Αγγλία

Αυτοί είναι οι πιθανοί άντι-Αλαρντάις

Το σκάνδαλο που οδήγησε στην απομάκρυνση Σαμ Αλαρντάις έχει φέρει αναστάτωση στην αγγλική ομοσπονδία, η οποία όμως ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του.

Ο Σαμ Αλαρντάις εκδιώχθηκε από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας μετά από το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε για αυτόν και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έχουν ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο για την διαδοχή του «Big Sam».

Τα ονόματα που αυτή τη στιγμή είναι επικρατέστερα για να κάτσουν στην «ηλεκτρική» καρέκλα των «λιονταριών» είναι πέντε, με αυτό του Αρσέν Βενγκέρ να ξεχωρίζει περισσότερο:

Έντι Χάου

inner

Ο τεχνικός της Μπόρνμουθ είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές της θέσης καθώς η περίπτωσή του είχε εξεταστεί και πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αγγλίας από τον Αλαρντάις.

Ο 38χρονος αποτελεί τον καλύτερο νέο Άγγλο προπονητή στο Νησί, έχοντας δώσει εξαιρετικά δείγματα της δουλείας του στην Premier League με τα «κεράσια». Το στυλ παιχνιδιού που χρησιμοποιεί φαίνεται να αρέσει στους ανθρώπους της ομοσπονδίας, αλλά η έλλειψη εμπειρίας είναι το μεγάλο του μειονέκτημα.

Άλαν Πάρντιου

inner

Είχε εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει το τιμόνι των «λιονταριών» πριν από λίγους μήνες. Ο κόουτς της Κρίσταλ Πάλας θεωρείται από πολλούς ως ο ιδανικός για να διαδεχθεί τον «Big Sam».

Η προπονητική προσέγγισή του μπορεί καμιά φορά να ξεπερνά τα όρια του σκληρού παιχνιδιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ομάδες του δεν παίζουν γρήγορο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ειδικά στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν, οι «αετοί» πραγματοποίησαν εκπληκτικές εμφανίσεις.

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

inner

Ο προπονητής της εθνικής ελπίδων της Αγγλίας βρίσκεται στο προσωπικό της ομοσπονδίας από το 2013, τότε που είχε οδηγήσει τη χώρα του στην κατάκτηση του τουρνουά νέων της Τουλόν.

Μετά την αποχώρηση του Χόντσον φέτος το καλοκαίρι, το όνομά του ακούστηκε έντονα για τον πάγκο των «λιονταριών». Τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο, αφού ο πρώην τεχνικός της Μίντλεσμπρο έχει την ικανότητα να δουλεύει με ταλαντούχους παίκτες και να τους εξελίσσει, έστω και αν αυτό αφορά μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό φαίνεται πως αρέσει στους ανθρώπους της αγγλικής ομοσπονδίας που θέλουν να δουν καινούριους παίκτες να κάνουν ντεμπούτο στην εθνική.


Στιβ Μπρους

inner

Ίσως είναι ο λιγότερο προβεβλημένος από όλους. Θεωρείται ένα από τους πιο έμπειρους Άγγλους προπονητές, παρόλο που έχει υποβιβάσει δύο ομάδες από την Premier League.

Αν η FA επιλέξει να στραφεί ξανά σε ντόπιο προπονητή, τότε ο 55χρονος έχει ελπίδες να αναλάβει τις τύχες της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Η εμπειρία του από πάγκους αρκετών ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας στο Νησί, τον κάνει να θεωρείται ισχυρός ανταγωνιστής για τους υπολοίπους.

Αρσέν Βενγκέρ

inner

Αναμφίβολα το σπουδαιότερο όνομα της λίστας και ο προπονητής με τις σπουδαιότερες παραστάσεις. Ο Αλσατός θα βοηθήσει το αγγλικό ποδόσφαιρο με τις γνώσεις του πάνω στο παιχνίδι, τις οποίες χρησιμοποιεί στην Άρσεναλ όλα αυτά τα χρόνια.

Το γεγονός πως του λείπει ένα πρωτάθλημα με την Άρσεναλ την τελευταία δεκαετία φέρνει σε σκέψεις την ομοσπονδία, η οποία ίσως θέλει να δώσει τη δουλεία σε έναν πιο νέο και φιλόδοξο προπονητή.

Παρόλα αυτά, αν ο κόουτς της Άρσεναλ πειστεί να συνεχίσει την καριέρα του στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, θα ήταν μια κίνηση που θα έκανε «γκελ» και στον κόσμο. Πάντως κατά γενική ομολογία αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο των ανθρώπων της ομοσπονδίας, έτσι ώστε να αναλάβει τα ηνία των «λιονταριών» στο μέλλον.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο ίδιος είναι ζεστός στην ιδέα να αναλάβει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στο ποδόσφαιρο, αν σκεφτεί κανείς την πίεση που θα δέχεται καθημερινά από τα απαιτητικά αγγλικά Μέσα.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x