Europa League

Αυτή τη φορά ήταν… Ρόμα!

Η Ρόμα πέρασε σαν «σίφουνας» από τη Βιέννη, νικώντας με 4-2 την Αούστρια και έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους «32» του Europa League. Στο 1-1 έμειναν Άστρα και Πλζεν στο Βουκουρέστι.

Προ δύο εβδομάδων, η Ρόμα έπεσε θύμα έκπληξης, παραχωρώντας ισοπαλία 3-3 στην Αούστρια, η οποία σκόραρε δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτή τη φορά, ήταν πιο… υποψιασμένη και διέσυρε την αντίπαλό της στη Βιέννη. Οι «τζιαλορόσι» έφτασαν στο εντυπωσιακό και αφενός έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας του Ε’ ομίλου, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αφετέρου έκαναν το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους «32».

Στο άλλο παιχνίδι, που έγινε στο Βουκουρέστι, Άστρα και Βικτόρια Πλζεν ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη, αλλά η μεγαλύτερη καταγράφηκε για τους φιλοξενούμενους, που είχαν δοκάρι στο 76’. Η θέση τους στη βαθμολογία δεν άλλαξε και το μέλλον τους θα κριθεί την επόμενη αγωνιστική.

Αυτή τη φορά ήταν… Ρόμα

Η Αούστρια αιφνιδίασε την αντίπαλό της, πετυχαίνοντας γκολ από τα… αποδυτήρια με τον Καγιοντέ (2’). Η χαρά της, όμως, δεν κράτησε, περισσότερα από τρία λεπτά, καθώς ο Ντζέκο (5’) ισοφάρισε για τη Ρόμα, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη Βιέννη, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και το ματς να έχει γρήγορο ρυθμό. Στο 18’ έγινε η πλήρης ανατροπή για τους Ρωμαίους, οι οποίοι πήραν προβάδισμα με τον αρχηγό, Ντανιέλε Ντε Ρόσι να σκοράρει και να κάνει το 1-2. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μισό, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, δεν μπήκε κάποιο άλλο τέρμα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ρόμα έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει τρίτο τέρμα με τον Περότι (49’) και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως, στο 65’ ο Ντζέκο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 1-3 και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους «τζιαλορόσι». Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο Ναϊγκολάν στο 78’ να πετυχαίνει και τέταρτο γκολ και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Κάπου εκεί, η ιταλική ομάδα χαλάρωσε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Αούστρια. Στο 89’ ο Γκρούνλαντ έκλεισε το σκορ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

Πολλές ευκαιρίες, αλλά… 1-1

Η Άστρα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από το ξεκίνημα να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αφού ήθελε τους τρεις βαθμούς για να διατηρηθεί στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η υπεροχή της καρποφόρησε στο 19’, χάρη σε τέρμα του Σταν, που έστειλε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια, καθώς στην πρώτη, νικήθηκε από τον Κόζατσικ. Όμως, έξι λεπτά αργότερα και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βικτόρια Πλζεν έφτασε στην ισοφάριση με τον Κρμέντσικ στο 25’. Οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά, με τις άμυνες να έχουν δευτερεύοντα ρόλο, ωστόσο, μέχρι τη λήξη του πρώτο 45αλέπτου, δεν μπήκε άλλο γκολ.

Με εκατέρωθεν ευκαιρίες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Χροσόφσκι (51’) δεν στάθηκε τυχερός για τους φιλοξενούμενους, αφού νικήθηκε από τον Λουνγκ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Σέτο (56’) είχε την δική του στιγμή για τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο, ο Κρμέντσικ στο 76’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην Πλζεν, ωστόσο, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Άστρα «απάντησε» στο 85’ με τον Μανσάλι, που είδε να τον σταματάει ο Κότατσικ. Παρά τις προσπάθειες στα τελευταία λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ε’ όμιλος

Αποτελέσματα (4ης) αγωνιστικής

Άστρα-Βικτόρια Πλζεν 1-1
19’ Σταν - 25’ Κρμέντσικ

Αούστρια Βιέννης-Ρόμα 2-4
2’ Καγιοντέ, 89’ Γκρούνβαλντ - 5’, 65’ Ντζέκο, 18’ Ντε Ρόσι, 78’ Ναϊγκολάν

Βαθμολογία

1. Ρόμα 8 (12-6)
2. Αούστρια Βιέννης 5 (8-9)
3. Αστρα Πλοιέστι 4 (5-9)
4. Βικτόρια Πλζεν 3 (3-4)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (24/11)

Ρόμα-Βικτόρια Πλζεν (22:05)
Αούστρια Βιέννης-Άστρα (22:05)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x