Ελλάδα

Βίκτωρας Μητρόπουλος: «Δέκα άνθρωποι διοικούν το ποδόσφαιρο»

Εκδικάστηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο οι προσφυγές αντιπολίτευσης και Βίκτωρα Μητρόπουλου για τις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας. Τι είπε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Σήμερα, το αργότερο αύριο το πρωί, θα λάβει το Διαιτητικό Δικαστήριο τις αποφάσεις του για τις προσφυγές της αντιπολίτευσης, αλλά και των Βίκτωρα Μητρόπουλου και Αριστείδη Ξηντάρα, ως μέλη των ερασιτεχνικών σωματείων Αιγάλεω και Κηφισιά 2000.

Αμφότερες, όπως μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM ο Σάββας Λίβάνιος, εκδικάστηκαν το απόγευμα, με την αντιπολίτευση να ζητά να οριστεί προσωρινή διοίκηση για διάστημα 10 ημερών, ώστε να διεξαγάγει αυτή τις εκλογές, καθώς θεωρεί ότι η θητεία της υπάρχουσας έληξε στις 5 Οκτωβρίου.

Από την άλλη πλευρά, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ζήτησε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης για τον ίδιο λόγο με την αντιπολίτευση, για διάστημα, όμως, πέντε μηνών, προκειμένου «η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου να γίνει με πλήρη τήρηση της νομιμότητας». Για αυτό, άλλωστε ζητείται και η ακύρωση των εκλογών. Ώστε η διεξαγωγή τους να γίνει με τον νόμο του 2004 και όχι με το καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο, με τον νόμο Κοντονή «πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία».

Ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε, εξάλλου, πως «δέκα άνθρωποι διοικούν το ποδόσφαιρο, πρέπει να επανέλθει η νομιμότητα». Ο δικηγόρος Νίκος Κυρκούδης, ωστόσο, του απάντησε «δεν μπορούμε να ζητάμε τη νεκρανάσταση του νόμου», αναφερόμενος στον νόμο Ορφανού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x