Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Σωστό το πέναλτι στο ΟΑΚΑ, πέναλτι και αποβολή στον Ολυμπιακό»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας θεωρεί πως ορθώς καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων του Σαββατοκύριακου για τη 14η αγωνιστική της Super League ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας τόνισε πως ήταν σωστό το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Ατρομήτου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα ανέφερε πως στο Ολυμπιακός-Λαμία δεν δόθηκε ένα πέναλτι, αλλά και μια αποβολή στους γηπεδούχους.



Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου στη Super League:

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος: «Διαιτητής ήταν ο Παπαπέτρου. Στο 87’ δόθηκε ένα πέναλτι σε χέρι, η μπάλα χτυπά στο πρόσωπο του παίκτη, έχει τροχιά προς τα κάτω. Δεν υπάρχει παράβαση, αλλά δεν είναι εύκολη φάση. Ήταν το 3-1 και δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα».

Άρης-Παναιτωλικός: «Διαιτητής ήταν ο Ευαγγέλου. Ο τερματοφύλακας Κουέστα πιάνει από το σορτσάκι τον Μοράρ, τον ανατρέπει ενώ είναι έτοιμος να βάλει γκολ. Σωστή η κόκκινη κάρτα, γιατί δεν πήγε να βρει την μπάλα. Σωστά ενήργησε ο διαιτητής και έδωσε κόκκινη και πέναλτι. Αν έμπαινε γκολ ακαριαία, τότε θα άλλαζε το χρώμα της κάρτας. Σε μια άλλη φάση, ο παίκτης του Άρη βάζει σκόπιμα το πόδι του πάνω σε αυτό του αμυντικού και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι».

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ: «Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, πήγε πολύ καλά ο Φωτιάδης».

Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη: «Καλή η διαιτησία του Βρέσκα, δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε γι’ αυτό το ματς».

ΑΕΛ-ΑΕΚ: «Διαιτητής ήταν ο Ζαχαριάδης. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν είναι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τον διαιτητή. Δεν μπορεί να σταθεί καλά στο γήπεδο ή να τρέξει. Οδηγεί σε πολλές σωματικές επαφές και πολλά φάουλ. Για ένα χέρι που ζητά η ΑΕΚ στο 21’ δεν υπάρχει κάτι, όπως και σε μια φάση με τον Τσιγκρίνσκι, που η μπάλα χτυπά από το κεφάλι στο σώμα του και δεν υπάρχει παράβαση».

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: «Διαιτητής ήταν ο Σιδηρόπουλος. Στο 17’ δόθηκε φάουλ και κίτρινη στον Ινσούα, που πάει με τα δύο πόδια και τις τάπες. Σωστά δόθηκε η κάρτα. Στο 61’ δόθηκε πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ναι μεν ψηλά είναι ώμο με ώμο, αλλά χαμηλά υπάρχει επαφή με το πόδι του αντιπάλου και σωστά δόθηκε η παράβαση. Στη συνέχεια έχουμε ένα στιγμιαίο κράτημα του Ρισβάνη στον Καμπετσή. Δεν έχει σημασία αν έπεσε ή όχι. Το κράτημα το είδαμε τηλεοπτικά. Αν δίνονται αυτές οι φάσεις, θα έχουμε σε κάθε ματς 15 πέναλτι. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι πέναλτι. Το πέναλτι που ζητεί ο Σάκιτς δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τον κανονισμό η δεύτερη κίτρινη στον Δώνη είναι σωστή, γιατί βρέθηκε μπροστά στον παίκτη που πήγε να κάνει το πλάγιο. Επίσης όταν υπάρχουν καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις πρέπει ο διαιτητής να κρατά παραπάνω χρόνο».

Ολυμπιακός-Λαμία: «Διαιτητής ήταν ο Διαμαντόπουλος που έγινε διεθνής. Η προβολή στον Ομάρ που κάνει μπάσιμο είναι ανατροπή, πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Στο 29’ ο Γκιγέρμε έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα, γιατί πηγαίνει με τις τάπες στο καλάμι. Ο Μπερτόλιο μπήκε στην περιοχή και πήγε προς το πόδι του Σισέ με σκοπό να εκβιάσει το πέναλτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x