Stoiximan Super League

Αυτό ήθελαν, αυτό πήραν!

Δεν τους χάλασε! Λαμία και Απόλλων βολεύτηκαν με την ισοπαλία (0-0) σε ένα ματς που δεν… κουνήθηκε φύλλο, κάνοντας άλλο ένα βήμα για την παραμονή και φόρτωσαν την Κέρκυρα με επιπλέον πίεση.

Σαν να νίκησαν!

Λαμία και Απόλλων έκατσαν πάνω στο 0-0 -για την 27η αγωνιστική- στο χειρότερο πιθανότατα ματς του φετινού πρωταθλήματος, τσίμπησαν από έναν βαθμό και με τους 26 που έχουν πλέον βρέθηκαν ακόμα πιο κοντά στον στόχο που είχαν θέσει στη σεζόν. Δηλαδή, την παραμονή, αφού έφυγαν στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Εκεί όπου βρίσκεται η Κέρκυρα, η οποία έχει και παιχνίδι λιγότερο, αλλά είναι πολύ δύσκολο, καθώς παίζει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη τη Δευτέρα.

Πολύ κακό το θέαμα στο ΔΑΚ, με ελάχιστες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Ελαφρώς ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος και οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο.

Με δέκα ολοκλήρωσε ο Απόλλων, καθώς ο Παπάζογλου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

Το ματς


Οι δύο ομάδες προσέγγισαν το παιχνίδι πάνω στη λογική: «τουλάχιστον ας μην χάσω» και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αμφότερες δεν έδειξαν διάθεση για να ρισκάρουν και πρώτος στόχος ήταν το «μηδέν» πίσω. Διότι, ήξεραν πως ακόμα και με ισοπαλία θα έκαναν μικρό (μεν) βήμα για τη σωτηρία, έχοντας (πριν το παιχνίδι) τέσσερις βαθμούς απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και την Κέρκυρα που παίζει τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

inner

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να είναι πολύ κακό θεαματικά, κάτω από το… όριο του υποφερτού, με την κατοχή της μπάλας (52%-48%) να είναι για τη… φλύαρη Λαμία. Διότι, στην πραγματικότητα έκανε δύο σουτ (για το τυπικό της υπόθεσης έκανε δύο σύμφωνα με τη στατιστική) στα πρώτα 45 λεπτά και μόνο αυτό του Μπούτνικ στο 39’, που έδιωξε ο Χουάντερσον με δυσκολία, μπορεί να καταγραφεί ως φάση. Από την άλλη, ο Απόλλων, ο οποίος είχε εντελώς παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, έκανε το πρώτο του σουτ στο 44’, με τον Ελμπάζ να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο.

Μόνο αυτά τα στοιχεία σημειώθηκαν στο μπλοκάκι σε αυτό το χρονικό διάστημα, συν τις δύο αναγκαστικές αλλαγές. Αυτή του Πίτι για τη Λαμία (30’), αλλά και του Ναδάλες (37’).

inner

Κάπως καλύτερο, αλλά όχι πολύ καλύτερο, ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να… εμφανίζεται στο γήπεδο και να βγαίνει από τα καρέ του, αναγκάζοντας τη Λαμία σε ρόλο κομπάρσου στο δεύτερο μέρος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι στα μέσα του δεύτερου μέρους, οι οπαδοί των γηπεδούχων φώναξαν ρυθμικά «παίξτε μπάλα…». Πάντως και πάλι το παιχνίδι είχε λίγες τελικές και ελάχιστες καλές φάσεις. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ απείλησε μόνο με τον Παντελιάδη που έπιασε δύο (55’, 70’) επικίνδυνα μεν, αλλά άστοχα, δε, μακρινά σουτ, με το καλό του πόδι, το αριστερό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλων είχε περισσότερες τελικές, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε τη Λαμία να... καρδιοχτυπήσει, με τον Κονέ (61’, 79’) να δοκιμάζει την τύχη του σε δύο περιπτώσεις και τον Ελμπάζ ενδιάμεσα (64’) να μην εκμεταλλεύεται το καλό γύρισμα του Στάθη, σουτάροντας άουτ από καλή θέση. Κάπως έτσι σφραγίστηκε το 0-0 στη «μάχη» παραμονής.

inner



Οι συνθέσεις



Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Μπουλούλης, Παντελιάδης, Πίτι (30' λ. τρ. Ναδάλες), Μπούντνικ (85' Κουτρομάνος), Τσούκαλος (69' Φράγκος).

Στον πάγκο: Πίτκας, Μπεν Τζεμιά, Παπαργυρίου, Βάντερσον

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Παπάζογλου, Ζησόπουλος, Στάθης, Χουάρες, Ναδάλες (37' λ. τρ. Κούρος), Τσουκαλάς, Αλμπάνης (46' Σιατραβάνης), Κονέ, Ελμπάζ (85' Ανιέτε).

Στον πάγκο: Ταϊρης, Μενδρινός, Μπαρτολίνι, Ντεβέσα.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.
Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Αϊχάν Χούσκογλου
Τέταρτος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x