Stoiximan Super League

Αυτές είναι οι θέσεις των 11 ΠΑΕ, με τις οποίες συμφωνούν οι τέσσερις μεγάλοι!

Δείτε τις θέσεις-προτάσεις των 11 ΠΑΕ, που θα κατατεθούν στο προσεχές ΔΣ της Superleague και με τις οποίες, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Πανόπουλος, συμφώνησαν και οι τέσσερις μεγάλοι.

Σε ρηξικέλευθες θέσεις-προτάσεις για το ποδόσφαιρο κατέληξαν οι 11 μικρομεσαίες ΠΑΕ, με τις οποίες, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Πανόπουλος, συναίνεσαν και οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Ουσιαστικά, όλες οι ομάδες της Superleague -πλην του Ηρακλή προς το παρόν- συμφώνησαν πως τον τελευταίο λόγο στα της διαιτησίας πρέπει να τον έχουν οι ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, ενώ υπήρξε ομοφωνία και σε ό,τι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με την πρόταση της ΑΕΚ για μοίρασμα του 40% των εσόδων του πρωταθλητή από το Champions League να χαρακτηρίζεται ως «μια καλή αρχή, αλλά τι να τα κάνεις τα έσοδα, και για ποια έσοδα του Champions League θα μιλάμε, όταν με το υποβαθμισμένο ποδόσφαιρο που έχουμε επιλέξει να παίζουμε, οι ομάδες μας θα παίζουν σε ένα, δύο, τρία προκριματικά, με άγνωστα τα όποια έσοδα».

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο ιδέες αναφορικά με τα τηλεοπτικά. Πρώτη, το 40% να μοιράζεται ισομερώς και το 60% με βάση τον βαθμολογικό πίνακα. Και η δεύτερη, να μοιράζεται το 50% ισομερώς και το υπόλοιπο 50% από τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Συμφωνήθηκε, εξάλλου, οι ομάδες που υποβιβάζονται στη Football League να λαμβάνουν 200.000 ευρώ για έναν χρόνο, αρκεί να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαιτησία, οι 11 συμφώνησαν πως:

α) ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας πρέπει να προτείνεται από τη Superleague, σε μυστική ψηφοφορία.

β) θα προτείνονται 3, 5 ή 7 ονόματα και εκείνος που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους, θα είναι ο νέος πρόεδρος.

γ) ένα μέλος θα είναι υπεύθυνο για τους παρατηρητές διαιτησίας, και θα εκλέγεται όπως ακριβώς και ο πρόεδρος.

δ) στο τέλος του πρώτου γύρου, δε, οι 16 ιδιοκτήτες θα κρίνουν την πορεία της διαιτησίας και θα ψηφίζουν για το αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι από αυτή.

Τέλος, όπως μπορείτε να δείτε και αναλυτικότερα πιο κάτω, ο πρόεδρος θα λαμβάνει 2.500 ευρώ μηνιαίως για δέκα μήνες, ενώ το μέλος 1.700. Βέβαια, ακόμη και αν στο ΔΣ της 12ης Απριλίου υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ΠΑΕ της Superleague αναφορικά με τη διαιτησία, πρέπει να «ανάψει το πράσινο φως» η ΕΠΟ για την εφαρμογή των παραπάνω...

inner

SUPERLEAGUE


inner

inner

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x