Stoiximan Super League

Βαρούχας στο sportfm.gr: «Είχε δίκιο σε όλα ο Σιδηρόπουλος στο Άρσεναλ-Μπάγερν»

Απόλυτα σωστός ήταν ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του στο Άρσεναλ-Μπάγερν, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα. Παρά τις διαμαρτυρίες των «κανονιέρηδων» είπε ότι ορθώς αποφάσισε σε όλα.

Μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις και να ασκείται κριτική από την Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ για την διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο χθεσινό ματς με την Μπάγερν για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα, ο Έλληνας ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Μιλώντας στο sportfm.gr ο καθηγητής διαιτησίας, τόνισε πως τόσο ο Σιδηρόπουλος, όσο και ο επιπρόσθετος βοηθός, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, λειτούργησαν απολύτως σωστά στην φάση του πέναλτι στον Λεβαντόφσκι και της αποβολής του Κοσιελνί από το παιχνίδι.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, στάθηκε στην αλλαγή του κανονισμού, ο οποίος πλέον είναι ξεκάθαρος, αφού κάθε απώθηση όπως η συγκεκριμένη, συνεπάγεται και κόκκινη κάρτα. Το μόνο λάθος του Έλληνα ρέφερι είναι η επιλογή να δείξει αρχικά κίτρινη, αλλά στη συνέχεια με τη συμβολή του Καλογερόπουλου, παίρνει τελικά την σωστή απόφαση.

Εκτός από την συγκεκριμένη φάση, ο Παναγιώτης Βαρούχας, τόνισε ότι η ελληνική διαιτητική πεντάδα, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παίρνοντας σωστές αποφάσεις, ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε στο sportfm.gr ο Παναγιώτης Βαρούχας

Για τη φάση του 33’ που ζητάει πέναλτι η Άρσεναλ: «Σε αυτή την φάση κακώς διαμαρτύρεται για πέναλτι η Άρσεναλ. Ο αμυντικός της Μπάγερν κόβει καθαρά και πετάει τη μπάλα κόρνερ με το αριστερό του πόδι. Ο Καλογερόπουλος που είναι στα δύο μέτρα έχει τον έλεγχο της φάσης και σωστά δεν υποδεικνύει παράβαση αφού δεν υπάρχει»

Για την φάση του πέναλτι της Μπάγερν: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει επαφή. Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο διαιτητής δεν έχει δυναμόμετρο να δει αν είναι δυνατό ή όχι το σπρώξιμο. Υπάρχει όμως παράβαση. Πρέπει να σημειώσουμε ότι με την τροποποίηση του κανονισμού, η οποιαδήποτε απώθηση, είτε είναι τράβηγμα, είτε είναι σπρώξιμο, είναι κόκκινη. Σωστά ο Σιδηρόπουλος αποβάλει τον παίκτη. Το μόνο λάθος εδώ είναι ότι βιάστηκε να βγάλει κίτρινη, αλλά και πάλι με τη συμβολή του Καλογερόπουλου, παίρνει τη σωστή απόφαση».

Για τις διαμαρτυρίες της Άρσεναλ για οφσάιντ του Λεβαντόφσκι στη φάση του πέναλτι: «Ο Βενγκέρ διαμαρτύρεται για οφσάιντ του Λεβαντόφσκι στη φάση που κερδίζει το πέναλτι. Πρέπει να πούμε ότι στα τέσσερα από τα πέντε γκολ της Μπάγερν υπάρχει υποψία οφσάνιντ, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Ευθυμιάδης παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Βλέπουμε ότι σε ένα δύσκολο ματς, σε ένα μεγάλο παιχνίδι ο Ευθυμιάδης ήταν άριστος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που επανειλημμένως έχει κάνει λάθη. Είναι ένα θέμα προς συζήτηση αυτό, το γεγονός ότι οι διαιτητές στο εξωτερικό βλέπουν διαφορετικά τα παιχνίδια σε σχέση με το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x