Stoiximan Super League

Αυτή δεν ήταν απάντηση προπονητή του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την απάντηση του Πάουλο Μπέντο σχετικά με τον αποκλεισμό του Ανσαριφάρντ και το πόσο θεωρεί ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει στην Τρίπολη, σ΄ ένα ματς που σίγουρα ο προπονητής του μπορεί να πει πολλά για τον αγωνιστικό χώρο. Τα είπε στη συνέντευξη Τύπου κι άδικο δεν έχει. Οφείλει όμως να σταθεί κάποιος και στα δίκια που έχουν πολλοί φίλοι των “ερυθρόλευκων” που θεωρούν ότι η ομάδα τους δεν παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση στην αγωνιστική της εικόνα, έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Πάουλο Μπέντο.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη την αγωνιστική εικόνα. Έχουν άλλωστε γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά για τον Πορτογάλο προπονητή που ένα πράγμα πλέον έχει ενδιαφέρον. Το αν ο Ολυμπιακός θα πάρει την απόφαση ν' απομακρύνει τον 47χρονο τεχνικό. Αυτό είναι κάτι που καλείται ν' αποφασίσει η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδος. Όλα τ' άλλα είναι “νερό στο μύλο” και λίγη σημασία έχουν.

Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία η συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τρίπολη και οφείλει κάποιος να εστιάσει στην απάντηση του Πάουλο Μπέντο, όταν ρωτήθηκε για το λόγο που απέκλεισε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ απ' την αποστολή της ομάδας του. Ήταν μια απάντηση “μνημείο” που σίγουρα δε δείχνει σεβασμό, όχι στους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα, αλλά στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Η συνέντευξη Τύπου γίνεται για να μιλήσουν οι προπονητές και να ενημερωθεί ο κόσμος. Όταν λοιπόν ο 47χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά λέει “δεν πήρα τον Ανσαριφάρντ γιατί αποφάσισα να πάρω 18 ποδοσφαιριστές” τότε υποτιμά πρώτα απ' όλα τη νοημοσύνη των φίλων της ομάδας του. Και μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάουλο Μπέντο κάνει μια τέτοιου είδους δήλωση. Είχε προηγηθεί αναλόγου ύφους απάντηση, σ' ερώτηση για το λόγο που παίζει ο Λεάλι και όχι ο Καπίνο. “Δεν μπορούμε να παίξουμε με δύο τερματοφύλακες” είχε πει ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” σε μια προσπάθεια “ανάδειξης” της αίσθησης χιούμορ που διαθέτει.

Με βάση όμως την εικόνα που είχε ο Όσκαρ Καρντόσο το περασμένο Σάββατο στα Χανιά (έπαιξε για εικοσιπέντε λεπτά) αλλά και τη χθεσινή εμφάνιση του Παραγουανού στην Τρίπολη, ένα είναι το ερώτημα στο οποίο καλείται ν' απαντήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Τι βλέπει στις προπονήσεις και στα ματς, για να φτάσει στην απόφαση ν' αφήσει εκτός τον Ανσαριφάντ για να παίξει ο Καρντόσο; Ασφαλώς και ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για τις επιλογές στην εντεκάδα. Κανείς δημοσιογράφος και κανένας φίλαθλος. Όταν όμως ο επιλογές τείνουν να εξελιχθούν σε εμμονές τότε η κριτική είναι απαραίτητη. Δεν είναι δυνατόν να λέει ο Μπέντο μια μέρα πριν το ματς στην Τρίπολη ότι δεν πήρε τον Ανσαριφάρντ στην αποστολή γιατί πρέπει να προσαρμοστεί και την ίδια ώρα να βάζει στη 18αδα τον Σισοκό. Ο Ανσαριφάρντ βρίσκεται στην Ελλάδα ενάμιση χρόνο και είναι σε καλή κατάσταση. Ο Σισοκό είναι στην Ελλάδα ενάμιση...24ωρο αλλά την προσαρμογή τη θέλει ο διεθνή φορ.

Αν λοιπόν ο προπονητής του Ολυμπιακού κρίνει ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πειραιωτών πρέπει να μείνει εκτός αποστολής και στο παιχνίδι με την Ξάνθη, τότε έχει κάθε δικαίωμα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του. Το ζητούμενο όμως σε μια ομάδα (για να υπάρχει και προοπτική της αγωνιστικής βελτίωσης) είναι οι αποφάσεις να στηρίζονται σε ποδοσφαιρικά κριτήρια. Στην περίπτωση του Ανσαριφάρντ τα κριτήρια είναι δύσκολο να χαρακτηριστούν ποδοσφαιρικά αν κρίνει κάποιος απ' την απόδοση του Καρντόσο κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει ν' απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τον Μπέντο. Φυσικά και τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x