Stoiximan Super League

Αυτοί είναι οι αριθμοί του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

#Στα 17 τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ μετρά δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 62 φορές με γηπεδούχο την ΑΕΚ (45 νίκες ΑΕΚ – 10 ισοπαλίες -7 νίκες ΠΑΟΚ).

#31 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει σε εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Με 4 γκολ ο Γιώργος Κούδας και ο Γιάννης Γιακουμής είναι οι πιο παραγωγικοί για τον Δικέφαλο. Ακολουθούν με δύο οι Γκουερίνο, Βασιλάκος, Ζουμπούλης, Βοσκαρίδης και Οκκάς.

#4 ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν καταφέρει να βρουν δύο φορές δίχτυα στο ίδιο ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ εκτός έδρας. Ο πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Γιάννης Γιακουμής στην ήττα του ΠΑΟΚ με 6-2 στις 13 Μαΐου 1962 και ακολούθησε ο Βασίλης Βασιλάκος την 1η Μαΐου του 1983 στη νίκη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Κορίνθου με 3-1. Ο Στέφανος Βοσκαρίδης σημείωσε δύο τέρματα στις 8 Μαΐου 2002 σε ήττα του Δικεφάλου με 6-2. Ο Γιαννάκης Οκκάς την 1η Δεκεμβρίου 2002 πανηγύρισε δύο γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 4-3 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

#8 αγώνες χωρίς ήττα είναι το μεγαλύτερο σερί του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ και έγινε από τις 3 Ιουνίου 1981 μέχρι τις 29 Ιουνίου 1983 με οκτώ αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

#Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει στις έξι τελευταίες του επισκέψεις στην έδρα της ΑΕΚ. ‘Eχει να βρει δίχτυα από τις 29 Ιανουαρίου 2012, όταν επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Γεωργιάδη (16?) και Αθανασιάδη (66?) στο ΟΑΚΑ.

#2 από τις εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι με 2-0, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη με 2-1. Από μια εμφάνιση έχουν οι νίκες με σκορ 3-1, 1-0 και 4-3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x