Αγγλία

Αυτός είναι ο υποψήφιος «κ.Γουέμπλεϊ»

Ο Σαΐντ Καμ, έφτασε από το να πλένει πιάτα για ένα μεροκάματο στην Αμερική, στο να αποκτήσει αυτοκινητοβιομηχανία, ξενοδοχεία, αεροπλάνα, τη Φούλαμ και να φιλοδοξεί στην αγορά του γηπέδου.

Ο Σαΐντ Καμ είναι τις τελευταίες ημέρες ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην Μεγάλη Βρετανία -και όχι μόνο. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεσή του να αγοράσει το Γουέμπλεϊ, συνεχώς βγαίνουν στην επιφάνεια πληροφορίες για εκείνον, οι οποίες δείχνουν πως δεν είναι απλώς «ένας πλούσιος που αγόρασε τη Φούλαμ».

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος γεννήθηκε στο Πακιστάν, η μητέρα του ήταν καθηγήτρια μαθηματικών και ο πατέρας του πωλούσε εξοπλισμό χωρομέτρησης. Οι φίλοι του από μικροί, είχαν καταλάβει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο καθώς για να δανειστούν τα κόμικ του, έπρεπε να πληρώσουν ενοίκιο!

Έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην ηλικία των 16 ετών -έχοντας στην κατοχή του 500 δολάρια- για να σπουδάσει Μηχανολογία. Τα πρώτα του μεροκάματα βγήκαν στις κουζίνες εστιατορίων στις οποίες έπλενε τα πιάτα για κάτι παραπάνω από 1 δολάριο την ώρα.

Λίγο αργότερα έπιασε δουλειά στην αυτοκινητοβιομηχανία Flex-N-Gate, την οποία μάλιστα 13 χρόνια μετά, την αγόρασε έναντι σχεδόν 700.000 ευρώ. Σήμερα, σύμφωνα με το Forbes, η εταιρία του έχει 62 υπο-εταιρίες σε όλο τον κόσμο και απασχολεί πάνω από 24.000 εργαζομένους.

Το 1991 απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα ενώ το 2010 το ενδιαφέρον του για τα σπορ τα οποία λάτρευε από μικρός, αναζωπυρώθηκε. Η πρώτη απόπειρα να γίνει ο πρώτος ξένος ιδιοκτήτης ομάδας NFL έπεσε σε τοίχο από τον Αμερικανό επιχειρηματία, Σταν Κροένκε, νυν ιδιοκτήτη της Άρσεναλ. Δύο χρόνια αργότερα, τα κατάφερε και έναντι 650 εκατ. ευρώ αγόρασε τους Jacksonville Jaguars.

inner

inner

Φαίνεται όμως πως το NFL δεν ήταν αρκετό για τον Καν. Έτσι, ήρθε σε συμφωνία με τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ και αγόρασε τη Φούλαμ καταβάλλοντας ένα ποσό μεταξύ 200 και 300 εκατ. ευρώ. «Για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν βλέπω τον εαυτό μου ως ιδιοκτήτη της Φούλαμ, αλλά ως έναν θεματοφύλακα του συλλόγου για λογαριασμό των οπαδών του».

inner

Εκτός από ομάδες όμως, ο Πακιστανός πολυεκατομμυριούχος έχει επεκταθεί και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς: το 2016 αγόρασε το ξενοδοχείο Four Seasons του Τορόντο για 185 εκατ. ευρώ. Επίσης, είναι ιδιοκτήτης ενός υπερπολυτελούς σκάφους, κόστους 120 εκατ. ευρώ, τριών αεροπλάνων, ενός διαμερίσματος στο Σικάγο αξίας 7 εκατ. ευρώ αλλά και δύο ακόμα σε Νάπολι και Φλόριντα.

Αυτή τη στιγμή, είναι ο 217ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο και σε λίγο καιρό -όπως όλα δείχνουν- ιδιοκτήτης του Γουέμπλεϊ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x