Stoiximan Super League

Αυτός είναι ο Μόλινς

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του επιθετικού που έρχεται για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού.

Έρχεται για να βοηθήσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό. Ο Γκιγέρμο Μόλινς αναμένεται στην Ελλάδα για να υπογράψει αφού πρώτα περάσει από ιατρικές εξετάσεις...

Κάτι που έχει άμεσα σχέση με την καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Μια καριέρα η οποία... μάτωσε από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που είχε, και από την μπόλικες ατυχίες που είχε.

Γεννημένος στις 26 Σεπτεμβρίου του 1988 θα φύγει από το Μοντεβίδεο, την γενέτειρά του, μαζί με τους γονείς του για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή. Η νέα του χώρα θα είναι η Σουηδία.

Εκεί το 1992 θα αρχίσει το ποδόσφαιρο στην Ερασιτεχνική, Κέβλινγκ. Μετά από αρκετά περάσματα σε άλλες ομάδες, θα επιστρέψει στην πρώτη του αγάπη από την οποία θα πάρει μεταγραφή στη Μάλμε, το 2005.

Το 2006 θα ενταχθεί στην επαγγελματική ομάδα και να αρχίσει να παίζει στην πρώτη ομάδα. Μέχρι το 2011 θα δώσει 106 παιχνίδια και θα σκοράρει 15 φορές. Λίγους μήνες πριν το τέλος του συμβολαίου του θα αρνηθεί να μπει σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του. Ένας από τους λόγους; Το γεγονός ότι οι αφίξεις των Χαμαντ και Ντουρμάζ (σσ. του παλιού άσου του Ολυμπιακού) θα τον φέρουν στον πάγκο.

Στην Άντερλεχτ θα πάει έχοντας την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Η βελγική ομάδα θα τον αποκτήσει για τέσσερα χρόνια και θα στηρίξει πολλά επάνω του. Όμως δεν υπολόγιζε στην ατυχία... Μόλις οκτώ ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του θα πάρει μέρος στο φιλικό με την Κνόκε στο οποίο θα πάθει τον πρώτο του σοβαρό τραυματισμό.

Ρήξη χιαστού...

Θα επιστρέψει στις 18 Μαρτίου 2012 όταν θα παίξει για λίγα λεπτά στο 2-2 απέναντι στη Σεντ Τρούιντεν. Μέχρι το καλοκαίρι θα κάνει άλλες τρεις εμφανίσεις και τον Ιανουάριο 2013 θα δοθεί δανεικός στη Μπέτις. Σε αυτή θα κάνει μόλις 4 συμμετοχές με λίγο χρόνο συμμετοχής.

Αυτό ήταν... Έπρεπε να αναζητήσει κάπου αλλού την τύχη του. Αυτή που φάνηκε να τον έχει εγκαταλείψει από την στιγμή που έφυγε από τη Μάλμε.

Έτσι, θα επιστρέψει σε αυτή. Θα υπογράψει τρία χρόνια συμβόλαιο, οι οπαδοί θα τον υποδεχθούν θερμότατα σε μια παρουσίαση που έγινε στο γήπεδο. Η φανέλα της Μάλμε θα αποδειχθεί γούρικη. Θα προσφέρει πολλά, θα σκοράρει σημαντικά γκολ και θα την βοηθήσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Αγωνιζόμενος σε νέα θέση, ως φουνταριστός και όχι ως εξτρέμ θα πετύχει οκτώ γκολ και θα δώσει τρεις ασίστ σε 12 εμφανίσεις. Στις 27 Ιουνίου όμως θα τραυματιστεί ξανά. Σε φιλικό με την Παρτιζάν. Και πάλι ρήξη, με αποτέλεσμα να μένει για αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη θα πάρει μεταγραφή στην κινεζική Ρένε του Πεκίνου, από την οποία θα μείνει ελεύθερος στα τέλη Ιανουαρίου, για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, με καλή ντρίμπλα, ο οποίος αγωνιζόταν ως εξτρέμ, αλλά σιγά – σιγά άρχισε να παίζει ως επιθετικός. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είχε τα φόντα να κάνει καριέρα σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά οι τραυματισμοί του έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία της καριέρας του.

Αυτό μάλιστα είχε αποδειχθεί και στη συμμετοχή του με την εθνική ελπίδων Σουηδίας το 2009 με την οποία έπαιξε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όντας συμπαίκτης του Μπεργκ. Από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, βοήθησε αρκετά σε ολα τα παιχνίδια. Ωστόσο στον ημιτελικο με την Αγγλία θα σταθεί άτυχος και θα αστοχήσει στην τελευταια εκτέλεση στην διαδικασία των πέναλτι με την εθνική Σουηδίας να μην παίρνει την πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x