Stoiximan Super League

Αυτά θέλει άμεσα ο Χάσι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αποκαλύπτει μέσω του sport-fm.gr τα τρία (τουλάχιστον) πρώτα «θέλω» του Μπέσνικ Χάσι στον Ολυμπιακό. Σε ποιες θέσεις αναζητά παίκτες ο Κοσοβάρος κόουτς. Η λίστα του Ουσίγιος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της προετοιμασίας, πως προπονητής του για τη νέα σεζόν θα είναι ο Μπέσνικ Χάσι και παρουσίασε τον Αλβανό τεχνικό, όπως και τον νέο αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Αρμάντο Ουσίγιος. Μετά, λοιπόν, την επισημοποίηση της συνεργασίας του Αλβανού προπονητή με τους «ερυθρόλευκους», γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στη μεταγραφική ενίσχυση των πρωταθλητών, ειδικά μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Βρέντζου περί υπέρβασης στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει συζητήσει με Ουσίγιος, Κοβάσεβιτς και Μοντέστο θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας του λιμανιού και ο 45χρονος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις αρχικές του επιθυμίες. Ο Μπέσνικ Χάσι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πρώτος και ίσως ο μεγαλύτερος στόχος που καλείται να πετύχει στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχει να κάνει με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξέρει, επίσης, πολύ καλά πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, ο Ολυμπιακός θα μείνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εκτός της κορυφαίας διοργάνωσης και αυτό θα σημαίνει ένα (νέο) μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Για να μη συμβεί, λοιπόν, αυτό και να μπορέσει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (έχοντας και επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ), θα πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες κινήσεις.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στα τέλη Ιουλίου στον γ' προκριματικό γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης και ο Χάσι έχει ζητήσει από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» την απόκτηση τριών (τουλάχιστον) παικτών, στις θέσεις που θεωρεί ο Αλβανός κόουτς ότι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα η ομάδα του. Ο λόγος για κεντρικό αμυντικό (για αυτό και η μεγάλη προσπάθεια για τον Ροντρίγκες, που, όμως, δεν απέδωσε καρπούς), για αμυντικό μέσο (ο Χάσι έχει ζητήσει Ντεφούρ ή Οφόε) και για σέντερ φορ. Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για την απόκτηση παικτών και σε άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα εξτρέμ και ενδεχομένως αριστερού μπακ, ενώ είναι βέβαιο ότι θα αποκτηθούν δύο επιθετικοί και όχι ένας.

Ωστόσο, ο Χάσι θέλει μέχρι το πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου, να έχει πάρει ο Ολυμπιακός παίκτες στις τρεις θέσεις που προαναφέραμε. Και πρόκειται για θέσεις που συνθέτουν τον άξονα των «ερυθρόλευκων», με τον Χάσι να έχει κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις. Έχοντας μια πρώτη εικόνα του ρόστερ του Ολυμπιακού, ο 45χρονος προπονητής θεωρεί πως αν ο Ολυμπιακός ενισχυθεί έγκαιρα σε αυτές τις τρεις θέσεις, τότε μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ του Αυγούστου και εκεί θα έχει την άνεση και για άλλες κινήσεις.

Η λίστα του Ουσίγιος

Όπως προαναφέραμε, ο νέος κόουτς των Πειραιωτών έχει κάνει τις προτάσεις του στη διοίκηση του συλλόγου (όπως ο Ντεφούρ και ο Οφόε), αλλά εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στο ρόλο του νέου αθλητικού διευθυντή των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο Αρμάντο Ουσίγιος είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα μεταγραφικά δρώμενα των «ερυθρόλευκων και έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος πως θα «κυλήσει» αυτό το νέο μοντέλο στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός έχει τις επαφές και τις διασυνδέσεις και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα έχει σημαντικό λόγο στις μεταγραφές του Ολυμπιακού, καθώς έχει και τη δική του λίστα, από την οποία θα προκύψουν ο περισσότερες κινήσεις των Πειραιωτών στο μεταγραφικό πεδίο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x