που σημαίνει ότι δεν αποφασίσαμε να έρθει με τη μορφή κατεπείγοντος, αλλά με την κανονική διαδικασία. Εγώ δεν είμαι βουλευτής “γλάστρα” και μας προτρέπει ο πρωθυπουργός σε αυτό τον τόνο. Εγώ αύριο, όταν θα συζητηθεί στην Επιτροπή και θα μας ζητηθεί να ψηφίσουμε, όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, θα ψηφίσω “όχι” στη διαδικασία του κατεπείγοντος, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος

Ο κ. υφυπουργός μπορεί να σας πει ότι θα το φέρει αργότερα στον μεγάλο νόμο. Ωστόσο και αργότερα να το φέρει θα χαθούν οι ημερομηνίες για τις εκλογές της ομοσπονδίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x