Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει δύο πράγματα στο sport-fm.gr με αφορμή το χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ.

***Δεν ξέρω από μπάσκετ εγώ, αλλά αμφιβάλλει κανείς ότι χθες το βράδυ τη διαφορά στο ΣΕΦ την έκαναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού;

***Το κατάμεστο γήπεδο ήταν που έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα, η οποία παρά τις απουσίες βασικών μονάδων της, μπόρεσε και πήρε μία σπουδαία νίκη.

***Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά, όσο κι αν μοιάζει τετριμμένο, ότι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του.

***Με το ΣΕΦ να έχει τέτοιο παλμό και τόσο κόσμο, δεν θα είναι εύκολο για καμία ομάδα να περάσει από το Φάληρο.

***Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το ποδόσφαιρο. Με ένα Καραϊσκάκη με πολύ κόσμο και ρυθμό στην εξέδρα, όλα γίνονται πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό και πιο δύσκολα για τους αντιπάλους του.

***Είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός τις πιο μεγάλες νίκες του τις είχε στα παιχνίδια που πήγε πολύς κόσμος στο γήπεδο, δηλαδή στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Γιατί πλάκα πλάκα, ο Ολυμπιακός πιο εύκολα πήρε τα ντέρμπι με ΠΑΟ (3-0 ημίχρονο!) κι ΑΕΚ (1-0 ημίχρονο), παρά τα παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό (1-1 το σκορ ως το 83’) και με Λεβαδειακό (0-0 στο ημίχρονο)! Για να μη θυμηθούμε την μεγάλη γκέλα με την Κέρκυρα (0-0)!

***Όπως επίσης και στην Ευρώπη, η παρουσία του κόσμου ήταν καταλυτική στην πρόκριση στην παράταση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (με τους Πορτογάλους της Αρόουκα), αλλά και στο θριαμβευτικό 4-1 με την Αστάνα, αλλά και το 1-1 με τους Ελβετούς, που έφερε την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Το δε 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ ήταν μία μαγική εικόνα, όπως όλοι θυμόμαστε.

***Μην την ψάχνουμε. Ένα μισογεμάτο Καραϊσκάκη η, ΣΕΦ είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ένα γεμάτο Καραϊσκάκη η, ΣΕΦ. Ένα γήπεδο με πραγματικά Ολυμπιακό παλμό κι όχι με κακή κι αρνητική διάθεση παίζει ρόλο και στην ψυχολογία του ίδιου του Ολυμπιακού και στην ψυχολογία του όποιου αντιπάλου του, ακόμη ακόμη και στην ψυχολογία του διαιτητή!

***Γι΄ αυτό όσο κι αν μοιάζει τετριμμένο, αυτό δεν αλλάζει: η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και παντού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x