Stoiximan Super League

Αυτά «έδειξε» ο Χάσι για Βελιγράδι!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το… ανακάτεμα της τράπουλας από τον Μπέσνικ Χάσι, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν, στο Βελιγράδι.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την -επί ελληνικού εδάφους- προετοιμασία του για το ματς με την Παρτίζαν, στο Βελιγράδι, με την κυριακάτικη προπόνηση στου Ρέντη.

Αυτό που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολλές δοκιμές που έκανε ο Μπέσνικ Χάσι, με τον Αλβανό κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας να
… ανακατεύει την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει.

Οι αλλαγές στα στόπερ

Σε ό,τι αφορά το κέντρο της άμυνας, ο Χάσι δοκίμασε αρχικά (με τους βασικούς) τον Αλεξί Ρομαό και τον Παναγιώτη Ρέτσο, δείχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο πως δεν έχει εγκαταλείψει τη σκέψη για «μετάθεση» του Τογκολέζου στα μετόπισθεν.

Το θετικό για τον Χάσι είναι πως ο Ρέτσος έδειξε πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι πανέτοιμος για να παίξει. Είναι ένα καλό νέο για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο 45χρονος τεχνικός άλλαξε και τους δύο στόπερ.

Ο Χάσι χρησιμοποίησε μαζί τους Βούκοβιτς και Σισέ, οι οποίοι είχαν παίξει μαζί και στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με τον Αστέρα Τρίπολης. Αν μη τι άλλο είναι μια επιλογή του Αλβανού τεχνικού, που δίνει ύψος στο κέντρο άμυνας των Πειραιωτών.

Εμενίκε και...βλέπουμε

Η άλλη θέση στην οποία ο ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε τρεις αλλαγές είναι αυτή του σέντερ φορ, αν και όλα δείχνουν πως ο Χάσι προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Εμενίκε απέναντι στην Παρτίζαν. Ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” έβαλε τον Νιγηριανό με τους βασικούς αλλά στη συνέχεια χρησιμοποίησε και τον Μπεν. Στο τέλος έπαιξε και ο Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους άλλους δύο.

Προβάδισμα Καρσελά

Ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί τον Χάσι, αφορά το ένα άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού, με τους Καρσελά – Πάρντο να διεκδικούν τη θέση. Απ' ότι έδειξε ο Αλβανός τεχνικός στην προπόνηση, ο Καρσελά ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα, καθώς αυτόν χρησιμοποίησε ο 45χρονος κόουτς με τους βασικούς. Φαίνεται όμως πως όλα είναι “ανοιχτά” και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση της Δευτέρας στο Βελιγράδι.

Φιγκέιρας αντί Ομάρ

Ο Ομάρ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προπόνηση και γι' αυτό κρίθηκε φρόνιμο να μην αγωνιστεί στο Βελιγράδι για να είναι έτοιμος στη ρεβάνς. Ο Φιγκέιρας θα πάρει τη θέση του Νορβηγού στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ αριστερά θα παίξει ο Κούτρης.

Οι τρεις σίγουροι

Σίγουροι στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού είναι ο Οφόε (σε ρόλο οκταριού), ο Φορτούνης αλλά και ο Μάρκο Μάριν. Τρεις παίκτες απ' τους οποίους περιμένει πολλά ο προπονητής του Ολυμπιακού στη “μάχη” του Βελιγραδίου.

Είδαν βίντεο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπέσνικ Χάσι έδειξε βίντεο στους παίκτες του πριν από την έναρξη της προπόνησης, με στιγμιότυπα από το πρώτο ματς της Παρτίζαν με την Μπούντουτσνοστ. Ο Αλβανός κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος έδωσε τις οδηγίες του στους παίκτες, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των “δυνατών χαρτιών” της σερβικής ομάδας.

* Ο Θανάσης Ανδρούτσος έμεινε εκτός αποστολής γιατί είχε μικροενοχλήσεις τις τελευταίες μέρες και δεν θα ήταν έτοιμος για να βοηθήσει στο μεθαυριανό ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x