Euro 2024

Βασικός ο Καρίμ, αλλαγή ο Μασούντ, προελαύνει το Ιράν

Με τον άσο του Ολυμπιακού ν’ αγωνίζεται στη βασική ενδεκάδα για 70 λεπτά και με τον Σοτζέι Μασούντ να περνά σαν αλλαγή στο 83’ το Ιράν νίκησε 1-0 το Κατάρ με γκολ του Ταρέμι και πάει για Μουντιάλ.

Με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ ν’ αγωνίζεται για 70 λεπτά σαν βασικός το Ιράν πήρε την 4η νίκη του στον 2ο γύρο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ με 1-0 κόντρα στο Κατάρ στη Ντόχα και απομακρύνθηκε από την Κορέα που ηττήθηκε 1-0 από την Κίνα. Στην αναμέτρηση με το Κατάρ, αγωνίστηκε σαν αλλαγή και ο Σοτζαεϊ Μασούντ που έπαιξε στα τελευταία επτά λεπτά της αναμέτρησης. Έτσι το Ιράν έφτασε τους 14 πόντους και προηγείται στον Α’ όμιλο της ασιατικής ζώνης με τη Νότια Κορέα να υπολείπεται τεσσάρων πόντων. Ο Μεχντί Ταρέμι, ο σούπερ σκόρερ της Περσέπολις σημείωσε το νικητήριο γκολ για τους Πέρσες. Στο άλλο μεγάλο ματς του ομίλου ο Νταμπάο Γου έκανε το 1-0 στο 34’ και χάρισε σπουδαία νίκη απέναντι στη Νότια Κορέα απέναντι στην Κίνα.

Στο κόλπο της πρόκρισης ή της κατάληψης της 3ης θέσης από τον α’ όμιλο μπήκε και η Συρία με το γκολ που σημείωσε ο Ομάρ Καρμπίν απέναντι στο Ουζμπεκιστάν στις καθυστερήσεις και έστειλε την Εθνική της πολύπαθης χώρας στους οκτώ πόντους, έναν πιο πίσω από το Ουζμπεκιστάν.

Η βαθμολογία του Α’ ομίλου της ασιατικής ζώνης:

1. Ιράν 14
2. Νότια Κορέα 10
3. Ουζμπεκιστάν 9
4. Συρία 8
5. Κίνα 5
6. Κατάρ 4

Χέρι –χέρι προχωρούν Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία για την πρόκριση από τον Β’ όμιλο, αφού αμφότερες συνέχισαν με εκτός έδρας νίκες. Οι Ιάπωνες επικράτησαν κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 2-0, ενώ οι Σαουδάραβες επικράτησαν 3-0 κόντρα στην Ταϊλάνδη. Δύσκολα τα πράγματα για την Αυστραλία μετά το 1-1 με το Ιράκ που τους φέρνει τρεις πόντους, πίσω από τις δύο πρωτοπόρους.

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου της ασιατικής ζώνης:

1. Σαουδική Αραβία 13
2. Ιαπωνία 13
3. Αυστραλία 10
4. ΗΑΕ 9
5. Ιράκ 4
6. Ταϊλάνδη 1

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x