Stoiximan Super League

Αυτή είναι η διάγνωση για τον Όσκαρ Γκαρθία από το «Διαβαλκανικό» (pic)

Διαβάστε τη διάγνωση της νευρολόγου του «Διαβαλκανικού» που εξέτασε του Όσκαρ Γκαρθία.

Τη διάγνωση από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο «Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης» ο Όσκαρ Γκαρθία το βράδυ της Κυριακής (25/2) φέρνει στο «φως» ο ΣΠΟΡ FM 94,6 και ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, που φέρει την υπογραφή της νευρολόγου του νοσοκομείου, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, προσήλθε με «οίδημα, εκχύμωση και μικρό θλαστικό τραύμα, στο βλεννογόνο του άνω χείλους αριστερά, συνοδευόμενο από αίσθημα ζάλης και αυχεναλγία».

Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται ότι ο Όσκαρ Γκαρθία «έλαβε φαρμακευτική αγωγή λόγω της αυχεναλγίας» και σημειώνεται ότι «δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, πλην ευθειασμού αυχενικής μοίρας ΣΣ».

Σε ό,τι αφορά τη διάγνωση εξόδου, υπογραμμίζεται πως ο 44χρονος «εξέρχεται με οικεία βουλήσει παρά τις συστάσεις για 24ωρη παρακολούθηση».

Τέλος, στις ιατρικές οδηγίες προς τον Όσκαρ Γκαρθία σημειώνεται πως «συστήθηκε παυσίπονη αγωγή επί πόνου και παραμονή αυχενικού κηδεμόνα για επταήμερο».

Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα από το «Διαβαλκανικό» αναφορικά με την κατάσταση του Όσκαρ Γκαρθία:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Ο ασθενής προσήλθε, αναφέροντας κάκωση κεφαλής από ξένο σώμα και πτώση εξ ιδίου ύψους. Έφερε οίδημα, εκχύμωση και μικρό θλαστικό τραύμα, στο βλεννογόνο του άνω χείλους αριστερά, συνοδευόμενο από αίσθημα ζάλης και αυχεναλγία. Νευρολογική εκτίμηση: επίπεδο συνείδησης επικοινωνίας καλό, με προσανατολισμό στο χώρο, χρόνο, πρόσωπα. Αυχένας ελεύθερος στις κινήσεις, κρανιακά νεύρα κ.φ. Τενόντιες αντανακλάσεις συμμετρικές. Πέλματα καμπτικά, αισθητικότητα κ.φ. Παρεγγεφαλιδικές δοκιμασίες κ.φ. Στάση, βάδιση χωρίς διαταραχές.

ΠΟΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ

Παρέμεινε και έλαβε φαρμακευτική αγωγή λόγω της αυχεναλγίας, αιμοδυναμικά και κλινικά σταθερός. Διενεργήθηκαν αξονικές τομογραφίες εγκεφαλικού και σπλαχνικού κρανίου, και ΑΜΣΣ, δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, πλην ευθειασμού αυχενικής μοίρας ΣΣ.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΞΟΔΟΥ

Ζάλη μετά ΚΕΚ και πτώση εξ ιδίου ύψους.
Εξέρχεται οικεία βουλήσει παρά τις συστάσεις για 24ωρη παρακολούθηση ενδονοσοκομειακά.


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Συντηρητική: συστηματική μυοχαλαρωτική και παυσίπονη φαρμακευτική αγωγή.
Τοποθέτηση αυχενικού κηδεμόνα.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Συστήθηκε παυσίπονη αγωγή επί πόνου και παραμονή αυχενικού κηδεμόνα για επταήμερο. Επί επιμονής συμπτωμάτων επανεκτίμηση.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΞΟΔΟΥ

Norgesic επί πόνου.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x