Stoiximan Super League

ΘΕΜΑ: Αυτός είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ

Μετρ του αθλητικού δικαίου, εξπέρ σε θέματα UEFA και FIFA, αλλά και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Δείτε ποιος είναι ο Μηνάς Λυσάνδρου και τις μεγάλες νομικές επιτυχίες που ήδη έχει σημειώσει στα 36 του.

Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, οφείλεις να κάνεις δυνατές μεταγραφές παντού. Και κάπως έτσι ενήργησε η ΑΕΚ και στο θέμα της διαδοχής του Αλέξη Δέδε.

Χάνοντας λόγω… ανωτέρας βίας (συμμετοχή στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ) έναν από τους πιο διακεκριμένους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, η «Ένωση» φρόντισε να φέρει στη θέση του κάποιον που έχει όλα τα φόντα για να τον αντικαταστήσει επάξια.

Τουλάχιστον αυτό μαρτυρά το βιογραφικό του Μηνά Λυσάνδρου και οι μεγάλες επιτυχίες που ήδη έχει προλάβει να σημειώσει στα 36 μόλις χρόνια του.

Γεννημένος το 1980 στη Λάρνακα, ο Κύπριος νομικός αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών. Έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης (με αντικείμενο τους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς) και στη συνέχεια στο ISDE στη Μαδρίτη με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο.

Πριν αποφασίσει ωστόσο να αφιερωθεί στη νομική και εξελιχθεί σε έναν από τους πιο εξειδικευμένους δικηγόρους σε θέματα αθλητικού δικαίου στη χώρα μας, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε υπάρξει και ποδοσφαιριστής.

Φόρεσε τη φανέλα της Ανόρθωσης (έπαιξε μάλιστα στην πρώτη ομάδα επί Ντούσαν Μιτόσεβιτς), των Αγίων Αναργύρων, του Χαϊδαρίου και της Νέας Ιωνίας. Σε ένα διαβολικό παιχνίδι της μοίρας, δε, υπήρξε και μέλος της ομάδας του Χαϊδαρίου που απέκλεισε την… ΑΕΚ από το Κύπελλο Ελλάδας το 2006.

inner

Την πραγματικά μεγάλη μπάλα, ωστόσο, την έπαιξε αφότου φόρεσε το κοστούμι. Γιατί αν και νεαρός πρόλαβε αμέσως να δώσει το στίγμα του. Άρχισε γρήγορα να «σκοράρει» -και μάλιστα δύσκολα νομικά… γκολ. Πέραν λοιπόν της εκπροσώπησης του Γιώργου Δώνη σε μια περίπλοκη υπόθεση, όπως αυτή της αποζημίωσης που διεκδίκησε από τον ΠΑΟΚ, ο Μηνάς Λυσάνδρου έχει συμμετοχή και σε μεγάλες νομικές ανατροπές -ειδικά σε θέματα που αφορούν FIFA και UEFA.

Και φυσικά μεγαλύτερη απ’ αυτές είναι η εξασφάλιση του πιστοποιητικού του ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι, μέσω του οποίου η ομάδα της Ηπείρου εξασφάλισε τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της (σε βάρος του Πανιωνίου).

Εκτός αυτού, πέτυχε την επιστροφή βαθμών στον Ηρακλή από τη FIFΑ για την υπόθεση των οφειλών στον Ντάνι Λόπεθ. Κάτι που είχε πετύχει και τη σεζόν 2012-13 για λογαριασμού του Θρασύβουλου, όταν κατάφερε την ανάκληση αφαίρεσης βαθμών για οφειλές στον Κέβιν Πικέ. Το περασμένο καλοκαίρι, δε, υπήρξε νομικός εκπρόσωπος των Τρικάλων στην επιτυχημένη προσπάθειά τους να αδειοδοτηθούν για τη Σούπερ Λίγκα, σε περίπτωση που παρουσιαζόταν πρόβλημα με κάποια άλλη ομάδα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x