Ελλάδα

Αυτός είναι ο Πέτρος Μαυροειδής που προορίζεται για πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι ο καθηγητής διεθνούς δικαίου, Πέτρος Μαυροειδής, προορίζεται για πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Διαβάστε ποιος είναι.

Ο Έλληνας καθηγητής διεθνούς δικαίου, Πέτρος Μαυροειδής, προορίζεται για την προεδρία της επιτροπής εξομάλυνσης, η οποία θα αναλάβει να ηγηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή την κρίσιμη περίοδο, όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Αντώνης Καρπετόπουλος.

Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη, που εδράζει στην Ελβετία, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλος του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS). Παράλληλα, αποτελεί μέλος της επιτροπής οικονομικού ελέγχου των συλλόγων της UEFA από το 2009.

Ο Πέτρος Μαυροειδής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959 και σπούδασε νομικά στη Γερμανία, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στο διεθνές δίκαιο σε ΗΠΑ και Βρυξέλλες.

Από το 2011 είναι καθηγητής δικαίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο στην Φλωρεντία, καθώς και διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια από το 2003. Έχει διδάξει επίσης στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Έχει πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα, με θέμα το εμπόριο και το διεθνές δίκαιο.

Από το 1996 είναι νομικός σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ενώ την περίοδο 1986 – 1987 εργάστηκε στο Υπουργείο Εμπορίου της Ελλάδας, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x