Γενικά

«Βασίλισσα» με… cojones!

Αν και γένους θηλυκού, η Ρεάλ έδειξε ότι (εκτός από φανέλα) διαθέτει και… καρύδια! Η «βασίλισσα» λύγισε τη Σεβίλλη και μια εχθρική διαιτησία και κάνοντας επική ανατροπή (3-2 παρ.) σήκωσε το Σούπερ Καπ

Τι θα πει πραγματικά «καρδιά του πρωταθλητή» δίδαξε η Ρεάλ Μαδρίτης!

Κόντρα στη σκληροτράχηλη Σεβίλλη και σε έναν ανεκδιήγητο διαιτητή, η «βασίλισσα» πέτυχε μεγάλη ανατροπή και επικρατώντας 3-2 στην παράταση (2-2 κ.α.) κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Παρόλο που χρειάστηκε τουλάχιστον αυστηρό πέναλτι για να γυρίσουν οι Ανδαλουσιανοί το ματς (νωρίτερα ο Βάσκεθ είχε ισοφαρίσει την γκολάρα του Ασένσιο) ο Ράμος έγινε ξανά λυτρωτής για τους Μαδριλένους στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας.

Κι έστω κι αν ο διαιτητής απαγόρευσε στον αρχηγό να ξαναγίνει ήρωας στην παράταση (ακυρώνοντας κανονικό γκολ) και ο Ρίκο σταματούσε με κάθε τρόπο τους συμπαίκτες του, ήρθε ο Καρβαχάλ στο 119’ και με ένα σόλο… αλά Μαραντόνα χάρισε στη Ρεάλ το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Άξια της μοίρας της η Σεβίλλη, έχει ωστόσο ως ελαφρυντικό το ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 93’ (λόγω σωστής αποβολής του Κολοτζέτζακ).


Το ματς

Ο καιρός ήταν κρύος, αλλά η Ρεάλ μπήκε… ζεστή στο παιχνίδι. Με ορμητικότητα αντίστοιχη της βροχής που έπεφτε στο Τροντχάιμ, οι παίκτες του Ζιντάν στρίμωξαν τη Σεβίλλη. Προσπάθησαν να της δείξουν από το πρώτο λεπτό ποιος θα είναι το αφεντικό. Και η αλήθεια είναι ότι το κατάφεραν: Παίζοντας στο μισό γήπεδο και φτιάχνοντας καλές προϋποθέσεις για γκολ (όπως η κεφαλιά του Ράμος). Εκεί λοιπόν που οι Ανδαλουσιανοί πίστεψαν ότι έβγαλαν αναίμακτα το δύσκολο πρώτο 20λεπτο, τους χτύπησε… κεραυνός. Γιατί αυτό ήταν η σουτάρα του Ασένσιο, που ο Ρίκο απλώς την καμάρωσε να καρφώνεται στο παραθυράκι του.

inner

Κι όμως. Αντί να την πάρει από κάτω, η Σεβίλλη έβγαλε χαρακτήρα. Επιβεβαίωσε ότι τα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια έχουν βαρύνει τη φανέλα της. Και με θιγμένο τον εγωισμό της, αντέδρασε σαν πρωταθλήτρια. Αφού προειδοποίησε λοιπόν (με καλές ευκαιρίες των Μαριάνο και Καρίσο), έκανε πράξη την απειλή: Με τον Βάσκεθ να παίρνει… την μπουκιά απ’ το στόμα του Βιτόλο (που κοντρόλαρε στο ύψος της περιοχής) και στέλνοντας την μπάλα συστημένη στην απέναντι γωνία, να δίνει στους Ανδαλουσιανούς αυτό που άξιζαν μετά το γκολ που δέχθηκαν.

inner

Κάπως έτσι, η Ρεάλ συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα ήταν δυσκολότερα απ’ όσο αρχικά υπολόγισε. Έστω και πιο επιφυλακτικά λοιπόν, προσπάθησε μετά την ανάπαυλα να ξαναπάρει το προβάδισμα. Μάταια. Γιατί η Σεβίλλη είχε θωρακίσει τα μετόπισθεν. Κατάφερνε (πέρα από ένα σουτ του Ίσκο που κόντραρε) να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσο περνούσε η ώρα, ξεθάρρευε όλο και περισσότερο στην επίθεση. Ενώ λοιπόν ο Ζιντάν προσπαθούσε να τονώσει την ομάδα του (βάζοντας Μπενζεμά και Μόντριτς), οι Ανδαλουσιανοί… μαγείρευαν τον αιφνιδιασμό. Κι έστω και χάρη σε μια αμφισβητούμενη απόφαση, τον πέτυχαν.

inner

Γιατί δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ότι ο Βιτόλο έπεσε στο έδαφος από το απλωμένο πόδι του Ράμος. Ακόμα και επαφή να υπήρξε, μοιάζει να στόχευε περισσότερο στο να πάρει το πέναλτι, παρά να τον προσπεράσει. Όπως και να ‘χει όμως, το σημαντικό είναι ότι ο διαιτητής έδειξε βούλα. Και ότι ο Κονοπλιάνκα (έστω και κρύος) «ψάρεψε» με άνεση τον Κασίγια. Παρόλο που έμοιαζε όμως, δεν ήταν αυτή η στιγμή που θα έκρινε την κούπα. Διότι η Ρεάλ δεν παραιτήθηκε. Έστω και ανορθόδοξα, το πάλεψε ως το τέλος. Και τελικά δικαιώθηκε στο 93’, όταν ο γνώριμος… λυτρωτής Ράμος, της έδωσε παράταση (ζωής).

inner

Εκεί, δε, που η Σεβίλλη σκεφτόταν τι κακό τη βρήκε, αποδείχθηκε ότι τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα. Γιατί δεν φτάνει που έχασε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτο, έχασε και έναν παίκτη στο έξτρα ημίωρο: Όταν ο Κολοτζέτζακ ανέτρεψε τον Βάσκεθ και του επέτρεψε (μετά την ασίστ στο γκολ του Ράμος) να κερδίσει και αριθμητικό πλεονέκτημα για τη «βασίλισσα». Κάτι που προσπάθησε αμέσως εκείνη να εκμεταλλευτεί.

Ο Μόντριτς όμως αστόχησε σε καλή ευκαιρία. Και ο διαιτητής απαγόρευσε στον Ράμος να γίνει (ακόμα μεγαλύτερος) ήρωας, ανακαλύπτοντας επιθετικό φάουλ σε κανονικό γκολ που πέτυχε. Ούτε αυτός ωστόσο, ούτε ο ηρωικός Ρίκο (που έπαιζε μόνος τους Μαδριλένους, αποκρούοντας τετ-α-τετ, σουτ και ό,τι άλλο πήγε προς την εστία του) μπόρεσε να σταματήσει τον Καρβαχάλ. Γιατί η… Θεία Δίκη τον μεταμόρφωσε σε Μαραντόνα και του επέτρεψε -με απίστευτο σόλο στο 119’- να υπογράψει την κατάκτηση της κούπας.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κόβατσιτς (73’ Ροντρίγκες), Ασένσιο, Ίσκο (66’ Μόντριτς), Λούκας Βάσκεθ, Μοράτα (63’ Μπενζεμά)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιάνιεθ, Νάτσο, Ντανίλο, Γιορέντε

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Παρέχα, Καρίσο (51’ Ραμί), Ιμπόρα (74’ Κρανεβίτερ), Κόλο, Κιγιοτάκε, Ενζονζί, Βάσκεθ, Μαριάνο, Βιέτο (67’ Κονοπλιάνκα), Βιτόλο

Στον πάγκο έμειναν οι: Σορία, Μπεν Γεντέρ, Σαράμπια, Εσκουδέρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Λέρκενταλ Στάντιον», Τροντχάιμ

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x