Champions League

Τα «έσπασε» η Μπάρτσα!

Ούτε το αφιλόξενο «Παρκ ντε Πρενς», ούτε και το κακό ιστορικό κόλλησαν την Μπάρτσα. Με εμφάνιση αφεντικού και δύο γκολάρες του Σουάρες οι Καταλανοί σκούπισαν την Παρί (3-1), αγκαλιάζοντας την πρόκριση

«Καθάρισε» η Μπαρτσελόνα! Ακόμη και ο πιο απαιτητικός οπαδός της θα σκεφτόταν δύσκολο βράδυ στο Παρίσι, όμως ο Λουίς Ενρίκε και οι παίκτες του «έσβησαν» την Παρί (3-1) και κρατούν στο χέρι τους τις βαλίτσες για τα ημιτελικά.

Οι Γάλλοι σχεδόν δεν άγχωσαν καθόλου τους «μπλαουγκράνα», που άνοιξαν το σκορ με τον Νεϊμάρ στο 19’. Η είσοδος του Τσάβι στο ματς αποδείχτηκε ευεργετική για τους φιλοξενούμενους, καθώς όχι μόνο «πάγωσαν» τον ρυθμό των Παριζιάνων, αλλά τους χτύπησαν και για δεύτερη φορά με γκολάρα του Σουάρες στο 67’. Ο Ουρουγουανός ήταν αυτός που πήρε πάνω του την υπόθεση, φέρνοντας αγκαλιά με την πρόκριση την ομάδα του χάρη στο εκπληκτικό του σόλο στο 79’.

Η Παρί, που ηττήθηκε έπειτα από 33 ευρωπαϊκά ματς στην έδρα της, μείωσε με αυτογκόλ του Ματιέ (82’), όμως χρειάζεται ένα θαύμα για να κλέψει την πρόκριση στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου».

Το ματς:


Τα ηνία από τα πρώτα λεπτά πήρε στο ματς η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πήραν γήπεδο και ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η Παρί, ήταν εμφανές πως έδωσε μέτρα στην αντίπαλό της και έψαξε τις αντεπιθέσεις. Την στιγμή που οι φάσεις έλειπαν, ο Μέσι άγγιξε το γκολ, όμως το ωραίο σουτ που επιχείρησε στο 14’ τράνταξε το δοκάρι του Σιρίγκου. Η προσπάθεια του Αργεντινού ήταν απλά η προειδοποίηση αφού λίγο αργότερα έγινε ο δημιουργός και ο Νεϊμάρ με όμορφο πλασέ «πάγωσε» το «Παρκ ντε Πρενς».

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Μπλαν, που έχασε με τραυματισμό τον Τιάγκο Σίλβα. Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν ήταν καθόλου καλή, την στιγμή που οι «μπλαουγκράνα» παρέμεναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι όταν έβρισκαν χώρους. Σταδιακά, η Παρί απέκτησε ηρεμία στο παιχνίδι της και άγχωσε κάπως την άμυνα του Τερ Στέγκεν, που όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Έχοντας και την βοήθεια του κοινού τους, οι Παριζιάνοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο, δείχνοντας την διάθεση να βρουν γρήγορα το γκολ που τους έλειπε. Αν και ήταν αναγκαστική (τραυματίστηκε ο Ινιέστα) η είσοδος του Τσάβι βοήθησε σημαντικά την Μπαρτσελόνα, καθώς ηρέμησε το παιχνίδι και πάγωσε τον ρυθμό των αντιπάλων. Έτσι, αν και δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνη, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κατάφερε να απωθήσει τον Καβάνι και την παρέα του από την περιοχή του Τερ Στέγκεν. Η… υπερβολική ησυχία «σκότωσε» τους Γάλλους που είδαν τον Σουάρες να προσπερνάει τρεις παίκτες και να γράφει το 2-0 στο 67’.

Η απογοήτευση ήταν φανερή για τους γηπεδούχους, που έχασαν την συγκέντρωσή τους και παραδόθηκαν. Η Μπαρτσελόνα από την μεριά της δεν συγχώρεσε και με νέο πανέμορφο γκολ του Ουρουγουανού στο 79’ «καθάρισε την μπουγάδα». Η Παρί αν και μείωσε λίγο αργότερα χάρη σε αυτογκόλ του Ματιέ, δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ικανή να κοντράρει την αντίπαλό της και ψάχνει ένα θαύμα για να προκριθεί.





Οι συνθέσεις:



Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα (21’ Νταβίντ Λουίζ), Μάξουελ, Ραμπιό (65’ Λούκας Μόουρα), Καμπάιγ, Ματουϊντί, Παστόρε, Λαβέτσι, Καβάνι

Στον πάγκο: Ντουσέζ, Καμαρά, Ντιν, Κιμπέμπε, Μπάχεμπεκ

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μοντόγια (80' Αντριάνο), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (74’ Ματιέ), Ινιέστα (53’ Τσάβι), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Στον πάγκο: Μπράβο, Ραφίνια, Πέδρο, Μπαρτρά

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Γήπεδο: Παρκ ντε Πρενς

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x