Ισπανία

Βασίλισσα ξανά η Ρεάλ! (video)

Τέλειωσαν τα ψέματα, η Ρεάλ ανέβηκε ξανά στο… θρόνο! Η ομάδα του Ζιντάν πέρασε από τη Μάλαγα (2-0) και παρά τη νίκη της Μπάρτσα κόντρα στην Εϊμπάρ (4-2), πανηγυρίζει το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Δεν μπορούσε να το χάσει και φυσικά δεν το έχασε!

Ύστερα από πέντε χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξανά πρωταθλήτρια Ισπανίας!

Η βασίλισσα έκανε το χρέος της κόντρα στη Μάλαγα, επικράτησε 2-0 στο Ροσαλέδα και πανηγύρισε το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Πλέον, οι παίκτες του Ζιντάν στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Champions League με τη Γιουβέντους, προκειμένου να γράψουν κι εκεί ιστορία με το πρώτο back to back στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μόλις στα 80’’ ο Ρονάλντο έβαλε το… τρένο στις ράγες, ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα. Άλλωστε, η Ρεάλ βολευόταν ακόμα και με ισοπαλία απόψε… Η Μάλαγα έμοιαζε αδύνατο να αντιδράσει (μόλις μία καλή φάση είχε σε εκτέλεση φάουλ, όπου ο Κέιλορ Νάβας… πέταξε και το έβγαλε) και τελικά στο 55’ ο Μπενζεμά –που ήταν οριακά οφσάιντ- σφράγισε τον τίτλο για την ομάδα του. Τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά, με το τελευταίο σφύριγμα να στήνεται ένα… πάρτι και τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν με τη ψυχή τους το πρωτάθλημα.



Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Ρεάλ




Από τη στιγμή που η Ρεάλ νικούσε, η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει τη μοίρα της, μένοντας τελικά στη δεύτερη θέση και στο -3 από τους πρωταθλητές. Κάπως έτσι η... μεγάλη ανατροπή κοντά στην Εϊμπάρ δεν έπαιξε κανένα ρόλο, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μίνι ντελίριο. Με δύο γκολ του Ινούι, οι Βάσκοι προηγήθηκαν 2-0 μέσα στο Καμπ Νου στο 60', εκμεταλλευόμενοι και τη δυστοκία των Σουάρες-Μέσι στις τελικές προσπάθειες! Στη συνέχεια, όμως, τα «κόζια» άλλαξαν. Ένα αυτογκόλ, ένα γκολ του Ουρουγουανού και δύο του Αργεντινού (πέναλτι το πρώτο) έφεραν τα πάνω-κάτω και τουλάχιστον η Μπάρτσα πανηγύρισε μία νίκη γοήτρου με το τελικό 4-2. Άλλωστε, μπροστά της έχει τον τελικό του Κυπέλλου με την Αλαβές και την ευκαιρία να πάρει... κάτι τη φετινή σεζόν.

Η τελευταία, αγωνιστική

Παρασκευή 19/5

Γρανάδα-Εσπανιόλ 1-2
(22' Περέιρα - 3' Λέο Μπαπτιστάο, 8' Ρούμπεν Βέτσο)

Σάββατο 20/5

Λεγανές-Αλαβές 1-1
(89' Τιμόρ - 64' Κριστιτς)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Μπέτις 2-2
(7' Ντάγκλας Περέιρα, 79' Καρμόνα - 22', 59' Ρούμπεν Κάστρο)

Λα Κορούνια-Λας Πάλμας 3-0
(4', 28' Αντόνε, 39' Γκιλ)

Σεβίλλη-Οσασούνα 5-0
(10', 80' Βιτόλο, 20', 60' Βάσκεθ, 35' Γιόβετιτς)

Κυριακή 21/5

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο 3-1
(8', 11' Τόρες, 89' Κορέα - 71' Ινιάκι Γουίλιαμς)

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 1-3
(54' Νάνι - 1' Σολδάδο, 58' Τριγκέρος, 88' Σανσόνε)

Θέλτα-Σοσιεδάδ 2-2

Μπαρτσελόνα-Εϊμπάρ 4-2

Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(2' Ρονάλντο, 55' Μπενζεμά)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x