Stoiximan Super League

Βαριά η «σκιά» του Μάνταλου

Η νίκη της ΑΕΚ στη Ν.Σμύρνη ήταν σπουδαία, αλλά ουδείς είχε διάθεση να πανηγυρίσει, αφού η σκέψη όλων ήταν στον Μάνταλο και τον τραυματισμό του. Μέχρι αύριο τα νεότερα. Οι σκέψεις Χιμένεθ.

Είναι από τις περιπτώσεις που η νίκη περνά σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μετά τη σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (0-1) ήταν ασήκωτο και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου. Άλλωστε όταν «πέφτει» ο αρχηγός σου, είναι λογικό να επηρεαστεί όλη η ομάδα…

Η πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο. Δεν πέρασαν παρά μόλις δυόμισι χρόνια από τον αντίστοιχο τραυματισμό που είχε υποστεί στο δεξί γόνατο, στις 12 Μαρτίου του 2015 και το ματς με τον Ολυμπιακό. Σήμερα ή αύριο, μετά και τη μαγνητική που θα γίνει, θα εξακριβωθεί το μέγεθος του προβλήματος και αν επαληθευτούν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις ο ηγέτης της «Ένωσης» θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες επιστρέφοντας, στην καλύτερη περίπτωση, στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν.

Προφανώς πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για τον ίδιο. Πάνω που ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης μιας ομάδας που κάνει πλέον στην πραγματικότητα κι όχι στα λόγια πρωταθλητισμό, αλλά και πάνω στη στιγμή που θα διεκδικούσε ως βασικό στέλεχος της Εθνικής την πρόκριση στο Μουντιάλ μέσω των μπαράζ απέναντι στην Κροατία. Η ΑΕΚ χάνει, όπως φαίνεται, τον πιο σταθερό μεσοεπιθετικό της, τον άνθρωπο που μεταφέρει καλύτερα από τον καθέναν την μπάλα από το κέντρο στην αντίπαλη περιοχή, που δεν διστάζει να μαρκάρει (άλλωστε σε τέτοια φάση τραυματίστηκε), που παίρνει ευθύνες, που δημιουργεί, που σκοράρει… Χάνει όμως παράλληλα και τον αρχηγό και ηγέτη της, τον άνθρωπο που δίνει το παράδειγμα στις προπονήσεις και είναι η ήρεμη δύναμη στα αποδυτήρια αποτελώντας έναν από τους βασικούς λόγους του οικογενειακού κλίματος στην ομάδα.

Γι’ αυτό και η νεκρική σιγή χθες στα αποδυτήρια και το πούλμαν της ομάδας μετά από μια τόσο σημαντική νίκη. Η σκέψη όλων ταξίδευε στον Μάνταλο, όπως φάνηκε και από τις τόσες ευχές και προτροπές για δύναμη που έλαβε από τους συνοδοιπόρους του μέσω social media και ακόμη περισσότερες δια ζώσης. Η διοίκηση της ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του, του είπε να μη φοβάται τίποτα και έδωσε εντολή για άμεση επέκταση του συμβολαίου του (λήγει το 2019)-όπως είχε κάνει και την άνοιξε στον αντίστοιχο τραυματισμό του Λαμπρόπουλου-με τη διαβεβαίωση πως η ΑΕΚ θα είναι δίπλα του μέχρι να επιστρέψει δυνατός. Και με τη σιγουριά πως θα γυρίσει γρήγορα και όπως πριν, αν όχι ακόμη καλύτερος.

Την ίδια στιγμή, ο Μανόλο Χιμένεθ-επίσης πολύ στενοχωρημένος για την απώλεια του παίκτη από τον οποίο αρχίζει η ενδεκάδα-ψάχνει να βρει λύσεις. Όχι μόνο για το ματς με τη Μίλαν, από το οποίο θα λείψουν οι επίσης τραυματίες Τσόσιτς και Κλωναρίδης (χάνουν και το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ), αλλά και για τη συνέχεια. Το κενό του Μάνταλου, για όσο αυτό προκύψει, είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Θα κληθεί, σε πρώτη φάση, να το κλείσει εκ των έσω, με περαιτέρω ενεργοποίηση του Μπακασέτα, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε σε διαφορετικό ρόλο τον Χριστοδουλόπουλο ή ακόμη και να ενεργοποιείται περισσότερο ο Πατίτο ή ο Τρίστασον (άλλωστε κι ο Μάνταλος έπαιρνε συνήθως θέση αριστερού εξτρέμ στη διάταξη της ομάδας). Επίσης με την επικείμενη ενεργοποίηση του Κονέ υπάρχει μία ακόμη λύση στα χαφ, με έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να μεταφέρει σωστά την μπάλα στο μισό που επιτίθεται η ΑΕΚ. Κι ασφαλώς, αν υπάρξει σχετική εισήγηση, η διοίκηση της ΠΑΕ είναι έτοιμη να κάνει το καλύτερο για να καλυφθεί το κενό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x