Europa League

Αυτός μάλιστα, ήταν Ολυμπιακός!

Θύμισε Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρεμιέρα του Πάουλο Μπέντο επικράτησαν στην έδρα της Αρούκα (1-0), έχοντας καλή απόδοση στο α’ ημίχρονο και σκέφτονται ήδη τους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης και μια ομάδα που έχει και το ψυχολογικό βάρος, ματς όπως αυτό της Αρούκα προσφέρονται για το… restart.

Με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια ώστε να αφήσουν πίσω τους ό,τι συνέβη στα ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβάρ και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο α’ ημίχρονο και παίζοντας για την ουσία και μόνο στο β’, επικράτησαν των Πορτογάλων με 1-0.

inner

inner

Σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ο Σεμπά (27’) που ολοκλήρωσε με σπουδαίο τρόπο την ομαδική προσπάθεια των Καμπιάσο και Πάρντο, με τον Ολυμπιακό να χάνει και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο β’ μέρος η Αρούκα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο κατόπιν πλάνου των Πειραιωτών, απειλήθηκαν μόνο σε δύο στιγμές, με το απίστευτο σόλο του Γκονζάλες (72’) και την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Νουνίνιο.

Η αποστολή σε κάθε περίπτωση εξετελέσθη… Ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη που την ήθελε τόσο για να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση, όσο και για ψυχολογικούς λόγους και πλέον κάνει πλάνα για τους ομίλους του Europa League.

Το ματς



Από την αρχή φαινόταν πώς θα κυλήσει το ματς και ήταν ξεκάθαρο ότι τη μοίρα του θα την όριζε η όρεξη και αγωνιστική λειτουργία του Ολυμπιακού. Η Αρούκα δεν είχε διάθεση να επιτεθεί και ιδιαίτερα, αφού όλοι οι παίκτες της ήταν πίσω από τη μεσαία γραμμή, όταν ο Ολυμπιακός άρχιζε το παιχνίδι του από την άμυνα και η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε πλέον ως αποστολή να «ξεκλειδώσει» τους Πορτογάλους.

inner

inner

Με την εικόνα των ματς κόντρα στην Μπερ Σεβά να είναι ακόμα νωπή, ήταν ένα ερωτηματικό το πώς θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός σε αυτό το «τείχος», αλλά φάνηκε ότι πλέον δεν χωρούν αστεία και οι πρωταθλητές Ελλάδας παίζοντας πιο απελευθερωμένα, δημιουργούσαν, προσφέροντας μάλιστα και ελκυστικό αποτέλεσμα.

Μόλις στο 15’ ο Σεμπά «χόρεψε» την άμυνα της Αρούκα έξω από την περιοχή, αλλά στο πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε, ο Μπρακάλι είχε την απάντηση, αλλά η πίεση είχε και συνέχεια…

Στο 20’ οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, Καμπιάσο και Σεμπά, συνεργάστηκαν πολύ ωραία από την αριστερή πτέρυγα, ο Αργεντινός γύρισε στον Ιντέγε, αλλά τόσο το σουτ του Νιγηριανού, όσο και του Πάρντο στη συνέχεια κόντραρε στα σώματα των Πορτογάλων. Το μοιραίο όμως για την Αρούκα συνέβη, σε μια φάση που χρειάστηκε το πόδι-αλφάδι του Καμπιάσο.

inner

inner

Ο Αργεντινός με τριαντάρα μπαλιά στη δεξιά πλευρά στην πλάτη της άμυνας της Αρούκα, βρήκε τον Πάρντο, αυτός γύρισε την μπάλα στον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος με ένα απλό «τσίμπημα» κατάφερε στο 27’ να ανοίξει το σκορ. Στον υπολειπόμενο χρόνο του α' ημιχρόνου δεν άλλαξε το παραμικρό, με τον Ολυμπιακό να αλλάζει σταδιακά το στυλ του, παραχωρώντας γήπεδο στους Πορτογάλους, δείχνοντας την πορεία του β' ημιχρόνου.

inner

Έτσι κι έγινε...

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο διαχειρίζονταν το υπέρ τους προβάδισμα και παράλληλα έκλειναν διαδρόμους στο γήπεδο, θέλοντας έτσι να «κρύψει» και τα δεδομένα αμυντικά κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη λειτουργία. Εν μέρει τα κατάφερε, αλλά όχι στον απόλυτο βαθμό.

Στο 72' ο Γκονζάλες ξεκίνησε μια ατομική προσπάθεια πίσω από το κέντρο και ντρίμπλαρε κατά σειρά τους Μποτία, Φιγκέιρας και Ντα Κόστα, αλλά ο πολύ σταθερός σε όλο το ματς Καπίνο, πραγματοποίησε την επέμβαση του ματς, λέγοντας «όχι» στον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων. Απάντηση στη χαμένη ευκαιρία της Αρούκα είχε στο 80' ο Ολυμπιακός, όταν ο καλύτερος παίκτης του ματς -και όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε- ο Σεμπά κινήθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά, έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Καμπιάσο, αλλά ο Αργεντινός δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

inner

Η κρισιμότητα του ματς και η προοπτική της νίκης έδειχναν να βαραίνουν τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, καθώς η Αρούκα είχε στηθεί έξω από την περιοχή του Καπίνο και κάθε γέμισμα των ποδοσφαιριστών της, προκαλούσε πανικό στους Μποτία και Ντα Κόστα. Τελικά, ο Καπίνο είχε την απάντηση και στην τελευταία ευκαιρία της Αρούκα, όταν στο 84' απέκρουσε στη δεξιά του γωνία το φάουλ του Νουνίνιο.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Αρούκα (4-3-3): Μπρακάλι – Άντερσον Λουίς, Ζούμπαλ, Μπάστο, Καρλέτο (59' Ντε Ζεσούς)– Κοέλιο, Νουνίνιο, Γκοϊάνο (75' Κριβελάρο) – Αρτούρ (69' Αντρέ Σάντος), Ματέους, Γκονζάλες

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Καπίνο - Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια - Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς - Σεμπά (88' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (72' Ανδρούτσος), Πάρντο (90' Ζντιέλαρ) - Ιντέγε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x