Stoiximan Super League

Αυτό ζητάει από τους παίκτες του ο Γκαρθία

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τα τρία στοιχεία που ζητάει ο Όσκαρ Γκαρθία από τους παίκτες του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ έχει ξεκινήσει και οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με την προπόνηση της Παρασκευής την προετοιμασία τους για την πολύ σημαντική αναμέτρηση κόντρα στους κιτρινόμαυρους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η νίκη είναι “μονόδρομος” για τον Ολυμπιακό στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές, ειδικά μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Όσκαρ Γκαρθία καταστρώνει τα πλάνα του, αναφορικά με την εντεκάδα που θα παρατάξει και το μεγάλο ζητούμενο για τον Ισπανό προπονητή είναι ένα δυνατό ξεκίνημα, ένα καλό πρώτο 20λεπτο με στόχο φυσικά το γκολ.

Αυτό θεωρεί σημείο κλειδί ο Καταλανός τεχνικός κι αυτό ζητάει συνεχώς από τους παίκτες του. Τι θέλει δηλαδή ο Γκαρθία; Να μπουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς όπως είχαν κάνει και στο ματς του Κυπέλλου αλλά το θέμα είναι να καταφέρουν να σκοράρουν, κάτι που δεν είχαν πετύχει στον πρώτο προημιτελικό.

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι αιφνιδιάζοντας την ΑΕΚ, που έδειξε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την αρχική πίεση του Ολυμπιακού. Οι πειραιώτες έβγαλαν μάλιστα και την μεγάλη φάση στο 7' με τον Τζούρτζεβιτς αλλά ο Σέρβος δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Η ιστορία έχει δείξει πως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να προηγηθεί νωρίς κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, απλουστεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποστολή του. Κι αυτό ακριβώς θέλει να δει ο Όσκαρ Γκαρθία στον κυριακάτικο αγώνα απέναντι στους κιτρινόμαυρους. Γι' αυτό άλλωστε λέει συνεχώς στους παίκτες του πως πρέπει να εκμεταλλευτούν τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Σε κάθε ντέρμπι η γηπεδούχος ομάδα καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα της, την ώθηση που δίνει ο κόσμος και το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να δώσουν το 100% σ' ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως το κλίμα ήταν πολύ καλό στην σημερινή προπόνηση των “ερυθρόλευκων” στου Ρέντη.

*Ο Κούτρης είναι έτοιμος και θα παίξει, θα είναι στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών.

*Καλά είναι τα νέα και για τον Ελαμπντελαουί. Ο Νορβγηγός δεν έχει την παραμικρή ενόχληση και θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας.

*Ο Γκαρθία θα δώσει μεγάλη έμφαση στις στατικές φάσεις και στη αυριανή προπόνηση του Ολυμπιακού. Θεωρεί ότι μπορεί να είναι μεγάλο όπλο των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι, καθώς διέκρινε μια αδυναμία της ΑΕΚ να αντιμετωπίσει τα γεμίσματα στην περιοχή της, στο αγώνα του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x