Stoiximan Super League

Βαρούχας: «Κανένα πέναλτι σε Λάζαρο, έπρεπε να αποβληθεί ο Σιμόες»

Ορθώς δεν δόθηκε πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο στο 93’ και κακώς δεν αποβλήθηκε ο Σιμόες στις αρχές του β’ μέρους, όπως είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Π. Βαρούχας σχολιάζοντας τις φάσεις στο ΑΕΚ-Ηρακλής.

Τα «φώτα» του για τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα ΑΕΚ-Ηρακλής (0-0) έδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Ο καθηγητής διαιτησίας δήλωσε πως ο ρέφερι Μπλάνας σωστά δεν έδωσε πέναλτι στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά κακώς δεν απέβαλε τον Αντρέ Σιμόες σε ανατροπή στον Λεοζίνιο στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-τις αμφισβητούμενες φάσεις του ΑΕΚ-Ηρακλής: «Στο γύρισμα του Πατίτο προς τον Ανέστη, εκείνος πάει να διώξει την μπάλα με τα πόδια και αφού κάνει κακό παίξιμο αναγκάζεται να πιάσει την μπάλα με τα χέρια. Εκεί έχουμε έμμεσο χωρίς κίτρινη κάρτα. Θα μπορούσε να του το πει κάποιος του διαιτητή από την ενδοεπικοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει. Στη φάση του Λεοζίνιο, ο παίκτης του Ηρακλή έχει κατεύθυνση προς το τέρμα, υπάρχει υποσχόμενη επίθεση, υπάρχει μεν αμυντικός μπροστά, αλλά έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα στον Σιμόες, που θα ήταν η δεύτερη. Στη φάση που ο Χριστοδουλόπουλος ζητά πέναλτι για χέρι, η μπάλα πηγαίνει στο χέρι την ώρα που αυτό ακουμπά στο έδαφος. Αν δεν ακουμπούσε στο έδαφος, θα ήταν παράβαση. Άρα εδώ δεν έχουμε παράβαση. Ο Χριστοδουλόπουλος ακουμπά στον αντίπαλο, αλλά δεν είναι πέναλτι. Μπράβο στον διαιτητή, γιατί ήταν μια δύσκολη φάση. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι στη Super League και είχε φάσεις συνέχεια. Η φάση του 93’ ήταν δύσκολη, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε σωστά».

-το πώς κρίνει τη διαιτησία ως τώρα: «Με καλύπτει αυτό που είπε ο Κυριακίδης χθες, ένα παιδί με ήθος που είναι χρόνια στα γήπεδα. Είπε πως βλέπει κάτι διαφορετικό από τη διαιτησία. Βλέπω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια και μακάρι να συνεχιστεί. Θα γίνουν και λάθη, βέβαια. Περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια και τα ντέρμπι».

-το αν θεωρεί πως ο Βασσάρας πρέπει να παραμείνει στη θέση του επιδιαιτητή: «Ποτέ δεν κατηγορώ κανέναν. Τον Κύρο Βασσάρα από τον καιρό που ήταν εν ενεργεία και έκανα τα σεμινάρια, τον φώναζα κι έκανε μάθημα στους διαιτητές. Λάθη όλοι κάνουμε και κρινόμαστε. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Μακάρι να γίνονται καλοί ορισμοί. Δεν πρέπει να βάζουμε διαιτητές σε παιχνίδια όπου εκ των προτέρων ο διαιτητής είναι προβληματισμένος και ο καθένας γκρινιάζει από πριν. Ο Παππάς στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν θολωμένος πριν μπει στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x