Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για την ΑΕΚ!

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία την Ένωση για τα επεισόδια πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με το κατηγορητήριο -όπως αναμενόταν- να είναι βαρύ.

Όπως μετέδωσε, λοιπόν, ο Άρης Ασβεστάς στον ΣΠΟΡ FM, η κλήση σε απολογία αφορά, τόσο την ένταση πριν την έναρξη του αγώνα όσο και τα δύο καπνογόνα και το κατηγορητήριο περιλαμβάνει άρθρα που προβλέπουν μέχρι και αφαίρεση βαθμών!

Ο «δικέφαλος» θα δικαστεί, συγκεκριμένα, με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4 περίπτωση β' του Πειθαρχικού Κώδικα, που αφορά επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, τα οποία συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές και για την παράβαση αυτή προβλέπεται πρόστιμο 50.000 έως 250.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας για δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών!

Στην ΑΕΚ, πάντως, είναι αισιόδοξοι ότι η ομάδα δεν θα τιμωρηθεί με κάτι περισσότερο από πρόστιμο, αφού δεν προκύπτει τέτοια τιμωρία βάσει του φύλλου αγώνα, της έκθεσης του παρατηρητή και κυρίως, της έκθεσης της αστυνομίας.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ θα βρεθεί ενώπιον του Πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας το πρωί της προσεχούς Παρασκευής.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/2239126 από 07-11-2017 αναφορά συμβάντων της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 1 εδ. α' και β' - περ. β΄, 3 περ. α' και στ', 4 περ. β' του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ