Stoiximan Super League

Βαμβακούλας: «Μπορεί να αφήσει εποχή ο Ρέτσος, έχει άντερα ο Ανδρούτσος»

Βγάζει το καπέλο στον Μπέντο ο Νίκος Βαμβακούλας για την ανάδειξη παικτών όπως ο Ρέτσος ή ο Ανδρούτσος από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ωστόσο, συμφωνεί πως η εικόνα της ομάδας πρέπει να βελτιωθεί.

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Οσμάνλισπορ μίλησε –μεταξύ άλλων- στον ΣΠΟΡ FM ο Νίκος Βαμβακούλας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε πως θα ήταν άδικο να μείνουν εκτός Ευρώπης από τους Τούρκους, ενώ αναφέρθηκε στην επιμονή του Πάουλο Μπέντο να χρησιμοποιεί νέους παίκτες.

Ειδικά για τον Ρέτσο τόνισε πως μπορεί να αφήσει εποχή ως σέντερ μπακ, ενώ για τον Ανδρούτσο πρόσθεσε πως διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος, στοιχείο που χρειάζεται να έχει κάποιος για να παίξει σε μεγάλη ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Βαμβακούλας στην εκπομπή «Αντεπίθεση», με τους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα:

-το αν ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού: «Στο δεύτερο ημίχρονο ναι. Στο πρώτο… κλαίγαμε! Θα ήταν άδικο να μείνει εκτός Ευρώπης με αυτή την ομάδα. Ένας σοβαρός Ολυμπιακός πρέπει τέτοιους αντιπάλους να τους περνάει».

-το αν βοηθήσει στην ψυχολογία της ομάδας η πρόκριση: «Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Θα βοηθήσει αυτή η πρόκριση όπως και να το επιστρέψουν κάποιοι παίκτες αλλιώς δεν βγαίνει η σεζόν».

-την εμφάνιση του Ανσαριφάρντ και την πώληση του Ιντέγε: «Από τον Πανιώνιο είχε δείξει πως είναι καλός παίκτης. Ήταν σωστή κίνηση να πωληθεί ο Ιντέγε από τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι δύο σέντερ φορ. Δεν γίνεται να περιμένεις πότε θα τραυματιστεί κάποιος ή θα έχει τιμωρία για να παίξεις».

-τους νέους ποδοσφαιριστές των ερυθρολεύκων: «Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, το έκανε κάποτε ο Παναθηναϊκός. Όλοι έχουν διαφωνήσει με επιλογές του Μπέντο αλλά σε αυτό τον στηρίζουμε. Να του βγάλουμε το καπέλο που βοηθάει τα νέα παιδιά. Πρέπει κάποιος να τα σπρώξει στην πρώτη ομάδα. Αλλά χρειάζεται σωστή διαχείριση. Δεν μπορείς να βάζεις δύο άπειρα παιδιά μαζί. Πρέπει να είναι και κάποιος έμπειρος να τους στηρίξει».

-τον Ρέτσο: «Ο Ρέτσος είναι πολύ καλός σέντερ μπακ. Και αν παίζει εκεί συνέχεια, ο Ολυμπιακός θα έχει κεντρικό αμυντικό για δέκα χρόνια. Άλλο αν χρειαστεί μια φορά λόγω τραυματισμού να παίξει στα χαφ. Ως χαφ πρέπει να έχεις μεγάλη πείρα. Ακόμη και ο Μιλιβόγεβιτς που ήταν πολύ καλός, είχε αδυναμίες. Δεν έχει την πείρα να παίξει κόφτης ακόμα ο Ρέτσος, ενώ ως μπακ μπορεί να αφήσει εποχή».

-τον Ανδρούτσο: «Ο Ανδρούτσος έχει άντερα και θράσος και όταν τα έχεις αυτά είναι πιο εύκολο να παίξεις σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Έτσι έπαιξα εγώ και κάποιοι άλλοι. Δεν είναι εύκολο να έρθεις ας πούμε από την Λαυρεωτική και να έχεις τέτοιους συμπαίκτες. Δεν πρέπει όμως μετά από 3-4 ματς να πάρουν τα μυαλά σου αέρα».

-το αν θα κράταγε τον Μπέντο και την εικόνα της ομάδας: «Δεν ξέρω. Καθημερινά κάποιοι τον βλέπουν και στην προπόνηση, πράγματα που δεν βλέπω εγώ. Η εικόνα του Ολυμπιακού αγωνιστικά δεν είναι καλή. Είναι όμως μέσα σε όλους τους στόχους του. Υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια προπονητές με τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε μπάλα. Όταν παίζεις στο γήπεδό σου με μικρότερης ομάδας δεν μπορείς να παίζεις με 4 χαφ. Τα χαφ πρέπει να βάζουν 8-10 με γκολ τη σεζόν. Δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από τον επιθετικό. Πρέπει και οι ακραίοι να βοηθούν. Όλοι πρέπει να σκοράρουν».

-την κλήρωση του Europa League: «Υπάρχουν ομάδες που δεν τις ξέρεις καλά. Όλοι ζητάνε την Γκενκ, για παράδειγμα, αλλά το θέμα είναι πώς θα είσαι εσύ. Μπορεί να έχεις λίγες πιθανότητες ή πολλές. Δεν έχει σημασία. Πρέπει να είσαι σοβαρός με οποιοδήποτε αντίπαλο. Το κακό είναι πως στην Ευρώπη παίζει μόνο μια ελληνική ομάδα και δεν μαζεύουμε βαθμούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x